Öneri Elimdeki ramin büyük eksisi varmıdır?

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,302
Şuanda 1x32 gb ddr5 5200mh cl36 kingston beast ramler var hynix a, 2x16gb 6000mhz cl30 a geçmeyi düşünüyorum kriz biterse. Sizce okadar önemlimi? Bazı forumlarda yüksek hz kullananlarda özellikle gecikme değerine falane etkisi büyük %15-20 lik farklar yapıyor diyorlar. Bukadar ciddi fark eder mi?

Şuanda 1x32 gb ddr5 5200mh cl36 kingston beast ramler var hynix a, 2x16gb 6000mhz cl30 a geçmeyi düşünüyorum kriz biterse. Sizce okadar önemlimi? Bazı forumlarda yüksek hz kullananlarda özellikle gecikme değerine falane etkisi büyük %15-20 lik farklar yapıyor diyorlar. Bukadar ciddi fark eder mi?

%15-20 ne ya. Ütopik sayılar yok öyle bişey.

Xmp profilinde 65.9 civarı ns gecikme aldığım ramleri sıkı-extreme arası ayarda 58.3 e düşürdüm. %10-11 en fazla. Full extreme gitmekte çok zor stabilizasyonu sağlamak zor olur ve ek soğutma gerekir. 57.5 lar görmüştüm

Ddr5 de gecikmeler ddr4 e göre fazla ek olarak. Acele etmeyin

Son düzenleme:
Hayır, fiyatları düşmediği sürece de geçmeyin. Gecikme hızdan daha önemli bu arada. DDR5'de olsa çift kanal bellek halen daha istikrarlı onu da belirteyim. Bir elin nesi var iki elin sesi var olayı bellekler için geçerli.

O kadar ciddi fark etmez ama dual channel yapman her zaman daha iyi ddr3 4 5 fark etmez cl değerinin düşmeside aşırı aşırı şekilde etkileyeceğini sanmıyorum etkilese beni etkiler :D

O kadar ciddi fark etmez ama dual channel yapman her zaman daha iyi ddr3 4 5 fark etmez cl değerinin düşmeside aşırı aşırı şekilde etkileyeceğini sanmıyorum etkilese beni etkiler :D
Sağolun hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: GUSE
%15-20 ne ya. Ütopik sayılar yok öyle bişey.

Xmp profilinde 65.9 civarı ns gecikme aldığım ramleri sıkı-extreme arası ayarda 58.3 e düşürdüm. %10-11 en fazla. Full extreme gitmekte çok zor stabilizasyonu sağlamak zor olur ve ek soğutma gerekir. 57.5 lar görmüştüm

Ddr5 de gecikmeler ddr4 e göre fazla ek olarak. Acele etmeyin
Yüksek hz kullandığım için rekabetci pyunlarda yüksek fps de %1 lowları cok etkiliyormus heralde o yüzden sordum

Elindeki ram Hynix A ise 6000 a 30 çok rahat açar emin misin hynix a die olduğuna hw info girip ss atar mısın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elindeki ram Hynix A ise 6000 a 30 çok rahat açar emin misin hynix a die olduğuna hw info girip ss atar mısın
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i6FtFK5rkYmqEtb_Gaj8hE14rbCYgHCku7gO3M_LLSU/edit?gid=0#gid=0 Hynix A die altındaki zamanlamaları girersen stabil çalışır eğer a die olduğuna eminsen

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i6FtFK5rkYmqEtb_Gaj8hE14rbCYgHCku7gO3M_LLSU/edit?gid=0#gid=0 Hynix A die altındaki zamanlamaları girersen stabil çalışır eğer a die olduğuna eminsen
Eve geceyım atarım hynix a ama bakmıstım bi ara

kanka senin pc drop yemez ki o kadar
Yemiyorda en iyisi elimdekine oc yapayım en max, değişmeye gerek yok ozaman rami

1775050818759.webp

bu şekilde hocam sk hynix a die yazıyor

Alıntıyı görüntüle
bu şekilde hocam sk hynix a die yazıyor

nebi akgünden yardım alın biraz overclocklayın o halde. Ama test yapması uzun sürer. Ek olarak nebi akgün dirençleri autoda bıraktığını gördüm bana göre yanlış bi yaklaşım. Ramde neredeyse hiçbir zamanlama otomatiğe bırakılmamalı.

Hynix a die sa yapıştırın bide oh oh single rankmiş hey yavrum hey

nebi akgünden yardım alın biraz overclocklayın o halde. Ama test yapması uzun sürer. Ek olarak nebi akgün dirençleri autoda bıraktığını gördüm bana göre yanlış bi yaklaşım. Ramde neredeyse hiçbir zamanlama otomatiğe bırakılmamalı.

Hynix a die sa yapıştırın bide oh oh single rankmiş hey yavrum hey
single rank ne oluyor hocam birde videodakinin aynılarını yapsam zararı olur mu yada arkadaşın attığı dosyadaki gibimi yapayım

attıgınız değerlerden hangisin baz almam lazım hynix a die 16gb single rank olanımı? yani en soldakini

Son düzenleme:
single rank ne oluyor hocam birde videodakinin aynılarını yapsam zararı olur mu yada arkadaşın attığı dosyadaki gibimi yapayım

attıgınız değerlerden hangisin baz almam lazım hynix a die 16gb single rank olanımı? yani en soldakini
Suan yaptım resimdeki ayarları sistem çalışıyor sorun yok gibi duruyor. Görev yöneticisinden falanda baktım 6000mhz olarak gözüküyor ram hızım oyuna gireceğim şimdi
Resimleri yükledim hatam varsa düzeltelim

Ekler

• IMG_2557.webp
    IMG_2557.webp
    118.2 KB · Hit: 2
  • IMG_2556.webp
    IMG_2556.webp
    106.4 KB · Hit: 2
  • IMG_2555.webp
    IMG_2555.webp
    127.3 KB · Hit: 2
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç