Lgs ye 77 gün kala çalışmak

infaz

80+
Reaksiyon skoru
6
Lgs ye son 77 kaldı akademik başarım kendimi bildim bileli kötüydü obp 74 falan suanlarda denemeye girsem en fazla 230 alırım. Aslında ben pek sevmem okulu kendimi bildim bileli hiç sevmedim zaten ama hayatın ciddiyetini fark ettim ve akıl alacağım bı büyüğüm olmadığı için size sormak istiyorum sizce çalışmaya başlamalı mıyım çalışırsam başarı için nasıl bir yol izlemeliyim günde 10 saat bile çalışabilirim yeterli biri bir şey söylesin.

Konularını hızlıca bitirip pekiştirmek için testler çözmelisin.
Konularının çoğu bitince seri denemelerle hem eksiklerini görüp hem de süreni nasıl kullandığını farkedip süreni verimli hale getireceksin.Mümkün olduğunca farklı soru gör ve kendini zorlayan öğreten sorular çöz.

Lgs ye son 77 kaldı akademik başarım kendimi bildim bileli kötüydü obp 74 falan suanlarda denemeye girsem en fazla 230 alırım. Aslında ben pek sevmem okulu kendimi bildim bileli hiç sevmedim zaten ama hayatın ciddiyetini fark ettim ve akıl alacağım bı büyüğüm olmadığı için size sormak istiyorum sizce çalışmaya başlamalı mıyım çalışırsam başarı için nasıl bir yol izlemeliyim günde 10 saat bile çalışabilirim yeterli biri bir şey söylesin.
Temelini oturt önce, okuduğunu anlamakta çok önemli. Kitap oku gününün 1-2 saatini kitap ya da makale okumaya ayırırsan iyi olur bence. Onun dışında deneme çözmeye başla ama kolaydan git. Kolay bir yayınevi araştır. Oradan başla. Matematik ve türkçe de temelin yoksa eğer temel oluşturmak için videolu anlatım izleyip onlarla ilgili testler çöz. LGS denemeleri alıp sonrasında da dediğim gibi denemeleri çöz kolaydan başlayıp. 77 günde hiç yoksa ortalama bir puan alıp iyi bir liseye girebilmen için yeterli olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin, başarılar dilerim.

öncelikle birden günde 10 saat çalışmaya başlaman çok zor yani ben direk günde 10 saat çalışmaya başlayamam yavaş yavaş saat sürelerini artır yoksa tez zamanda çok sıkılırsın günde 5-6 saat ile başla her hafta süreyi arttırmaya çalış ama daha önemlisi verimli çalışmak dersi anlamadan ve istemeden çalışırsan 15 saatte çalışsan bir şey değişmez

Temelini oturt önce, okuduğunu anlamakta çok önemli. Kitap oku gününün 1-2 saatini kitap ya da makale okumaya ayırırsan iyi olur bence. Onun dışında deneme çözmeye başla ama kolaydan git. Kolay bir yayınevi araştır. Oradan başla. Matematik ve türkçe de temelin yoksa eğer temel oluşturmak için videolu anlatım izleyip onlarla ilgili testler çöz. LGS denemeleri alıp sonrasında da dediğim gibi denemeleri çöz kolaydan başlayıp. 77 günde hiç yoksa ortalama bir puan alıp iyi bir liseye girebilmen için yeterli olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin, başarılar dilerim.
çocuk 8.sınıf ne makalesi ya😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nitelikli bir cevap değildi, bir baltaya sap olamamış birinin 14 yaşındaki bir çocuğun motivasyonunu bozması ne kadar doğru?
adamın bi sap olamadığını nereden biliyorsun

LGS o kadar zor bir sınav değil. Sıkı çalışmayla halledilemeyecek şey yok. ☺️
sen liseli veya üni gözüyle bakıyorsun ama 8.sınıf gözüyle bakarsan lgs kolay bi sınav değil hele o yaşta oturup 10 saat çalışılacak bi sınav hiç değil.10 saat çalışmayı o yaşta bünye kaldıramaz bi kere

LGS o kadar zor bir sınav değil. Sıkı çalışmayla halledilemeyecek şey yok. ☺️
Çok yanlış bir öneri
Kendinizden pay biçmeyin zor değil demek kolay. Atladığınız tonla şey var. Çalışma alışkanlığı olmayan hedefleri olmayan birinin günfe 12 saat çalışmasını bekliyorsunuz kaldıki çocuğun temeli dahi yok. Hadi türkçeyi sosyali yaptı çalıştı yetiştirdi sayısalda temel olmadan olmaz. Ben lgs öğrencilerine özel derste verdim daha 8. Sınıfta çarpım tablosunu bilmeyrn parmaklarıyla toplama yapan çocuklar var. Şimdiki çocukları eskinin çocuklarıylada kıyaslamayın hepsi telefona bakmaktan odak süresi 5dk olmuş. Hızlandırılmış özel ders dahi alsa temeli olmayan ders çalışma alışkanlığı kazanmamış öğrenci 3 ayda hiç bişe yapamaz. Bi de savınız o kadar saçmaki lgs zor sınav değilmiş. E bende biliyom kolay demeyi. 2. Üniyi okuyorum bi gecede 200 sayfalık konu bitirdiğimi hatırlarım ama gelgelim ben yapıyosam bu çocukta yapar demiyorum

çocuk 8.sınıf ne makalesi ya😅

adamın bi sap olamadığını nereden biliyorsun

sen liseli veya üni gözüyle bakıyorsun ama 8.sınıf gözüyle bakarsan lgs kolay bi sınav değil hele o yaşta oturup 10 saat çalışılacak bi sınav hiç değil.10 saat çalışmayı o yaşta bünye kaldıramaz bi kere
Ha şöyle sonunda mantıklı konuşan biri. Adam yeni geçmiş liseye lgs o kadar zor bi sınav değil diyor😂🤦‍♂️

nitelikli bir cevap değildi, bir baltaya sap olamamış birinin 14 yaşındaki bir çocuğun motivasyonunu bozması ne kadar doğru?
Motivasyon gelip geçici kardeşim, senin gazın taş çatlasın 7 gün sürer. Başlamamışsın bile çalışmaya kafanda hala yetişir mi olur mu kaç net gelir gibi sorularla uğraşıyon. Önce bi iki saat masanın başında otur çakılı kal bak bakalım oluyo mu. Daha bi tane denemeye girip kendi durumunuda görmemişsin şu kadar puan alırım muhtemelen diyon. Ha ben almışım senin gazını ha 2 gün sonra kendi sönmüş. Hayatın ciddiyeti diyosun ya bende bu işin ciddiyetini konuşuyorum diğerleri gibi seni boş gazlamıyorum. Olacak iş var olmayacak iş var

Son düzenleme:
Dost acı soyler bu saatten sonra günde 15 saat çalismadikca iyi bi liseye gitmen pek olası gorunmüyor fakat obp kasarsan sana çok yardimci olur o nedenle okul sinavlarinin hepsinden iyi almaya bak secmeli dersten bile yuksek almalisin 75 obp ye gidecegin okul vahset kotu olur arkadaslarimdan biliyom gardasim sen calis gerisini Allaha birak yolun acik olsn

Sinan kuzucu meb serisi kitap al geçen sene girdim bende maalesef :) dediğim kitap sadece meb e yönelik diğer alakasız sırf soru olsun siye sorulan sorulardan yok içinde.

Hocam hiç aklım almıyor bir insan 10 SAAT nasıl ders çalışabilir ben 30 dakkalık mecburi olarak okuldaki derslere katlanamıyorum yani ne bilim 10 SAAT ders çalışıp,birşeyler anlayıp,aklınızda kalıcağına ve sınavda yüksek not alacağınıza kesin eminseniz siz bilirsiniz ama boşunada aman çok az sürem kaldı napacam hayatımın sonu geldi diyipte kendinizi strese sokmayın en önemlisi sağlık sonrası elbet olur nedenmi kendimden biliyorum çünkü bende lgs puan olarak 229 mu ne almıştım obp puanım kaçtı bilmiyom ama düşüktür sanırım benşm burda yakında bir meslek lisesine yazıldım bilişim bölümü her ne kadar yanlış bölüme bir hevesle yazılsamds çok şükür 12. Sınıfım sınavlarıma pek fazla önem vermeden hatta birçoğunu son dakka bakarak giren birisiyim benim yaptığım en büyük hata elektrik değilde bilişim seçmem fakat elektrik bölümünde ortamı serseri gibi ve bu yüzden bir yandanda iyi yaptığımı düşünmüyorum bilişim seçerek çünkü bu bölümdeki öğrenciler çok şükür iyi gibi elektrik bölümüne nazaran.neyse çok uzun yazdım sanırım gece oldu canım sıkıldı yazim dedim belki bir fikir olur yazdıklarım😀 uzun lafın kısası hayat devam ediyor stres yapmana gerek yok relax ol hayatın tadını çıkar eğlenmene bak ama gidipde sokaktaki it kopuklar gibi ol demiyorum herşeyin bir sınırı,kıvamı var.😉

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,797
Üyeler
191,166
Son üye
Godrilla
Geri