BetaPlus Garanti Süreci Hakkında Ne Yapmam Gerekiyor

Arkadaşlar öncelikle merhabalar iyi günler,
konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
BetaPlus satıcısından(Gaminggen)
9.2.2025 tarihinde Galaxy 4070 Super ekran kartı aldım, kart son günlerde ilk aldığım zamana göre baya yüksek sıcaklıklarda çalışıyor, oyunlarda 65 70 derece civarıyken 70 80 derecelere çıkıyor, testlerde 73 74 dereceyken şuan 94 95 derecelere çıkıyor,
bazen anlık görüntü gidip geliyor ısınmalar olduğunda özellikle, ben ürünü garantiye yolladım, garantiye Betaplus kendisi bakıyormuş, servis raporunda üründe sorun yok kullanıma bağlı %10 performans düşüşü var tarzında yanıtla ürünü geri yollamışlar, ürünü alırken 2 yıl birebir değişim garantisi var demişlerdi hatta müşteri hizmetlerinden bilgi aldığımda termal macun değişimi dahil yapılmıyor ürünün değişimi yapılıyor denilmişti, nasıl bir yol izlemem gerekiyor ne yapabilirim bilgi verir misiniz.
Üretimi bitmiş karta nasıl 2yil birebir değişim garantisi verebiliyor bu kazikci firma ilginçmis. Bu firmadan sadece kule tipi soğutma alınır

Arkadaşlar öncelikle merhabalar iyi günler,
konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
BetaPlus satıcısından(Gaminggen)
9.2.2025 tarihinde Galaxy 4070 Super ekran kartı aldım, kart son günlerde ilk aldığım zamana göre baya yüksek sıcaklıklarda çalışıyor, oyunlarda 65 70 derece civarıyken 70 80 derecelere çıkıyor, testlerde 73 74 dereceyken şuan 94 95 derecelere çıkıyor,
bazen anlık görüntü gidip geliyor ısınmalar olduğunda özellikle, ben ürünü garantiye yolladım, garantiye Betaplus kendisi bakıyormuş, servis raporunda üründe sorun yok kullanıma bağlı %10 performans düşüşü var tarzında yanıtla ürünü geri yollamışlar, ürünü alırken 2 yıl birebir değişim garantisi var demişlerdi hatta müşteri hizmetlerinden bilgi aldığımda termal macun değişimi dahil yapılmıyor ürünün değişimi yapılıyor denilmişti, nasıl bir yol izlemem gerekiyor ne yapabilirim bilgi verir misiniz.
Bilgisayar almıştım 2021'de, psu bozuldu bilgisayarın, 5 kere servise gitti geldi ama hiç bir sorunu yok dediler ve servise giden üründe 2 haftadan aşağı gelmiyor geri, 1-2 aya yakın süreçte en son bilgisayarı yaptırmak için mağazalarına gittim :) sıkıntılı garanti süreçleri var geçmiş olsun.

Dostum emin ol forumda dışarıdan bir şey bakacak kişilerden biri değilim beni teyit ederek eleştirmişsin 😅
4070 super in dengi yada misli 5070 dir. 12gb bir ekran kartina karsilik 16gb - %20 daha iyi bir ekran kartini vereceklerini hic sanmiyorum. 4070ti super , 5070ti nin dengidir.
Post automatically merged:

Yapay zekalar hayal goruyor genelde , Turkiye de olmayan , olma ihtimali olmayan seyleri olabilir olarak insanlara soyluyorlar sonra insanlar da buna cidden inaniyor. 5070 cok iyi kart

5070 %1-3 arasi daha iyi bir kart 4070 superden. 5070 super filan nereden baktiniz acaba ? Youtube de sadece karsilastirma videolarini izlerseniz , her oyunda 5070 in onde oldugunu gorebilirsiniz cok cok az fark ile

Tüketici hakları konularını biraz inceledim, tüketici hakları bilirkişi atasa bile bir sonraki neslin (5000 serisi) şuanki segmenti(super,ti,tisuper)ile denk bişey vermek zorunda yazıyor bazı yerlerde, ben 5070 kartına razı olabilirim sorun değil ama normalde 5070 super, oda şuan üretilmediği için 5070ti vermek zorunda, ellerinde 5070 ve 5070ti var, bakalım nasıl bir süreç olarak cidden merak ediyorum. 2025 başlarında 27 bin lira vermişim, normalde en az 5070 şuanki değer kaybımı karşılıyor, aradan 1 seneden fazla geçmiş.

Tüketici hakları konularını biraz inceledim, tüketici hakları bilirkişi atasa bile bir sonraki neslin (5000 serisi) şuanki segmenti(super,ti,tisuper)ile denk bişey vermek zorunda yazıyor bazı yerlerde, ben 5070 kartına razı olabilirim sorun değil ama normalde 5070 super, oda şuan üretilmediği için 5070ti vermek zorunda, ellerinde 5070 ve 5070ti var, bakalım nasıl bir süreç olarak cidden merak ediyorum. 2025 başlarında 27 bin lira vermişim, normalde en az 5070 şuanki değer kaybımı karşılıyor, aradan 1 seneden fazla geçmiş.
5070 verirlerse öp başına koy bence sen

Tüketici haklarında diyor ki , dengi veya misli. Burada misli derken bu koşula 5070 uyar
4070 Süper 12gb 192bit veri yolu
5070 12gb 192bit veri yolu
5070ti 16gb 256bit veri yolu

Yapılan kıyaslamarda bile zaten 5070 %5 daha iyi ekran kartı iken , ve bu fark %1 lerde daha fazla . Yani adında sırf süper veya ti yazması sizin kartınızı daha iyi yapmıyor. Isim değil segmenti önemli

Firmaların tüketiciyi mağdur etmek için elinden geleni yapmasının sebeplerinden en büyüğü de belki sizin gibi tüketiciler olabilir. 4070 Super yerine 5070 Ti vermek zorunda falan değil firma; 5070 verirlerse öpün başınıza koyun.

Bu ülke hiçbir zaman gelişmiş ülkelerdeki satış sonrası müşteri deneyimine sahip olamayacak. Bunun en büyük sorumlusu firmalar değil, maalesef tüketiciler.

Değerli arkadaşlar dün itibari ile firmadan mesaj geldi, arızayı tespit ettik, fakat cihaz şuan üretim dışı olduğu için para iadesi yapmak istiyoruz onayınız ile diye, ayın 25 inden beri ne bir mesaj ne bir bilgi alabiliyorum, ekran kartına el koydular bile sandım, telefondan arıyorum bilgi yok, uzatmayacağım konuyu, tam aldığım platformda dahil ulaşamıyoruz satıcıya demişken, mail geldi, cihaz üretim dışı, arıza görüldü fakat değişim yapılamıyor, bende hemen ufak araştırma yaptım, zaten 18 gündür cihaz garanti sürecinde, yapay zeka ve birkaç forumda kartın Super/Ti seviyesinde bir kartla değişimini normal buluyorlar, bende misli değişim istiyorum diyerek cevap verdim, bana yarın RTX 5070 önerirseler ne yapmalıyım, Cuda çekirdekleri falan benim karttan baya düşükmüş araştırmalarıma göre, 5070 Super/Ti modelini istesem sorun yaşar mıyım, süreç hakkında yeniden fikir istiyorum siz değerli arkadaşlardan.
@AMYG @Bedavakaju @Henry Avery
o kartın dengi 5070 bence kabul et, 5070 ti 4070 ti superin dengi

Firmaların tüketiciyi mağdur etmek için elinden geleni yapmasının sebeplerinden en büyüğü de belki sizin gibi tüketiciler olabilir. 4070 Super yerine 5070 Ti vermek zorunda falan değil firma; 5070 verirlerse öpün başınıza koyun.

Bu ülke hiçbir zaman gelişmiş ülkelerdeki satış sonrası müşteri deneyimine sahip olamayacak. Bunun en büyük sorumlusu firmalar değil, maalesef tüketiciler.
Cihazımın 18 gündür serviste olması ve ilk etapta ret vermeleri sonradan onay vermeleri peki nasıl? İletişim bile kuramadık ben birebir değişim istedim fazlasında gözüm yoktu ama adamlar resmen mağdur ediyor. Vaatlerini yerine getirmediler bende birkaç yere şikayet edince hemen karşılarında bilinçsiz biri olmadığını anladılar ve değişim yapacağız diyerek 1 haftadır bekletiyorlar. Bence yazdıklarınızı bir daha okuyun. Ben 4070 super emsaline razıyım ama 5000 serisinde işler değişiyor. Ben olaya rakamsal olarak bakıp 5070ti demedim. Benim kartım düz model değil Super modeldi. Videolarda kıyaslamalarda yer yer 5070 kartından daha performanslı. Siz tamamen bana yüklemişsiniz olayı.

o kartın dengi 5070 bence kabul et, 5070 ti 4070 ti superin dengi
Değerli kardeşim 5070 e razıyım dedim ben zaten. Ama sende ufak bir araştırma yaparsan misli değişim denilen şey zaten üst seviyesidir. Aynı zamanda 5060ti teklif ederlerken sorun yokta 5070ti müşteri talebi olunca neden sorun oluyor ki. 20 gün oldu neredeyse hala cihazımı göndermediler. Mesajlara cevap atmıyorlar bile. Ben mağdur değil miyim burada hocam.

gayet adil bence bunu vermeleri ti diye adamları zorlamaya gerek yok.
kartın arızalandığı iyi oldu desek yeridir, mfg özelliğine geçiş yaptın :D

Cihazımın 18 gündür serviste olması ve ilk etapta ret vermeleri sonradan onay vermeleri peki nasıl? İletişim bile kuramadık ben birebir değişim istedim fazlasında gözüm yoktu ama adamlar resmen mağdur ediyor. Vaatlerini yerine getirmediler bende birkaç yere şikayet edince hemen karşılarında bilinçsiz biri olmadığını anladılar ve değişim yapacağız diyerek 1 haftadır bekletiyorlar. Bence yazdıklarınızı bir daha okuyun. Ben 4070 super emsaline razıyım ama 5000 serisinde işler değişiyor. Ben olaya rakamsal olarak bakıp 5070ti demedim. Benim kartım düz model değil Super modeldi. Videolarda kıyaslamalarda yer yer 5070 kartından daha performanslı. Siz tamamen bana yüklemişsiniz olayı.
Firmaların size bu şekilde davranmasınım sebebi sizden önceki sizin gibi tüketiciler. Ben de bunu söylüyorum ki hiç yanlış değil söylemim.

Değerli kardeşim 5070 e razıyım dedim ben zaten. Ama sende ufak bir araştırma yaparsan misli değişim denilen şey zaten üst seviyesidir. Aynı zamanda 5060ti teklif ederlerken sorun yokta 5070ti müşteri talebi olunca neden sorun oluyor ki. 20 gün oldu neredeyse hala cihazımı göndermediler. Mesajlara cevap atmıyorlar bile. Ben mağdur değil miyim burada hocam.
5060 ti teklif etmeleri sorunlu çünkü misli değil ama 5070 vermeleri gayet okey, mantık olarak bakarsak misli eşit olanı vermek zorundalar değil mi? 5070 o kart ile aynı güçte işte hatta mfg sayesinde daha güçlü.

gayet adil bence bunu vermeleri ti diye adamları zorlamaya gerek yok.
kartın arızalandığı iyi oldu desek yeridir, mfg özelliğine geçiş yaptın :D
:D hocam haklısın ama ben kartımdan normalde çok memnundum ya cidden. Cuda çekirdeği az falan dediler 5070 modelinden soğuttular

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,202
Üyeler
190,875
Son üye
Graverexx
Geri