Ben monitörde (genelleme yapıyorum model bazlı bakılmalı) en çok asus ve samsung markasını renk karakteri açısından beğeniyorum. Dell'de çok övülüyor fakat daha hiç kalitelisini kullanmak nasip olmadı. Bence iyi VA panel iyi IPS panelden iyi. Renk doğruluğu IPS deniyor ama üst seviye VA'da bence o fark DavinciResolve kullanmıyorsanız gereksiz ki VA'ların SRGB oranları aşırı yükseldi eski VA paneller yok artık tek sorunu ghosting olayı fakat yeni modellerde onuda çözdüler desek yalan olmaz. Zaten monitör karşıdan kullanılıyor. HVA panel kullandım akıcılığı VA da IPS hissiyatı yaptı görüş açısıda çok olmasada bir tık daha iyi. Bence VA panel geliştirilebilirlik açısından IPS'ten çok daha iyi duruyor. Kontrast çünkü çok önemli. IPS'teki siyah sorunu özellikle gece film ve dizi izliyorsanız aşırı göze batıyor siyah sahnelerden hiçbirşey anlamıyorsunuz. O monitörü bozulana kadarda bence kullanırsınız başka monitöre bakıp acaba dedirtecek bir monitör değil. tabii ki her ürünün daha iyileri varda, benimde eskiden yaptığım üzere daha iyisi daha iyisi derken hem insan hem cep ihtiyaç olmayan şeylerden yoruluyor ihtiyaç dahilinde en f/p olanı almak en doğrusu her yıl daha iyisi çıkıyor yetişmek mümkün değil, hem pişmanlık olmuyorBu yüzden samsun g7 hdr 600 va panel aldım. Bu va panel ips ten iyi . Siyahlar vs herşeyi ile memnunum. Modelinın sonundaki rakamı tam hatılamöıyorum ama dediğim monitör de 17 k![]()