MeGaDave06
80+
- Reaksiyon skoru
- 72
Bende LoL'de belki bilirsiniz bir ara her argo/küfüre ban atıyorlardı. Yani "bok" yazsanız bile uyarı yiyordunuz. Ben chati kullanmamama rağmen arka arkaya 2 kere uyarı, 3. oyunda ban yedim. Ticket atıyorum sürekli bot karşılık veriyordu. En son attığım ticket'a tekrar tekrar yazınca bir moderatör bağlandı. Bot ile aynı şeyleri söyledi, cevap olarak olanları yazdım, 5 dakika sonra hata olduğunu, cezaların kaldırıldığını bildirdiler. Biraz deneyin belki size de birisi dönüş sağlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Para yatırma kısmına katılmıyorum sadece. Para bizim değil sonuçta, zevk işi isteyen yatırır isteyen yatırmaz. Benim de ilk Valorant çıktığında, CS'nin Shader güncelleştirmesi sonrası Valorant'a Beta'da başladım ve sadece Amazon Prime'ın verdiği Shorty skinim varAma CS'de 40-50K envanterim var. Harici olarak da evet Riot oyunları sadece arkaya müzik açıp, arkadaşlarla troll yaparak oynanması gereken oyunlar.
Adaletsiz şurdan başlıyor;
Takımda 5 kişi var sen teksin diğer 4 ü arkadaş. Sen aynen dediğin gibi “gak” yaz raporlasınlar yaptırım alma olasılığın çok fazla artıyor. Ama o 4 ü birden sana küfür etsin 4 üne de zerre bir şey olmaz. Üstelik bir de karşı takımdan da sana rapor gelme olasılığı artınca ortalık zelzele olur
Küfür önleme sistemini o dönem hem riot çalışanları kontrol ediyordu hemde yazılım kendi öğreniyordu ama zerre fayda sağlayamadılar yüzlerine gözlerine bulaştırdılar
Yapılması gereken tek şey şuydu;
Takımda sen teksin 4 ü sana küfür ediyor sende onlara küfür ediyorsun birbirinizi raporladınız. Senin onlara gücün sadece %25 iken onların seni banlatma gücü %100 oldu. Eğerki o 4 kişi seni raporladığında sistem “raporlayanında chat loglarına bakılsın” gibi bir sistem olsaydı işte o zaman adaletten bahsederdik. Adamlar 4 kişi halala hürele küfürleri basmış ama tek rapor yemişler sen ise 4 rapor yemişsin. O 4 raporlayanında chatloglarına bakılsa ve işlem yapılsa çok daha huzurlu olurdu oyun ortamı. Yok öyle sayıya göre banlatma oranı.
Rapor edende ettiği kişi gibi terbiyesizlik yapmayacak bu kadar basit. Riot bunu yapamadı işte. Rapor sayısına göre banlatmaya devam etti
para konusunda ise her zaman diyorum; birisi item alarak diğer insanların önüne geçmeni sağlamak birisi ise sadece kozmetik. Kozmetiklere bayılıp gün içinde 10 tane lose alacaksam benim için kozmetik para yatırmanın en mantıksız anlamı oluyor. Mantıken para bastığın oyunda insanların önüne geçmek istersin;
Parayı basınca herkesten daha iyi arabaya binmek istersin
Herkesten daha iyi evin olsun istersin
Herkesten daha iyi hesap ödeme gücü istersin vs vs.
Tercih meselesi