Yani ben de sadece Pencil Pro ve Airpods 4 ve Pro verdiklerini görüyordum ama kız arkadaşım "Geçen yıl baktığımda Magic klavye de bedava gözüküyordu." demesine ve yapay zekanın "Evet, klavye de hediye ya da 8.000 liraya varan indirimle veriliyor." demesine güvenerekten öyle söyledim.
Amacım genel olarak böyle tam laptop gerektirecek şeyler değil fakat kalemle not almamı sağlayabilmek, ekranının büyük oluşuyla birlikte de bilgisayarmışcasına YouTube, Safari gibi uygulamalar üzerinde surflemek, not okumak ve dosya düzenlemek için istiyorum. Klavyeyi de dosya düzenlerken, not yazarken ya da böyle şu anki gibi forumlarda takılırken yazı yazdığım esnada ekranın dokunmatiğiyle cebelleşmek istemediğim ve iPadOS kısayollarını hızlıca kullanabilmek için istiyorum (iPadOS 26 ile gelen özellikler).
Normalde tablet için bütçem ennn fazla 50.000 TL'ydi. O da zaten Air M4 13" 256GB parasına tekabül ediyor. Tablette benim için OLED ve 120Hz ekran kesinlikle lazım değil ama büyük ekran kesinlikle lazım. Şu anki tabletimde ekranın LCD ve 60Hz oluşunu çok da dert etmiyorum fakat 11 inç oluşunu dert ediyorum. Zaten böyle bir derdim olmasa sıfır Pro M5 bile düşünürdüm. İkinci elden iPad Pro M2 baktım, garantileri yok ve Air'a göre tek avantajı ekranının çıtır daha kaliteli bir panel olup 120Hz ekrana sahip olması. Bu sefer de ikinci elden iPad Pro M4 baktım, onlar da Air'a vereceğim paradan daha fazla fiyata sahip ve bana suncağı tek avantaj ekranının OLED ve 120Hz olması. Face ID de aşırı mühim bir özellik değil, sadece 5 saniyelik kolaylık sağlar. Zaten ben de Air tablete geçmeyi isteme sebebim baz modellerde 13 inç olmayışı. Sadece risk alıp ikinci elden M4 Pro'ya hiç hesaba katmadığım bi' 10.000-15.000 lira daha ekleyip böyle bir çılgınlık yapmalı mıyım onu sormak istedim. Sıfır M3 Air 13" bakmıştım ama aradaki fark sadece 5.000 lira olunca M4 13" alayım bir şey olmaz diye düşündüm. Ne kadar güncelse o kadar işime gelir.