Rx 6800xt Ekran Kartı Hala Alınır Mı?

aquafire

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
200
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topluyorum. 9060xt almayı planlıyordum ama forumda yorumları okuduktan sonra fikirlerim biraz değişti. Şu an rx6000 serisi ekran kartı kullanmıştım daha öncesinde hiçbir sorun yaşamışımtım. Başlıkta da belirttiğim gibi bu ekran kartı 14k - 15k fiyat aralığında alınır mı? Amacım 1080p oyunculukta beni üzmesin de 3 yıl kadar götürmesi yeterli.
Direk alınmaz demeyin fikirlerini belirtin çünkü fiyat bandı da çok önemli. Sıfır olarak 20k çıkabilirim kart üzerinden direk taksit imkanım var.

6800 xt için ideal fiyat 1200 tuf gibi orta üst kartlar içinde 12500 13000 lira 14 15 lira kesinlikle vermeyin o paralara biraz kovalarsanız minng geçmişi olmayan 6900xt alırsınız ama dediğinizden anladığım kadarıyla hemen kart alıcaksanız sıfır indirimden bi 9060xt çekin hem sizi 1080 de üzmez hemde sıfır mis gibi kart ama beklerim kovalarım 15 liramı riske ederim derseniz 6900xt 6800xt emrinize amade olur hatta 9 10 liraya bi 6700xt bile alabilirsiniz 6700xt de 1080de hiçbi oyunda üzmez birçok oyunu ultra oynatır en kötü mid de fsrsiz oynarsınız .

kral 14 15 çok o karta o fiyata 9060 bak derim amazonda 6 taksit var dı en son 2 ay olmadı daha 10350 ye aldım aynı kartı ben memnunum

6800 xt için ideal fiyat 1200 tuf gibi orta üst kartlar içinde 12500 13000 lira 14 15 lira kesinlikle vermeyin o paralara biraz kovalarsanız minng geçmişi olmayan 6900xt alırsınız ama dediğinizden anladığım kadarıyla hemen kart alıcaksanız sıfır indirimden bi 9060xt çekin hem sizi 1080 de üzmez hemde sıfır mis gibi kart ama beklerim kovalarım 15 liramı riske ederim derseniz 6900xt 6800xt emrinize amade olur hatta 9 10 liraya bi 6700xt bile alabilirsiniz 6700xt de 1080de hiçbi oyunda üzmez birçok oyunu ultra oynatır en kötü mid de fsrsiz oynarsınız .
Hocam ben zaten 9060xt almayı planıyordum. Bu ay içerisinde ama yorumlar ve sorun yaşayanları okudum biraz soğudum. 6000 serisi kart kullandığımda kendim hiçbir sorun yaşamamıştım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kral 14 15 çok o karta o fiyata 9060 bak derim amazonda 6 taksit var dı en son 2 ay olmadı daha 10350 ye aldım aynı kartı ben memnunum
9060 8 gb hocam sorun yaşıyor musunuz günlük oyunlarda dediğim kartlar 16gb

Hocam ben zaten 9060xt almayı planıyordum. Bu ay içerisinde ama yorumlar ve sorun yaşayanları okudum biraz soğudum. 6000 serisi kart kullandığımda kendim hiçbir sorun yaşamamıştım.
Bende şuan 3 karttan da var 700 xt 800xt 900xt aralarından en çok 700xt nin fplığını seviyorum ki bende hiçbirinde sorun yaşamadım ama 2. Elde 800 ve 900 lar çok mining gördü ısınan kartlar olmadıkları halde bakımsız kaldılar ve şuan yaşlandılar bu kartların tam bakım zamanı geldi nacizane fikrim uğraşırım kovalarım derseniz 6000 serisi alınır aslında 7700 xt 13 14 e alınır oda güzel karttır ama hem yeni iyidir hemde 2. Piyasası şiştikce şişiyor 9060xt alıp keyfinize bakın .

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9060 8 gb hocam sorun yaşıyor musunuz günlük oyunlarda dediğim kartlar 16gb
valla kral r5 3600 16 gb 3600 mhz ram ile 1080p de kullanıyorum ben
daha hiçbir sorun yok
pubg ultrada fan açmıyor (belki işlemci yetersiz olduğundandır)
minecraft fan açmıyor
ets fan açmıyor
dying light fan açmıyor kart öyle söyliyim
yani bu kart 2k da bile rahat kullanırsın hatta 4 k da da kullanılır belki ama alacağın karta bakım şart ben ilk aldığımda hotspot 105 derecelerdeydi termal bakım yapınca şu an fan açmıyor dediğim gibi

Bende şuan 3 karttan da var 700 xt 800xt 900xt aralarından en çok 700xt nin fplığını seviyorum ki bende hiçbirinde sorun yaşamadım ama 2. Elde 800 ve 900 lar çok mining gördü ısınan kartlar olmadıkları halde bakımsız kaldılar ve şuan yaşlandılar bu kartların tam bakım zamanı geldi nacizane fikrim uğraşırım kovalarım derseniz 6000 serisi alınır aslında 7700 xt 13 14 e alınır oda güzel karttır ama hem yeni iyidir hemde 2. Piyasası şiştikce şişiyor 9060xt alıp keyfinize bakın .
Benim de fikrim o yönde ama bu aralar çok shader hatası yok kapanma sorunları görünce soğudum. Sıfır alayım en fazla iade ederim gibi bir düşünce var aklımda. İndirimden kovalamak daha mantıklı şu anda.
valla kral r5 3600 16 gb 3600 mhz ram ile 1080p de kullanıyorum ben
daha hiçbir sorun yok
pubg ultrada fan açmıyor (belki işlemci yetersiz olduğundandır)
minecraft fan açmıyor
ets fan açmıyor
dying light fan açmıyor kart öyle söyliyim
yani bu kart 2k da bile rahat kullanırsın hatta 4 k da da kullanılır belki ama alacağın karta bakım şart ben ilk aldığımda hotspot 105 derecelerdeydi termal bakım yapınca şu an fan açmıyor dediğim gibi
Anladım hocam. Hangi model var elinizde?

Bir de 16gb almak mantıklı mı sizce vram olarak verdiğin paraya değer mi?

Benim de fikrim o yönde ama bu aralar çok shader hatası yok kapanma sorunları görünce soğudum. Sıfır alayım en fazla iade ederim gibi bir düşünce var aklımda. İndirimden kovalamak daha mantıklı şu anda.

xfx swft 6800xt modeli var
16 gb mantıklı tabii ki ama duruma göre ve kullanımınıza göre 8 gb da yeterli olur diye düşünüyorum 16 gb ileriye dönük olur yeni çıkan oyunlarda falan sorun yaşanmaz en azında günümüzde artık 8gb kartların son demleri yaşıyor üzmüyor ama çok ta sevindirmiyor yani öyle söylyeyim

Kesinlikle alıcaksanız 16 alın o gpu için 16 abartı olsada 8 de çok az günümüzde keşke 12 lik versiyonu olsa da uyguna onu alsak ama 8 lik kesinlikle bir tercih değil .

hocam birde yazılımdan taraf düzelir elbet düzgün adrenalin sürümü illa olucak ki ben birazda kullanıcıların abarttığını düşünüyorum ben 6700 xt aldığımda millet wattman yiyordu 6000 serisinden ben düzgün bi adrenalin sürümü bulup ddu ile kurdum ve bayabi süre güncellemedim yeni sürüm gelince kart 20 30 fps daha vermiyoki hiçbirşey değişmiyor hatta amd de çalışan şeyi kesinlikle bozmucaksın yoksa kafan ağrıyor ben evdeki kartları sürekli değiştiriyorum keyfime göre ama hepsinde aynı drıver sürümünü ddu ile silip geri kuruyorum hiç de sorun yaşamadım .

9060 xt 16 gb alın peşine taksitle alırsanız kar bile edersiniz bu piyasada , 8 gb olarak alıcaksanız gerek yok 6700 xt 6800 xt 6900 xt canavar gibi 2. el uyguna alırsınız 1080p de beslemek için işlemcide lazım onuda düşünün darboğaz olmasın :)

9060 xt 16 gb alın peşine taksitle alırsanız kar bile edersiniz bu piyasada , 8 gb olarak alıcaksanız gerek yok 6700 xt 6800 xt 6900 xt canavar gibi 2. el uyguna alırsınız 1080p de beslemek için işlemcide lazım onuda düşünün darboğaz olmasın :)
Tek eksiğim işlemci ve ekran kartı. 9600x veya 9700x düşünüyorum işlemci olarak.

dayı rx6800xt kullanıyorum 2 yıldır 2. el almıştım 9bin tl ye ve hayatımın en mantıklı harcaması diyebilirim 4k her oyunu oynadım şimdiye kadar fsr kalitede açarak ray traycing kapalı şekilde + olarak mod ile fsr 4 de kurabiliyorsun bu karta 11 12 e bulursan kaçırma fiyatına göre çok avantajlı bir kart nvidia rakibini almak istesen 25 30k vermen gerekecek sırf raytraycıng açabıl diye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,474
Üyeler
190,753
Son üye
ZirtapoS
Geri