Gigabyte B550M DS3H Anakartta Çift SSD Kullanımı

feref

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar

Gigabyte B550M DS3H 4000MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart kullanıyorum. "Samsung pcie 4.0 nvme M.2 ssd 980 Pro" marka SSD aldım. Görselde 1 numaralı slotta mevcut lisanslı windowsum kurulu. Anakartta iki SSD slotu mevcut ve ikincisi ekran kartının arkasına denk gelen 2 numaralı kısım. Ben yeni aldığım SSD yi buraya montej edersem.

1. Herhangi bir windows kurulumu vs gerekir mi? Mevcut windowsum yeni takılan SSD yi kendisi tanımlar mı?
2. Ekran kartının arkasına montaj edeceğim yeni SSD performans kaybı veya herhangi bir sorun yaşar mı?(Sıcaklık vb.)
3. En mantıklı ve verimli kullanım için nasıl bir montaj yapılmalı?

Bu konularda desteklerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Anakart Şeması:
1774773950190.webp

1.sorunun cevabı wındwos kurmana gerek yok zaten kurulu bır ssd varmıs ve yenı ssdnı wındwos gorur ama senın aktıf etmen lazım dısk yonetımınden
2.sorunun cevabı performans kaybı yasamazsın
3.sorunun cevabı da nasıl montaj edılıyorsa oyle montaj yapacaksın baska bır montaj seklı yok

1.sorunun cevabı wındwos kurmana gerek yok zaten kurulu bır ssd varmıs ve yenı ssdnı wındwos gorur ama senın aktıf etmen lazım dısk yonetımınden
2.sorunun cevabı performans kaybı yasamazsın
3.sorunun cevabı da nasıl montaj edılıyorsa oyle montaj yapacaksın baska bır montaj seklı yok
Çok teşekkür ederim. Aslında benim performansla ilgili endişe duyduğum kısım, aşağıda eklediğim görselde ikinci SSD'nin kırmızı işaretli ekran kartı arkasına takılması. Bu kısımda ekran kartının sıcaklığı yeni SSD'nin performansını etkiler mi? Yani, anakart tasarımcısı da oraya koyarken bunu düşünmüştür diye tahmin ediyorum, ama tecrübelerin daha önemli olduğunu düşünüyorum.

1774774725565.webp

Çok teşekkür ederim. Aslında benim performansla ilgili endişe duyduğum kısım, aşağıda eklediğim görselde ikinci SSD'nin kırmızı işaretli ekran kartı arkasına takılması. Bu kısımda ekran kartının sıcaklığı yeni SSD'nin performansını etkiler mi? Yani, anakart tasarımcısı da oraya koyarken bunu düşünmüştür diye tahmin ediyorum, ama tecrübelerin daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle
bende 2 ssd kullanırken anakartımda ekran kartımın altına gelıyordu ben performans kaybı yasamadım sıcaklıgı da cok normaldi

bende 2 ssd kullanırken anakartımda ekran kartımın altına gelıyordu ben performans kaybı yasamadım sıcaklıgı da cok normaldi
Yeni bir format atmak istemiyorum ve mevcut SSD im de windowsu kullnamaya devam etmek istiyorum ama aldığım yeni model daha hızlı görüldüğü üzere. Bu gözle görülür bir farka sebep olur mu?

Yeni bir format atmak istemiyorum ve mevcut SSD im de windowsu kullnamaya devam etmek istiyorum ama aldığım yeni model daha hızlı görüldüğü üzere. Bu gözle görülür bir farka sebep olur mu?
hayır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,583
Üyeler
190,768
Son üye
Riwi
Geri