Evet, çok doğru bir noktaya parmak bastınız. Forza gibi ekran kartına abanan bir oyunda 80-90FPS alan 860M'i 20 FPS alıyor dememelisiniz meselaUltrabook oluyor zenbook serilerinde rtx3050 li modeller mevcut. Ucuza kaçıyorlar sadece.
Ekran kartı ile işlemci farklı şeyler. Valorantta fps veren şey işlemcidir, ekran kartı değil. Bilmiyor olabilirsin fakat açıkladığım halde anlamamanız garip. O cihazda 5070'de var o cyberpunk fps değerlerini veren ekran kartı 5070. Radeon 860m de forza 1080p low ayarlarda ekran kartı bazında alabileceğin fps 25, 3050'de ise ayni ayarlarda 4gb versiyonunda 135.
Post automatically merged:
Pardon üstteki arkadaş ile yorumlarınızı karıştırdım.
Siz öyle diyorsan öyledir, ben bi halt bilmiyorum heybeden konuşuyorum. Teknik veri denen bir şey var bilginiz olmadığı konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. Daha hangi oyunda işlemci hangi oyunda ekran kartı yüke biniyor bu kadar temel birşeyi bilmeyen biri benim zannımca öneri yapamamalı.
Zenbooklarda 3050 falan konuluyor boyut büyümüyor, sadece güç olarakta bakılmamalı. Nvidia'nın çok fazla yazılım avantajı var. Ufak bi videonu render etmek istesen bile iyiki dersin. Hem harici gpu olması cihazın ömrünüde uzatır.16 inç olanlara bazen koyuyorlar da 14 inçlerde kullanan pek yok. Sorun para değil cihaz kalınlaşıyor ROG Zephyrus G14 var mesela çok kompakt onu da her yere rahat taşırsın ve yüksek W ekran kartı var ama Ultrabook denemez. Bu arada gereksiz bir tartışma olmuş 890M ile RTX 3050 35W denk kartlar, 860M biraz daha zayıf ama dediğin kadar değil, sen büyük ihtimalle 95W kartları falan baz aldın ama onları Ultrabook sınıfında değerlendirmek mantıklı olmaz zaten.
Youtubeye yazıp izleyin radeon 610m fps ve rtx 3050 fps testi diye çok zor bir şey değil bunlar. Benim verdiğim değer sizin 610m ekran kartınız içindi. Radeon 860m ile radeon 610m ile arada 3 kat fark var oradan fps hesabını yapın. 860m ile 3050 arasinda ise yaklaşık yüzde 95 fark var. Watt değeri kısılırsa 3050'nin genede açık ara 3050 önde olacaktır. Ben tüketicilerin avantajı olan birşeyi söylüyorum, boş boş neyi savunuyorsun onu anlamadım. İlandaki cihaza bi tane harici rtx3050 koysalar ürünü alan herkes için iyi olur.Evet, çok doğru bir noktaya parmak bastınız. Forza gibi ekran kartına abanan bir oyunda 80-90FPS alan 860M'i 20 FPS alıyor dememelisiniz meselaBizzat kendim deneyip gördüğüm şeye imkanı yok demeniz de komik. Cihazı geçen sene sattım yoksa video atardım size.
Bunu alacak adama 3050nin faydası yok zararı var.Isı , boyut , batarya pil ömrü açısındanZenbooklarda 3050 falan konuluyor boyut büyümüyor, sadece güç olarakta bakılmamalı. Nvidia'nın çok fazla yazılım avantajı var. Ufak bi videonu render etmek istesen bile iyiki dersin. Hem harici gpu olması cihazın ömrünüde uzatır.
Watt'a göre kesinlikle fark var genelde böyle cihazlarda en fazla 50w konuluyor dediğin gibi legion tarafında az boyut buyuyunce 4060 105w gibi değerler görebiliyoruz ama. İşlemci performansı veren oyunda gücü ekran kartına yazmışta o ekran kartı ile pilde 2k da 90fps alıyormuş benim cevabım onaydı.
Youtubeye yazıp izleyin radeon 610m fps ve rtx 3050 fps testi diye çok zor bir şey değil bunlar. Benim verdiğim değer sizin 610m ekran kartınız içindi. Radeon 860m ile radeon 610m ile arada 3 kat fark var oradan fps hesabını yapın. 860m ile 3050 arasinda ise yaklaşık yüzde 95 fark var. Watt değeri kısılırsa 3050'nin genede açık ara 3050 önde olacaktır. Ben tüketicilerin avantajı olan birşeyi söylüyorum, boş boş neyi savunuyorsun onu anlamadım. İlandaki cihaza bi tane harici rtx3050 koysalar ürünü alan herkes için iyi olur.
O cihazda aldığınız değerleri bu lenovoda alamazsınız. 610m dediniz cihaza diye ben tepki gösterdim ki bakın cihazınız 780m çıktı. Ki 780m 860m'den bayağı iyi bir onboard karttır. 3050'ye göre gene geride olmasına rağmen o kart ile yaklaşırsınız.Evet, çok doğru bir noktaya parmak bastınız. Forza gibi ekran kartına abanan bir oyunda 80-90FPS alan 860M'i 20 FPS alıyor dememelisiniz meselaBizzat kendim deneyip gördüğüm şeye imkanı yok demeniz de komik. Cihazı geçen sene sattım yoksa video atardım size. Şunu da düzelteyim orada benim hatam var: 610M değil 780M varmış işlemcimde dahili olarak. 780M ile pilde 2K 80-90FPS alıyordum
Başka yorumda yazdığınız render vb nvidia'nın nimetleri konusunda haklısınız. Ona diyecek söz yok
Ekran kartını kullandığın zaman zaten pilde kullanacaksın. Isı konusuna gelince bu gibi cihazlarda zaten ekran kartı konulunca ona watt ayarı ile fabrikadan çıkıp ekstra soğutma ekleniyor. Bu cihazı alan kişi dakika başı ekran kartı kullanacak değil zaten, bi harici ekran kartı işi olduğu zaman ek cihaz alma masrafı olmasın diye ucuzda olsa bir rtx kart eklenmeli. Kendimde zenbook kullanıcısıyım.Bunu alacak adama 3050nin faydası yok zararı var.Isı , boyut , batarya pil ömrü açısından
Fiziksel olarak koyarlar da pratikte kullanışlı olmaz. Ekran kartı demek anakartta bir yer kaplayacak onu soğutmak için soğutması daha iyi olacak ve pil ekran kartı için daha büyük olacak demek. Bunları yapmadan da kartı direkt koyarlar ama o zaman biz o Ultrabooktan memnun olmayız çok ısınır pili hızlı gider vs. Bu dediklerimin hepsini cihazı olabildiğince az büyüterek yapan cihazlar da var işte ama pahalı, fiyat bandı 100K larda oluyor.Zenbooklarda 3050 falan konuluyor boyut büyümüyor, sadece güç olarakta bakılmamalı. Nvidia'nın çok fazla yazılım avantajı var. Ufak bi videonu render etmek istesen bile iyiki dersin. Hem harici gpu olması cihazın ömrünüde uzatır.
Watt'a göre kesinlikle fark var genelde böyle cihazlarda en fazla 50w konuluyor dediğin gibi legion tarafında az boyut buyuyunce 4060 105w gibi değerler görebiliyoruz ama. İşlemci performansı veren oyunda gücü ekran kartına yazmışta o ekran kartı ile pilde 2k da 90fps alıyormuş benim cevabım onaydı.
Youtubeye yazıp izleyin radeon 610m fps ve rtx 3050 fps testi diye çok zor bir şey değil bunlar. Benim verdiğim değer sizin 610m ekran kartınız içindi. Radeon 860m ile radeon 610m ile arada 3 kat fark var oradan fps hesabını yapın. 860m ile 3050 arasinda ise yaklaşık yüzde 95 fark var. Watt değeri kısılırsa 3050'nin genede açık ara 3050 önde olacaktır. Ben tüketicilerin avantajı olan birşeyi söylüyorum, boş boş neyi savunuyorsun onu anlamadım. İlandaki cihaza bi tane harici rtx3050 koysalar ürünü alan herkes için iyi olur.
Bence istese yaparlar zephyrus satış oranları düşer diye işlerine gelmiyor. tabii ki zephyrus performansı alınmaz ama zephyrustan daha az performans işini gören çoğu kişiyi yanına çeker. Bende zephyrus çok seviyorum ama lüzumsuz pahalı dediğiniz gibi.Fiziksel olarak koyarlar da pratikte kullanışlı olmaz. Ekran kartı demek anakartta bir yer kaplayacak onu soğutmak için soğutması daha iyi olacak ve pil ekran kartı için daha büyük olacak demek. Bunları yapmadan da kartı direkt koyarlar ama o zaman biz o Ultrabooktan memnun olmayız çok ısınır pili hızlı gider vs. Bu dediklerimin hepsini cihazı olabildiğince az büyüterek yapan cihazlar da var işte ama pahalı, fiyat bandı 100K larda oluyor.
Nvidia kartı ben de severim ona lafım yok. Ben de bu tarz cihaz alsam örneğini verdiğim ROG Zephyrusu alırım adamlar o segmentin nirvanası.
Doğru ürün gelir, bu tarz laptoplar çok satılmadığı için güzel fiyatlara alınıyor. Gaming laptoplar gibi alıcısı çok fazla yok.Ürün kargoya verilmiş bakalım ne gelecek görecez![]()
Hocam gelir gelmez ne geldiğini buraya yazarmısın sana zahmet bende alıcam duruma göre.Ürün kargoya verilmiş bakalım ne gelecek görecez![]()
İnşallah hocamDoğru ürün gelir, bu tarz laptoplar çok satılmadığı için güzel fiyatlara alınıyor. Gaming laptoplar gibi alıcısı çok fazla yok.
Tamamdır yarın gelir muhtemelen buradan durum raporu veririmHocam gelir gelmez ne geldiğini buraya yazarmısın sana zahmet bende alıcam duruma göre.