Çözüldü✓ Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

Evet profilimde 2024'te yazdıklarım hâla duruyor ve hâla haklıyım. AMD eskisi kadar sorun çıkartmasa da çıkartıyor, ama çıkan sorunu ya düzeltmiyor, düzeltme işini kullanıcıya bırakıyor, ya da çok geç düzeltiyor. Almak bir tercih meselesi ama alırken Nvidia da da yaşayabileceğin bazı sorunlar olabiliyorken, bazı marka ve modellerde de komple sorunlarla boğuşabiliyor ya da sorun geçsese mide bulantın kalıyor. Siz de güle güle sorunsuz kullanın hocam, dediğim gibi hiç alınmaz demiyorum ama ben artık girmem o topa.
aynı mantık bende corsair hs 80 max için oluştu eylülden beri küfür ediyorum her kalktığım gün kulaklığa wp den arkadaşım arıyor telefondan oyun oynucaz dongle varken ses gitmiyor dongle çıkınca sesi derinden veriyor kendi kendine bağlantı koparıyor anc nvidia ekran kartı olmadan çalışmıyor şarjı baya gidiyor ama nefret ettirdi yazı bekliyorum yaz gelsinde değiştiricem umarım bundan sonra aldığımız hiç bir üründe böyle şeyler yaşamayız ya teknoloji ciddi kumar işi araştırarak almak lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

daha bu adam napsin
Feneri şampiyon yapsın

Çoğunluğa bakma durumu mantıklı görünse de forumlarda açılan nvidia ve amd konuları öyle değil. Nvidia da sorun yaşayan x kartta sorun yaşamadım yardımcı olur musunuz tarzında. Amd kartta sorun yaşayanlar markayı yerden yere vuruyor. Bu yüzden amd de tartışma konuları çok dönüyor bir konu da 100 mesaj yazı yazılıyor en az. Mesela amd hater kitlesi techolay da çok var. Amd kullanıp sorun yaşamayan bile kendi ağzıyla söylüyor sorun yaşamadığını ama çöp amd almayın sorun yaşarsınız nvidia alın diyor. Böyle bir hater kitle oluştu. Sebebini açıklamama gerek yok sanırım bilen biliyor zaten.

Kendim de sorun yaşadığımda konu açtım yardımcı olan olmadı 1 kişi mesaja yazdı o da tam hatırlamıyorum ama çözüm olarak hiç mantıklı değildi. Bir başka zaman yine konu açmıştım yine sallamadılar.

Sonra amd de açılan konu gibi nvidia sürücü rezilliği tarzında bir konu açtım onda da smooth motion yeni sürücülere yeni gelmişti açınca bir çok oyunda sorun yaşadım. TLOU da ekrana kararması, Dying Light da pc yi dondurdu resetlemek zorunda kaldım falan.

Neyse konuyu açtım ama linçlemek amaçlı açtım aynı amd konuları gibi. Sayfalarca mesaj oldu konuya gelen geçen yazdı. Sorun yaşayanlar da evet ben de nvidia kullanıyorum şöyle böyle sorunlu veya nvidia kullanıyorum ben sorun yaşamıyorum falan.

Her hafta fix amd rezilliği tarzında bir konu açılıyor. Teknik destek kısmına bakıyorum nvidia da açılan konuda çok. Nvidia da yardımcı olur musunuz deniliyor. Cevaplar ddu ile kaldır falan filan yardımcı olunmaya çalışılıyor veya kimse yazmıyor konuya.

Amd de sorun yaşayanlara gelince dediğim gibi linçleyecek şekilde konu açıyorlar.

Gelen cevaplarda sat nvidia geç, amd çöp zart zurt.

Bu yüzden bu boş beleş kitleden ötürü mavi forumdan soğudum.

Başlıklar çok ilgi çekici ekrana kartı konularına bile doğru düzgün bakmayan ben 9070xt aldığıma pişman oldum diye konu açtım yazısını görünce merak edip baktım. 9070xt de sorun yaşıyorum diye yazsaydı bakmazdım konuya.

Bu yüzden amd konuları çok tepki çekiyor. Bu yüzden sürekli amd konusu açılıyor gibi geliyor size.

Yani bu yüzden forumlarda açılan konulara güvenim kalmadı.
Hocam genel olarak haklısınız fakat şunu da unutmamak lazım 9000 serisi en çok tercih edilen seri olabilir. Önceden 10 ekran kartı satılıyorsa 8'i NVIDIA idi, daha fazla ürün daha fazla hata demek.

Hocam genel olarak haklısınız fakat şunu da unutmamak lazım 9000 serisi en çok tercih edilen seri olabilir. Önceden 10 ekran kartı satılıyorsa 8'i NVIDIA idi, daha fazla ürün daha fazla hata demek.
Hocam senin ülkende böyle gir steam global gpu kullanımına kırmızı gözükmüyor bile. Bizim ülkede deli fp oldugu icin tutuldu

Çünkü AMD hiçbir sorununu kendisi düzeltmiyor, hiçbir hatasını kabullenmiyor, RX500 serisi yazılımsal değil donanımsal olarak sorunlu olduğundan hiçbir çözüm kartları wattman almaktan kurtaramadığı için insanlar bıktı, Rx400 serisi ve 5000 seriside aynı hatalarla geldi, insanlarda bu şekilde davrandı.
Rx570 ve RX 6600xt kullandım, memnundum açıkçası. Nvidia geçtim çünkü teknoloji açısından çok fark var. 4070 ti super ile 7900xt arasındaki fark 2k gibi komik bir miktardı, doğal olarak 4070 ti super alıp geçtim. O da pulse modeliydi ayrıca coil whine şikayetleri de çoktu. Hala teknoloji olarak çok geride böyle devam ederse nvidia dan şaşmam ancak teknoloji olarak yakalarsa amd geçebilirim ileride. Sorun yok demiyorum ancak rx500 fosil bir kart. RX 5000 de eski yani kabul etmek lazım. İsteyen istediğini alabilir bu beni bağlamaz artık zaten forumdaki ekran kartı konularını takip etmiyorum. Alırken tek baktığım yabancı kaynaklar oluyor. Hatta her konuda bunu yapmaya calısıyorum forumda taraflı davranılıyor çoğu zaman.

Rx570 ve RX 6600xt kullandım, memnundum açıkçası. Nvidia geçtim çünkü teknoloji açısından çok fark var. 4070 ti super ile 7900xt arasındaki fark 2k gibi komik bir miktardı, doğal olarak 4070 ti super alıp geçtim. O da pulse modeliydi ayrıca coil whine şikayetleri de çoktu. Hala teknoloji olarak çok geride böyle devam ederse nvidia dan şaşmam ancak teknoloji olarak yakalarsa amd geçebilirim ileride. Sorun yok demiyorum ancak rx500 fosil bir kart. RX 5000 de eski yani kabul etmek lazım. İsteyen istediğini alabilir bu beni bağlamaz artık zaten forumdaki ekran kartı konularını takip etmiyorum. Alırken tek baktığım yabancı kaynaklar oluyor. Hatta her konuda bunu yapmaya calısıyorum forumda taraflı davranılıyor çoğu zaman.
benim kuzenim Türkçe bilmiyor fazla yabancı forumlarından sistem topladı 7900x-7900xt sistemi var Amazon indirimi vardı o zaman cüzi bir miktara topladı taş gibi sistemi var elinden anakart muhabbetlerinden sonra bende yabancı forumları takip etmeye başladım ztt den felan dinliyorum denk geldikçe

Yabancı kaynaklarda zortingen olabiliyor hw unboxed millete 5000 aldırmadı superi bekleyin dedi superler yalan olunca milletin elinde patladı zamlı fiyattan aldılar

Forumlarda bunun tespitini yapmak zor işte. Sorun yaşayan var da nvidia ile ne kadar fark var belli değil. Yurt dışında sorun yaşayanlar markayı yerden yers vuruyor zaten eğer sorun varsa yurt dışında da önermezler bana göre.

Ben son sürümü kullanıyorum, nedense masaüstünde kayıt açınca renkler biraz sıcak sarımsı onun dışında fps sorunu vs yok bende discord düz yayın açtım tık yok, iade sürecim devam ediyor bu konudaki yorumlar işkillendirmedi değil.

@imgenius
1774793168557.webp

Forumlarda bunun tespitini yapmak zor işte. Sorun yaşayan var da nvidia ile ne kadar fark var belli değil. Yurt dışında sorun yaşayanlar markayı yerden yers vuruyor zaten eğer sorun varsa yurt dışında da önermezler bana göre.
Yabancı kaynak takip edilecekse en kral adam bu afganistanda a10 ları tamir eden kişilerdenmiş Japonya’da felanda görev yapmış kral adam severiz

5800x3d 7800xt 750w gold kullanıyorum yaşadığım tek sorun kick ile twitchi aynı anda açınca ekran kartı çöküyor bildiğin çöküyor. onun haricinde hiçbir yazılım kaynaklı hata ile karşılaşmadım 2 yıldır. öyle bir geri dönüş olsun yazayım dedim. 9070xt almayı düşünüyorum umarım sorun yaşamam.

Ben son sürümü kullanıyorum, nedense masaüstünde kayıt açınca renkler biraz sıcak sarımsı onun dışında fps sorunu vs yok bende discord düz yayın açtım tık yok, iade sürecim devam ediyor bu konudaki yorumlar işkillendirmedi değil.

@imgenius Alıntıyı görüntüle
Temiz format attım her şeyi kurdum ilk gün sorun yoktu, hiç bir şey yapmadım ikinci gün Discord'ta yayın açarken birden oyunum takılmaya başladı. Direk foruma yazdım ve bu yorumla karşılaştım:

1774793345284.webp

Şimdi derinine kadar inip araştırıyorum insanlar diyor ki Discord 2 ay önce güncelleme ile Codec seçme kısmını kaldrmış, zorla NVENC Codec zorlanıyor. Tamam da dün sorun yoktu bu gün ne oldu? 25.9.1 yükledim discord sorunu düzeldi. Bu sefer Hytale için bir şey indirdim oyun açıldı ama hala oyun 15 FPS oynayamıyorum.

Temiz format attım her şeyi kurdum ilk gün sorun yoktu, hiç bir şey yapmadım ikinci gün Discord'ta yayın açarken birden oyunum takılmaya başladı. Direk foruma yazdım ve bu yorumla karşılaştım:

Alıntıyı görüntüle

Şimdi derinine kadar inip araştırıyorum insanlar diyor ki Discord 2 ay önce güncelleme ile Codec seçme kısmını kaldrmış, zorla NVENC Codec zorlanıyor. Tamam da dün sorun yoktu bu gün ne oldu? 25.9.1 yükledim discord sorunu düzeldi. Bu sefer Hytale için bir şey indirdim oyun açıldı ama hala oyun 15 FPS oynayamıyorum.
BAk bizimde meselemiz bu bi tarafı tutturuyon diğer taraf. Cortluyor. 1 asgari ücret verdiğim kart ortalama 3 asgari ücret verdiğim sistem bana bunu dayatınca herseyden tiksiniyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,726
Üyeler
190,797
Son üye
rarepeeker
Geri