BetaPlus garanti süreci hakkında ne yapmam gerekiyor

Reaksiyon skoru
102
Arkadaşlar öncelikle merhabalar iyi günler,
konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
BetaPlus satıcısından(Gaminggen)
9.2.2025 tarihinde Galaxy 4070 Super ekran kartı aldım, kart son günlerde ilk aldığım zamana göre baya yüksek sıcaklıklarda çalışıyor, oyunlarda 65 70 derece civarıyken 70 80 derecelere çıkıyor, testlerde 73 74 dereceyken şuan 94 95 derecelere çıkıyor,
bazen anlık görüntü gidip geliyor ısınmalar olduğunda özellikle, ben ürünü garantiye yolladım, garantiye Betaplus kendisi bakıyormuş, servis raporunda üründe sorun yok kullanıma bağlı %10 performans düşüşü var tarzında yanıtla ürünü geri yollamışlar, ürünü alırken 2 yıl birebir değişim garantisi var demişlerdi hatta müşteri hizmetlerinden bilgi aldığımda termal macun değişimi dahil yapılmıyor ürünün değişimi yapılıyor denilmişti, nasıl bir yol izlemem gerekiyor ne yapabilirim bilgi verir misiniz.

kartı mı gönderdin kasayı mı gönderdin ?

2 yıl birebir değişim garantisinin fıs olduğunu öğrenmemiz güzel oldu, bu firmadan bir daha su almam.

2 yıl birebir değişim garantisinin fıs olduğunu öğrenmemiz güzel oldu, bu firmadan bir daha su almam.
Gaming gen piyasadaki en sıkıntı sirket suan. Betaplus olarak sattıkları çoğu üründe 2. El

Kartın sorunu büyük ihtimal termal macunun pump out olması, en azından kendileri termal macun değişimi yapıp yollamaları gerekirdi. Hatta bir daha aynı mağduriyeti yaşamaman için ptm7950 kullanmaları çok iyi olurdu. Ama klasik bi türk firması ilgi alaka sıfır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi sen içini açsan macun yenilesen komple bozacaklar garantini.

Kartın sorunu büyük ihtimal termal macunun pump out olması, en azından kendileri termal macun değişimi yapıp yollamaları gerekirdi. Hatta bir daha aynı mağduriyeti yaşamaman için ptm7950 kullanmaları çok iyi olurdu. Ama klasik bi türk firması ilgi alaka sıfır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi sen içini açsan macun yenilesen komple bozacaklar garantini.
Thhye basvuracak garanti vs kesmez. Telefonda macun değişimi yapılmıyor birebir değişim garantisi demis. Suan 4070de yok nasıl değiştirecekse😂. Böyle boş vaatler veren firmalardan alısveris yapmamak lazım.

her firmanın bu tarz durumlar için stoğu olur gg nin olmasa bile global tedarikçisinin vardır
Thhye basvuracak garanti vs kesmez. Telefonda macun değişimi yapılmıyor birebir değişim garantisi demis. Suan 4070de yok nasıl değiştirecekse😂. Böyle boş vaatler veren firmalardan alısveris yapmamak lazım.

kart bozuk olsa değişim istemek hakkınız ama bu arızalı bir ürün değil, fazla ısınan modellerde pumpout çok çabuk gerçekleşiyor, fabrikalar genelde koyabildiği en katı macunları koyuyorlar bu uzun süre yaşanmasın diye, ptm7950 koyan bile var artık tepe modellere. Değiştirmek yerine macun yenileyip yollasalar arkadaşın mağduriyetini giderirlerdi, ama kendilerine yakışanı yapmışlar. Alacağım şey en ucuz burada satılıyor dahi olsa bu firmadan almam artık.

ben olsam kartımı açtırmazdım vaat veriyorsa icraat olacak değişim tercihimi belirtir süreci öyle yönetirdim
kart bozuk olsa değişim istemek hakkınız ama bu arızalı bir ürün değil, fazla ısınan modellerde pumpout çok çabuk gerçekleşiyor, fabrikalar genelde koyabildiği en katı macunları koyuyorlar bu uzun süre yaşanmasın diye, ptm7950 koyan bile var artık tepe modellere. Değiştirmek yerine macun yenileyip yollasalar arkadaşın mağduriyetini giderirlerdi, ama kendilerine yakışanı yapmışlar. Alacağım şey en ucuz burada satılıyor dahi olsa bu firmadan almam artık.

Bu durum can sıkıcı olsa da, yasal haklar ve "2 yıl birebir değişim garantisi" beyanı üzerinden izlenecek somut adımlar mevcut. Servis raporundaki "%10 performans düşüşü var ama sorun yok" ifadesi teknik olarak çelişkilidir; çünkü ekran kartlarında performans kaybı genellikle aşırı ısınma (thermal throttling) kaynaklıdır ve bu bir donanım sağlığı sorunudur.

İşte bu aşamada izlenmesi gereken yasal ve pratik yol haritası:

1. "Birebir Değişim" Taahhüdünü Belgeleyin

Eğer ürünü alırken ilan açıklamasında veya müşteri hizmetleri ile olan yazışmalarınızda (e-posta, canlı destek kaydı vb.) "Termal macun değişimi yapılmaz, doğrudan ürün değişimi yapılır" ibaresi yer alıyorsa, bu bir taahhüttür.
  • Satış ilanının ekran görüntüsünü veya arşiv kaydını bulun.
  • Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmenin tarihini ve mümkünse kayıt numarasını not edin.

2. Yasal Haklar ve Seçimlik Haklar

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca, garanti süresi içinde arızalanan mal için tüketici şu haklardan birini kullanabilir:
Ücretsiz Onarım: (Ancak size "değişim" sözü verildiği için bu ikincil planda kalmalı).
  • Malın Ayıpsız Misli ile Değiştirilmesi: İşte "2 yıl birebir değişim" ibaresinin karşılığı budur.
  • Bedel İadesi: Ürünün fatura tutarının iade edilmesi.

3. İzlenmesi Gereken Adımlar

A. İkinci Kez ve İtirazlı Gönderim:Ürünü servise tekrar gönderin ancak içine çok net bir itiraz notu ekleyin:
"Kartın 95 derecelere çıktığı ve performans kaybı olduğu servis raporuyla sabittir. Satış aşamasında taahhüt edilen '2 yıl birebir değişim' ve 'macun değişimi yerine ürün değişimi' sözü gereği, onarım değil değişim talep ediyorum. Aksi halde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı bildiririm."
B. Tüketici Hakem Heyeti (THH) Başvurusu:Eğer servis talebinizi tekrar reddederse veya "sorun yok" diyerek geri gönderirse, e-Devlet üzerinden (TÜBİS) ücretsiz olarak başvurunuzu yapın.
  • Kanıt Olarak: Servis raporunu (performans kaybını kabul ettikleri belge), faturayı ve "birebir değişim" ibaresinin yer aldığı ilan görselini ekleyin.
  • Talep: "Ürünün ayıpsız misli ile (sıfırı ile) değiştirilmesini" talep edin.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    39.4 KB · Hit: 14
Bu durum can sıkıcı olsa da, yasal haklar ve "2 yıl birebir değişim garantisi" beyanı üzerinden izlenecek somut adımlar mevcut. Servis raporundaki "%10 performans düşüşü var ama sorun yok" ifadesi teknik olarak çelişkilidir; çünkü ekran kartlarında performans kaybı genellikle aşırı ısınma (thermal throttling) kaynaklıdır ve bu bir donanım sağlığı sorunudur.

İşte bu aşamada izlenmesi gereken yasal ve pratik yol haritası:

1. "Birebir Değişim" Taahhüdünü Belgeleyin

Eğer ürünü alırken ilan açıklamasında veya müşteri hizmetleri ile olan yazışmalarınızda (e-posta, canlı destek kaydı vb.) "Termal macun değişimi yapılmaz, doğrudan ürün değişimi yapılır" ibaresi yer alıyorsa, bu bir taahhüttür.
  • Satış ilanının ekran görüntüsünü veya arşiv kaydını bulun.
  • Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmenin tarihini ve mümkünse kayıt numarasını not edin.

2. Yasal Haklar ve Seçimlik Haklar

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca, garanti süresi içinde arızalanan mal için tüketici şu haklardan birini kullanabilir:
Ücretsiz Onarım: (Ancak size "değişim" sözü verildiği için bu ikincil planda kalmalı).
  • Malın Ayıpsız Misli ile Değiştirilmesi: İşte "2 yıl birebir değişim" ibaresinin karşılığı budur.
  • Bedel İadesi: Ürünün fatura tutarının iade edilmesi.

3. İzlenmesi Gereken Adımlar

A. İkinci Kez ve İtirazlı Gönderim:Ürünü servise tekrar gönderin ancak içine çok net bir itiraz notuekleyin:

B. Tüketici Hakem Heyeti (THH) Başvurusu:Eğer servis talebinizi tekrar reddederse veya "sorun yok" diyerek geri gönderirse, e-Devlet üzerinden (TÜBİS) ücretsiz olarak başvurunuzu yapın.
  • Kanıt Olarak: Servis raporunu (performans kaybını kabul ettikleri belge), faturayı ve "birebir değişim" ibaresinin yer aldığı ilan görselini ekleyin.
  • Talep: "Ürünün ayıpsız misli ile (sıfırı ile) değiştirilmesini" talep edin.
Hocam aklımdan aynı aşama geçiyor, tek sorun konuşma tarihini hatırlamıyorum, bunun içinde başka bir fikrim var bakalım duruma göre elimi güçlendirmek istiyorum.

Hocam aklımdan aynı aşama geçiyor, tek sorun konuşma tarihini hatırlamıyorum, bunun içinde başka bir fikrim var bakalım duruma göre elimi güçlendirmek istiyorum.
konuşma tarihini hatırlasan da bi önemi yok gibi ya, sözlü beyan söylemedim öyle bi şey der geçerler. ama siteye girip ekran görüntüsü al hemen senin kartın hala bire bir değişim garantisi yazıyor çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,200,678
Üyeler
190,784
Son üye
Cahiturkan
Geri