Fx8320 işlemciye ekran kartı önerisi

Dostlar selam.
FX-8320
Asus M5A97 R2.0
4X2 8gb Ram
FSP 500w Psu
Samsung 500GB sata ssd

Elimde böyle bir sistem var msi gtx750 ti mevcut şu an sistemde. Bu sistem max ekran kartı ne destekler sizce
RX 570-580 tarzı bir şey iş yapar. Ek olarak 2x4 daha RAM alıp 16GB ye tamamla derim 8GB az günümüzde.

RX 570 580 8GB versiyonları sorunsuz çalışır mı sistemde

ddr3 ile halen oynayabilirsin ama 2.5k-3k gibi bir fiyata am4 geçmek daha mantıklı r5 1600 a320 8gb DDR 4(ilerde 16 yap) daha iyi olur

Grok'a sordum bu şekilde cevap verdi:

1 - En ideal denge: AMD Radeon RX 6600 (8GB) veya RX 6600 XT

2 - NVIDIA alternatifi: RTX 3060 (12GB) veya RTX 3050/3060 8GB

3 - Daha ucuz ve düşük darboğaz seçenekler (bütçe dostu):
RX 580 8GB veya GTX 1060 6GB (ikinci el) → Hala birçok oyunda 1080p orta-yüksek ayarlarda oynatır, CPU'yu fazla zorlamaz.
RX 570 8GB veya GTX 1650 → Çok hafif oyunlar veya eski oyunlar için yeterli, neredeyse hiç bottleneck olmaz.
RTX 3050 6/8GB → Giriş seviyesi modern özellikler (DLSS) için uygun.

Ekleme: 16 GB RAM olursa çok iyi olur. Piyasada DDR3 bellekler bulunuyor. Biraz araştırma ile bulabilirsiniz
Post automatically merged:

Grok'a sordum bu şekilde cevap verdi:

1 - En ideal denge: AMD Radeon RX 6600 (8GB) veya RX 6600 XT

2 - NVIDIA alternatifi: RTX 3060 (12GB) veya RTX 3050/3060 8GB

3 - Daha ucuz ve düşük darboğaz seçenekler (bütçe dostu):
RX 580 8GB veya GTX 1060 6GB (ikinci el) → Hala birçok oyunda 1080p orta-yüksek ayarlarda oynatır, CPU'yu fazla zorlamaz.
RX 570 8GB veya GTX 1650 → Çok hafif oyunlar veya eski oyunlar için yeterli, neredeyse hiç bottleneck olmaz.
RTX 3050 6/8GB → Giriş seviyesi modern özellikler (DLSS) için uygun.

Ekleme: 16 GB RAM olursa çok iyi olur. Piyasada DDR3 bellekler bulunuyor. Biraz araştırma ile bulabilirsiniz.
YAV şu olay yasaklansın artık adamın elinde telefon yok mu o yazamıyor mu yapay zekaya, gelmiş yapay zeka yorumunu sordum diye buraya yazmıs. hey grok hey grok benim en ufak şeyde fikir üretecek kapasitem yok da şunu cevaplar mısın

YAV şu olay yasaklansın artık adamın elinde telefon yok mu o yazamıyor mu yapay zekaya, gelmiş yapay zeka yorumunu sordum diye buraya yazmıs. hey grok hey grok benim en ufak şeyde fikir üretecek kapasitem yok da şunu cevaplar mısın
Aslında çözümü çok zor olan sorunlar sorulabilir de ama kardeşimiz deneyimli olmadığı için de bu yola başvurmuş olabilir.
Adama saldırmamız doğru olmaz.

Ben önceleri i3 4130 işlemciyle GTX 680 kullandım.
Gayet iyi besliyordu grafiki güzel ve optimizasyonu iyi oyunları Darboğaz olmadan V-sync açmıştım sabit 75FPS yardırıyordu.
Ama işlemci gerektiren stratejik oyunlarda mesela City Skylines gibi sistem 30 FPS e kadar geriliyordu işlemci kullanımı çıldırıyordu.

Darboğaz olayı oyundan oyuna değişiyor diye hatırlatmak isterim.
Sonra i5 4460 ile GTX 1060 kullandım bana mısın demedi. İşlemciyi zorlayan oyunlar bunda da fps düşürüyordu ekran kartı uyuyordu 50% kullanımla. Bir süre de i7 4790 ile kullandım gtx 1060 kartı.

Aslında çözümü çok zor olan sorunlar sorulabilir de ama kardeşimiz deneyimli olmadığı için de bu yola başvurmuş olabilir.
Adama saldırmamız doğru olmaz.

Ben önceleri i3 4130 işlemciyle GTX 680 kullandım.
Gayet iyi besliyordu grafiki güzel ve optimizasyonu iyi oyunları Darboğaz olmadan V-sync açmıştım sabit 75FPS yardırıyordu.
Ama işlemci gerektiren stratejik oyunlarda mesela City Skylines gibi sistem 30 FPS e kadar geriliyordu işlemci kullanımı çıldırıyordu.

Darboğaz olayı oyundan oyuna değişiyor diye hatırlatmak isterim.
Sonra i5 4460 ile GTX 1060 kullandım bana mısın demedi. İşlemciyi zorlayan oyunlar bunda da fps düşürüyordu ekran kartı uyuyordu 50% kullanımla. Bir süre de i7 4790 ile kullandım gtx 1060 kartı.

Son düzenleme:

YAV şu olay yasaklansın artık adamın elinde telefon yok mu o yazamıyor mu yapay zekaya, gelmiş yapay zeka yorumunu sordum diye buraya yazmıs. hey grok hey grok benim en ufak şeyde fikir üretecek kapasitem yok da şunu cevaplar mısı

Terbiyesizlik yapma, yapay zekayı kullanıp kullanmayacağımı sana soracak değilim. Bir fikir olsun diye sordum. Ha çok rahatsız olduysan engelle gitsin mesajlarımı görmezsin.

sistemini çöpe atma zamanın gelmiş dostum ddr3 ile oyun oynatmaz ddr4 e geçmen lazım ekran kartından önce hangi kartı alırsna al zaten 8 gb ram ile problem yaşacaksın zaten bakacan bu sefer hadi 16 gb ddr3 ram bulmaya çalışacan piyasadan ölme eşşegim ölme
ddr4 de kurtamaz satsın bunu biliktirsin ddr5 e geçsin ha durumu el vermiyorsa hiç almasın daha iyi

Geri