Sapphire 9070xt pure beyaz uyguna mı gidiyor ?

Hadi hayırlısı Ankara da olmak vardi
Aynen sana bedava üstad :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biz 5080 le yola devam bi şahin parası olacak yakında gibi 😃

Ekler

• IMG_3047.webp
    IMG_3047.webp
    924.7 KB · Hit: 19
taksit sıkıştırmasa belki daha rahat olurumda usta 5080 in borcunu kapatacam o yüzden düştüm

3090 a 32k fiyat çekenler var dostlar
Diyom ya kafayı yemişler Nvidia diye o kadar oara etceğini düşünüyor bağzıları diğerleride trendyol pc’lerdeki gibi anlamayan bir enayi düşer avlarız diye o fiyatları yazıyor

Diyom ya kafayı yemişler Nvidia diye o kadar oara etceğini düşünüyor bağzıları diğerleride trendyol pc’lerdeki gibi anlamayan bir enayi düşer avlarız diye o fiyatları yazıyor
bundan 3 ay önce 3080 alayım dedim hocam yedek pc toplarım diye fiyatlara inanamayıp sayfayı kapattım acayip fırsatçılar

Fırsatçılıkla alakası yok. Apple nasıl değerini koruyosa Nvidia da aynı şekilde değerini koruyo. Bu ram krizinde Nvidia kartlar nasıl arttı. Amd kartlarda doğru düzgün oynama yok. Bu sıfır alanın işine gelir ama 2. elde değer kaybına yol açar. Ayrıca günümüzde 1660ti lar 3060 lar dahi fahiş fiyatlı. Tek sebebi Nvidia olmaları. Aynı eski iPhone modellerinin de hakkından fazla fiyata satılması gibi. Mevzu orda değer korumak amd de bu yok.

Ayrıca amd emin ol ülkemizde Nvidia dan fazla sattı son nesil kartlarda

Bu cevabınız bile aslında en başta söylediklerimi doğrular nitelikte. Nvidia’nın popülerliği sayesinde AMD’ye kıyasla fiyatının daha stabil kaldığı bir gerçek; ancak bu durum, ikinci el bir ürünün sıfır fiyatına yakın satılmasını haklı çıkarmaz. İkinci el ürün, kondisyonu ne kadar iyi olursa olsun her zaman ikinci eldir.

30 bin TL’lik bir kartın 'temiz' denilerek 27-28 bin TL’ye satılması normal değil, açıkça fırsatçılıktır. Olması gereken; iki yıl kullanılmış bir kartın sıfır fiyatından en az %20-25 oranında bir değer kaybetmesi, yani yaklaşık %75 fiyatına satılmasıdır.

(Tabii Türüne ve Fiyatına göre bu oranlar değişebilir.)

bundan 3 ay önce 3080 alayım dedim hocam yedek pc toplarım diye fiyatlara inanamayıp sayfayı kapattım acayip fırsatçılar
3-4 Ay önce yanlış hatırlamıyorsam facebook gruplarında falan 14K’ya MSİ GamingX satılıyordu 12K ya falan giriş seviye modeller vardı ne kadar oldu ki şuan ?

İşte bağzılarıda yukardakiler gibi Nvidia olduğu için der sıfıra yakın fiyata satar
(Az önce facbook’a girip GPU piysasına bakayım derken GTX 1660 Super’i 5.650TL’ye satanı gördüm HAHAHHAHA)

Bu cevabınız bile aslında en başta söylediklerimi doğrular nitelikte. Nvidia’nın popülerliği sayesinde AMD’ye kıyasla fiyatının daha stabil kaldığı bir gerçek; ancak bu durum, ikinci el bir ürünün sıfır fiyatına yakın satılmasını haklı çıkarmaz. İkinci el ürün, kondisyonu ne kadar iyi olursa olsun her zaman ikinci eldir.

30 bin TL’lik bir kartın 'temiz' denilerek 27-28 bin TL’ye satılması normal değil, açıkça fırsatçılıktır. Olması gereken; iki yıl kullanılmış bir kartın sıfır fiyatından en az %20-25 oranında bir değer kaybetmesi, yani yaklaşık %75 fiyatına satılmasıdır.

(Tabii Türüne ve Fiyatına göre bu oranlar değişebilir.)
beni anlamadığın nokta şu ben zaten sıfır 30k olan bi kartı 27-28k ya satan birini sırf nvidia diye haklı bulmuyorum. bunun nvidia ile alakası yok. onlar direkt meczup varlıklar. forumda dünden beri tartıştığım biri var xfx rx 580 ini varmış satıp yükseltmek istiyo gelmişler 2.5-3k eder diyolar ney temizmiş. max ederi 2k o da tertemiz, içi açılmamış, kutulu falansa diye yazınca piyasası böyle yüksek fiyata koyanlar var fazla değil 3k eder diye kendini kandırmaya söylenmeye başladı içeriğim kısmında görebilirsiniz. bunlar garip varlıklar ne yaşıyolar anlamıyorum böyle çok örnek var bu sadece ekran kartında yok. benim bahsettiğim şey aynı fiyattaki misal sıfırı 30k olan nvidia kart 2. elde değeri 25k oluyosa amd 22-23k oluyo. bunun sebebi de nvidianın değerini kalitesini koruması

beni anlamadığın nokta şu ben zaten sıfır 30k olan bi kartı 27-28k ya satan birini sırf nvidia diye haklı bulmuyorum. bunun nvidia ile alakası yok. onlar direkt meczup varlıklar. forumda dünden beri tartıştığım biri var xfx rx 580 ini varmış satıp yükseltmek istiyo gelmişler 2.5-3k eder diyolar ney temizmiş. max ederi 2k o da tertemiz, içi açılmamış, kutulu falansa diye yazınca piyasası böyle yüksek fiyata koyanlar var fazla değil 3k eder diye kendini kandırmaya söylenmeye başladı içeriğim kısmında görebilirsiniz. bunlar garip varlıklar ne yaşıyolar anlamıyorum böyle çok örnek var bu sadece ekran kartında yok. benim bahsettiğim şey aynı fiyattaki misal sıfırı 30k olan nvidia kart 2. elde değeri 25k oluyosa amd 22-23k oluyo. bunun sebebi de nvidianın değerini kalitesini koruması
Katılıyorum aynen koruyo insanlar bayada talep gösteriyo

Katılıyorum aynen koruyo insanlar bayada talep gösteriyo
amd nin artık saf kas gücü saf kas gücü diye takılmayı bırakması lazım. driver yazılım sorunlarını artık tamamen çözmesi lazım. insanlar nvidiada sorun olmuyo sanıyo oluyo. ama nvidia hemen çözüyo bunu. 5000 serisi başta nasıl sorunlu çıktı şuan nasıl bi bakın.

Eski 3090 ın bile yazılımı canavar gibiydi vram ısı rekoru kırardı yinede banamısın demezdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,962
Üyeler
190,670
Son üye
emirsellisko
Geri