❌İndirim Bitti! Vatan %20 indirim - Intel Core Ultra 5 245KF 7359 TL

Türkiye eticaret pazarında şu ana kadar gördüğüm en dip fiyatta.
245K versiyon olarak da en dip fiyat itopya 8.5k satmıştı.

Ultra serisinin yeni 2 işlemcisi gelecek bunları almayın onları bekleyin. Çok fark var hem çekirdek sayısında hem de önbellekleri artıyor
çok mu fark var? bu test 1080p hele bi de 2k monitörünüz varsa fark neredeyse yok gibi bir şey, 13000 tl den geldi 250k plus, bu paraya bu işlemci her türlü alınır.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    50.5 KB · Hit: 90
Taklaya gelecek durum yok soket değişir alan ona göre alsın.
şu sokete niye kafayı bu kadar takıyorsunuz, bütün ülke her yıl işlemci mi değişiyor ekonomik durumlar belli bi kasa toplayan 5-6 yıl bi daha yeni kasa almıyor zaten. 5-6 yıl sonra zaten ddr6 ya çoktan geçmiş olucaz am6 anakartlar gelmiş olacak vs vs, ben gerçekten anlamıyorum intelin soket mevzusuna takılanları.

o zaten tavsiye edilen satış fiyatı vergi vs dahil oluyor genelde (eyaletten eyalete - bölgeden bölgeye değişse de)daha ucuza mal oluyor tedarikçilere
Doğru fiyattan her ürün alınır 190-200 dolar + KDV ile 10800 yapıyor bunu hesaba katmalısın. Elbette ilk fiyat yüksek buna itirazım yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci zaten en son al sat yapılacak ürünlerden biri diye düşünmekteyim bir de intel ise
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence mantıklı performansına değer gibi duruyor ama bu fiyatın altını görme ihtimali de var gibi 245kf nin çok düşükte olsa

seneye aa bu satmadı soket değiştircez deseler son kullanıcı amma taklaya gelir he :kekw:
Soket konusu herkesin konuştuğu bir şey ama işin gerçeği şu: çoğu normal kullanıcı işlemciyi her sene değiştirmez. Genelde 3–5 yıl rahat kullanılır, hatta daha da uzun giden çok kişi var.

Benim kullanımım biraz farklı; anakart upgrade etmek yerine çoğu zaman komple kasa değiştiriyorum 8) O yüzden AM5, LGA1700 ya da LGA1851 gibi soketlere çok takılmıyorum. Fiyat/performans iyiyse alır, kullanırım.

i7 14700k çeksem mi acaba kararsız kaldım. i513600k yetiyor ama i7 yapasım var.

i7 14700k çeksem mi acaba kararsız kaldım. i513600k yetiyor ama i7 yapasım var.
anakart + 245k alsan şu fiyattan yine de 14700k dan ucuza geliyor üstünde kendi anakartını ve 13600kyı satınca daha da ucuza geliyor, 14700k ile 245k arasında performans farkı yok gibi bir şey 2kda

bana göre verilmez. ultra 7 270k plus alsan daha iyi :) (tabii anakartta lazım)
Anakart da değiştirmem gerekecek o zaman. Bende çıplak anakart seven birisi değilim. 15-20 de ona gidecek dediğin gibi yaparsam.

çok mu fark var? bu test 1080p hele bi de 2k monitörünüz varsa fark neredeyse yok gibi bir şey, 13000 tl den geldi 250k plus, bu paraya bu işlemci her türlü alınır.
Bu kadar fark olması için zaten RTX 5090 kullanmanız lazım :D

şu sokete niye kafayı bu kadar takıyorsunuz, bütün ülke her yıl işlemci mi değişiyor ekonomik durumlar belli bi kasa toplayan 5-6 yıl bi daha yeni kasa almıyor zaten. 5-6 yıl sonra zaten ddr6 ya çoktan geçmiş olucaz am6 anakartlar gelmiş olacak vs vs, ben gerçekten anlamıyorum intelin soket mevzusuna takılanları.
Ben takmıyorum 9. Nesil intel kullanıyorum hala ama takan oluyor.

Geri