Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

@jombo hocam bi ara şöle kapsamlı araştırma yapıp uzun bi rehber yapayim diyorum ne diyosun? Bilgisayarın tüm parçaları vs vs. Şu sıralar çok fazla hatalı bütçe ile pc toplama ve yanlış öneriler görüyorum.
@Telefonunu Çıkra 'nın var aslında techolayda ancak eski fiyatlarda onu bir güncellemesi lazım xd. Ama DA forum için de yapabilirsin bence iyi olur zamanında etkinlik olduğunda öyle bir işe kalkışmıştım.

Şu lafı atabileceğin son kişiyim forumda ciddiyim :D yayın için pc toplayan , render için pc toplayan insanlara zorla nvidia kart aldırdığım zamanlar oldu neyse sana laf anlatmak duvara konuşmak ile aynı.
senle defalarca tartıştık bu konuda. elindekini pazarlamak dışında yaptığın bişe yok. geçmişe bakmaya da gerek yok şuan söylediklerin de yetiyo amd fanboyusun sen

Babanın şirketi olsa böyle savunmazsın. İçinize oturmuş soğuk su içmek yerine yanımda kimi çekerimin peşindesiniz. Standart TR milleti elindeki kötü de olsa elinde diye savunuyo
Kral Driver kaynaklı sorunda yaşadım corsair icue uygulaması yüzünden ekran kartım güç kesip kapattığıda oldu 33k ya 1080p-2k makinasi ve uzun süre sorunsuz kullanabiliceğin f/p kart var mı? 3060dan 7800xt upgrade ettim 1080p-2k sırasıyla hepsinde denedim beğendiğim ve kullanmaya devam ettiğim elimde olmuyan nedenlerden dolayı satmak zorunda kalacak olmasam niye satayım 2k da banamısın demiyor 2-3 driver sorunlu veya bir cihaz sorunlu diye her cihaz mı bozuk nvidia 5000 serisi çıktığında forum 5070 almayın 5000 serisi alınmaz tarzında konularla doluydu yok amd alınmaz cart curt valla kral 5070ti a 40-50k verecek param yok o kadar param olmasına rağmen yok spesifik işlerle uğraşmıyorum oyun oynuyorum çoğu zaman 4-5 saat boş açık kaldığı bile oluyor bunun yüzünden niye bir insana ve sen tanımıyorsun ama ben tanıyorum böyle şeyler söyleyebiliyorsun?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@jombo hocam bi ara şöle kapsamlı araştırma yapıp uzun bi rehber yapayim diyorum ne diyosun? Bilgisayarın tüm parçaları vs vs. Şu sıralar çok fazla hatalı bütçe ile pc toplama ve yanlış öneriler görüyorum.
Onu ben deniyecektimde yapması ve birçok şeyi uğraştırıcı anakart üzerinde çok saçma sapan bilgiler var foruma kalsam rog aldırıyorlardı ben almadan 2 hafta önce 2 tane rogda kırıp pin ve işlemci yakma olayı gerçekleşti 😆

@Telefonunu Çıkra 'nın var aslında techolayda ancak eski fiyatlarda onu bir güncellemesi lazım xd. Ama DA forum için de yapabilirsin bence iyi olur zamanında etkinlik olduğunda öyle bir işe kalkışmıştım.
Hocam baya kapsamlı düşünüyorum. Anakarttaki Vrmler, ramlerdeki çipler vs.

Pc toplayanlar çoğu zaman hata yapıyor şimdi kullanıcı karttan sistemden ne bekliyor onu tam kapsamlı araştırmadan oyun açsın yeter yada off 5070 alayım yeter yada 9070 alayım yeter kafasıyla alıyor ve sonradan bekletilerini karşılama kısmına gelince conta yakıyorlar önce kullanıcı ne istediğini bilecek ne beklentisi var ne yapacak ne edecek ne lazım onlara tam kapsamlı araştıracak ondan sonra elemeye başlayacak ve kendine en ideal kartı veya sistemi alacak ondan sonra böyle yapmayan diyor yok crash yedim yok yamuldu yok uçtu yok öldü genelleme yapmıyorum dostlar ama çoğu kişi bu hataya düşüyor sonra yok sıkıntı yaşıyorum yok öyle oluyor yok böyle oluyor yok pişmanım konu sahibi yada konuda yazan arkadaşlara ithafen demiyorum bunu. Ben Fps oyuncusu olarak ağırlıklı oynuyorum benim karttan beklentim yok denebilir 9070 xt de oynatır 5070 ti da çünkü benim teknolojilerine ihtiyacım yok. onca kart sistem vs topladım aldım kullandım bir kez olsun amd yada nvidianın teknolojileri açıp köküne kadar kullanmadım fsr mış yok dlss miş falan filan ihtiyacım olmuyor çünkü.

Topladığım sistemleri kullandıktan sonra satıyorum alanlar hiç şaşırtmıyor adamlar daha ne beklentisi var ona karar vermeden alıyorlar.

Örnek vereyim Vatana dün gidip imzamdaki anakartı aldım yaklaşık 5-10 dk içeride durdum müşteriler ne istediğini bilmiyor onu satanlar ise onlardan daha beter bilgi yok bir şey yok al abi bu iyidir yok bu uçak camından üretiliyor yok bu sınıfının en iyisi bakıyorum satılan ürünlere çer çöp :D içim acıyor. Ne müşterinin istediği şeyden haberi var ne satanın sattığından haberi var :D komedi resmen Aldığım ramde expo yok adam diyor abi senin aldığın anakartta sorun olmaz al sen diyor anakartı expo açarsın diyor :D expo olmayan rama açarsın diyor :D bunu diyen pc bileşeninde görevli personel :D A-Xmp açtım kullanıyorum rahatça.Bi günde sıvı soğutma almaya gittim vatana birini koymuşlar görevli diye ulan am3-am4 destekli msi sıvı soğutma iteleme kalkıyor bana am5 varmı diyorum var abi ya diyor bakıyoruz yok ne istediğimi bilmesem bende buralarda konu aççam aldım sorun yaşıyorum yok kazıklandım yok öyle yok böyle :D size tavsiyem hazırlıklı gidin hataya düşmeyin.

senle defalarca tartıştık bu konuda. elindekini pazarlamak dışında yaptığın bişe yok. geçmişe bakmaya da gerek yok şuan söylediklerin de yetiyo amd fanboyusun sen
Tamam kral fanboyum ben.

Sen
Pc toplayanlar çoğu zaman hata yapıyor şimdi kullanıcı karttan sistemden ne bekliyor onu tam kapsamlı araştırmadan oyun açsın yeter yada off 5070 alayım yeter yada 9070 alayım yeter kafasıyla alıyor ve sonradan bekletilerini karşılama kısmına gelince conta yakıyorlar önce kullanıcı ne istediğini bilecek ne beklentisi var ne yapacak ne edecek ne lazım onlara tam kapsamlı araştıracak ondan sonra elemeye başlayacak ve kendine en ideal kartı veya sistemi alacak ondan sonra böyle yapmayan diyor yok crash yedim yok yamuldu yok uçtu yok öldü genelleme yapmıyorum dostlar ama çoğu kişi bu hataya düşüyor sonra yok sıkıntı yaşıyorum yok öyle oluyor yok böyle oluyor yok pişmanım konu sahibi yada konuda yazan arkadaşlara ithafen demiyorum bunu. Ben Fps oyuncusu olarak ağırlıklı oynuyorum benim karttan beklentim yok denebilir 9070 xt de oynatır 5070 ti da çünkü benim teknolojilerine ihtiyacım yok. onca kart sistem vs topladım aldım kullandım bir kez olsun amd yada nvidianın teknolojileri açıp köküne kadar kullanmadım fsr mış yok dlss miş falan filan ihtiyacım olmuyor çünkü.
benim genel olarak oynadığım oyunlar War Thunder ve hikayeli oyunlar olmasına rağmen gerek duymuyorum 2k da kullanmak için 4070s alıclarım gidip son dk karar değiştirip 7800xt aldım fsr açtın mı desen witcher da görüntü bozuluyordu fsr ve Rtx açtım onun dışı cyberpunkta benchmark test yaparken açmıştım onun dışında aradığım şeyler değiller bunlar dediklerinizin altına imza atıyorum önce kullanıcı ne istediğini bilmeli

Örnek vereyim Vatana dün gidip imzamdaki anakartı aldım yaklaşık 5-10 dk içeride durdum müşteriler ne istediğini bilmiyor onu satanlar ise onlardan daha beter bilgi yok bir şey yok al abi bu iyidir yok bu uçak camından üretiliyor yok bu sınıfının en iyisi bakıyorum satılan ürünlere çer çöp :D içim acıyor. Ne müşterinin istediği şeyden haberi var ne satanın sattığından haberi var :D komedi resmen
yeterli bilgiye sahip personelde yokki abi bu tarz işi yapacak olan insanlarda mesela ben gitsem vatana bilgisayar bölümünde çalışsam herkese muazzam istediği herşeyi çok kolay şekilde satarım ürünleri biliyorum bazı anakartların ismini söyleyince direkt hangi yapılar paralel bağlı onları bile söylüyorum eğitimi verilmesi lazım bunların mesela

Tamam kral fanboyum ben.
Kral sağolasın kullanmadığın ürünü önermediğin için sana saygım arttı

Kral Driver kaynaklı sorunda yaşadım corsair icue uygulaması yüzünden ekran kartım güç kesip kapattığıda oldu 33k ya 1080p-2k makinasi ve uzun süre sorunsuz kullanabiliceğin f/p kart var mı? 3060dan 7800xt upgrade ettim 1080p-2k sırasıyla hepsinde denedim beğendiğim ve kullanmaya devam ettiğim elimde olmuyan nedenlerden dolayı satmak zorunda kalacak olmasam niye satayım 2k da banamısın demiyor 2-3 driver sorunlu veya bir cihaz sorunlu diye her cihaz mı bozuk nvidia 5000 serisi çıktığında forum 5070 almayın 5000 serisi alınmaz tarzında konularla doluydu yok amd alınmaz cart curt valla kral 5070ti a 40-50k verecek param yok o kadar param olmasına rağmen yok spesifik işlerle uğraşmıyorum oyun oynuyorum çoğu zaman 4-5 saat boş açık kaldığı bile oluyor bunun yüzünden niye bir insana ve sen tanımıyorsun ama ben tanıyorum böyle şeyler söyleyebiliyorsun?
şimdi öncelikle ben nvidia fanboyu değilim aç mesajlarıma bak bende 5070 öenrmiyorum. bende senin gibi bütçem 5070 veya 9070xt yi kurtardığı için kararsız kaldım. amd sorunlu 5070 de meczup bi kart bak gayet açığım. ha illa ikisinden birini alacak olsam meczup 5070 i alırdım. ama şöyle kaçırdığını bi nokta var taksit. yani taksitli alamayacak kişi sayısı bi elin sayısını geçmez. çok rahat 6 taksit bazen de 9-12 taksit bulabiliyosunuz bu kartlarda. aylık 7k değil 8k ödeyin. bende bizzat öyle yaptım. 9 taksit asus tuf 5070ti aldım. 5070ti a bütçem yetmezken 5080 le 5070ti arasında gidip geldim taksit böyle bişe. sorun da kart değil 9070xt özelinde bi sorun yok zaten eskidendi o wattman sorunları falan. onlar çözüldü çözdülmeyen driver ve yazılım. ne driverı düzgün ne düzeliyo. ne de yazılımı iyi. rtx i daha yeni yeni biraz oturtmuşlar fsr4 kalite modunda görüntü bozmuyomuş. steamdeck var bende onda fsr4 ü kullanıyorum. ele gelir bi fps artışı yok çoğu oyunda. ve kalite modundan balance a aldığım anda görüntü çamur. ana sistemimde dlss4.5 u en son resident evil 9 da kullandım. 2 katı fps veriyo ve kalite modu dışında bi moda ihtiyaç duymuyosun. ihtiyaç duysan da bozulma olmuyo. rtx i geçtik ptx açmaya başladık. fgm x2 açıyorum fps i bide öyle katlıyorum ne geçikme var son güncellemeden sonra ne de bozulma.

Sen

benim genel olarak oynadığım oyunlar War Thunder ve hikayeli oyunlar olmasına rağmen gerek duymuyorum 2k da kullanmak için 4070s alıclarım gidip son dk karar değiştirip 7800xt aldım fsr açtın mı desen witcher da görüntü bozuluyordu fsr ve Rtx açtım onun dışı cyberpunkta benchmark test yaparken açmıştım onun dışında aradığım şeyler değiller bunlar dediklerinizin altına imza atıyorum önce kullanıcı ne istediğini bilmeli
Kanka ben basit bir adamım rt ile işim olmaz normalde dümdüz girerim ultraya ceker oynar kapatır giderim. Buraya kadar tamam. Kartım normalde 3080 rakibi birebir aynı fpsleri veriyor ondada problem yok.
Ama sapphire servis su karta sorun yok dediginden beri amdnin ceosu gelse bana ne sapphire ne amd aldırabilir su anda. Anca önüme koyacak 0 acılmıs kartı ben bakacam 20 oyuna girecem gözümle görecem sorun olmadıgını o sekilde.

Anakartın içinden çıkamazsın hocam o iş zor hangi anakartın hangi serisinde m2 ve işlemci kaç tanesi doğrudan işlemci kaç tanesi anakarttan bağlı hangi şartlarda ekran kartı slotu x8 e düşer veya hangi bölmeler paylaşımlı ve her seride farklı olanlar var uğraştırıcı 1 ay sürer anakart işince bazı üreticiler anakart sayfasına yazmıyor pcie paylaşımını

Sen

yeterli bilgiye sahip personelde yokki abi bu tarz işi yapacak olan insanlarda mesela ben gitsem vatana bilgisayar bölümünde çalışsam herkese muazzam istediği herşeyi çok kolay şekilde satarım ürünleri biliyorum bazı anakartların ismini söyleyince direkt hangi yapılar paralel bağlı onları bile söylüyorum eğitimi verilmesi lazım bunların mesela

Kral sağolasın kullanmadığın ürünü önermediğin için sana saygım arttı
eyw kral :D kullanmadığım/bilmediğim ürün hakkında konuşmuyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,106
Üyeler
190,690
Son üye
enessenizm
Geri