Aklımdaki 4K Monitör Fantazisi

Normalde 2K monitör için tavsiye edilen bir ekran kartım var. Ancak neden daha fazla pixel yoğunluğunu görmezden geleyim dedim, 27 inç 4K bir monitör alsam, normal kullanımda, webde, videolarda, film ve dizilerde, diğer işlerde 4K olarak kullansam ama oyun oynarken 2K olarak ayarlasam...

Bu mümkün mü? Mantıksız mı? 4K monitörde 2K oyun oynamak 2K monitörde 2K oyun oynamak gibi mi olur?

Ancak kötü tarafı fiyatların da fantaziye uygun olması.

Şu an idarelik aldığım ucuz ama hoşuma giden 22inç fhd 100hz bir monitör kullanıyorum. Yetiyor ama bazen sanki yetmiyormuş gibi de geliyor, kararsızım.
Al bir zararı olmaz, benim kartı yazsam 2K bile kurtarmaz derler ama ben 4K monitörle çoğu oyunu 4K açıyorum sorun olmuyor. Filmleri falan da 4K izliyorum iyi oluyor. Yetmediği zaman da herhangi bir piksel kaybı olmadan 1080P ye çekebilirsin veya kartın Nvidia ise DLSS açabilirsin.

2K ya çekersen piksel uyumu (1440 piksellik veriyi 2160 pikselle göstermek) sorun olacağından tam gerçek 2K gibi olmaz, o oranı 4K monitör için 1080P de (2160P->1080P her iki piksel için 1 piksellik veri) yakalarsın.

Son düzenleme:
Normalde 2K monitör için tavsiye edilen bir ekran kartım var. Ancak neden daha fazla pixel yoğunluğunu görmezden geleyim dedim, 27 inç 4K bir monitör alsam, normal kullanımda, webde, videolarda, film ve dizilerde, diğer işlerde 4K olarak kullansam ama oyun oynarken 2K olarak ayarlasam...

Bu mümkün mü? Mantıksız mı? 4K monitörde 2K oyun oynamak 2K monitörde 2K oyun oynamak gibi mi olur?

Ancak kötü tarafı fiyatların da fantaziye uygun olması.

Şu an idarelik aldığım ucuz ama hoşuma giden 22inç fhd 100hz bir monitör kullanıyorum. Yetiyor ama bazen sanki yetmiyormuş gibi de geliyor, kararsızım.
O şekilde kullanabilirsiniz fakat native 2k olan bir monitör kadar keskin görüntü elde edemezsiniz. Monitör ne kadar iyi upscale yapabiliyorsa o kadar göreceksiniz.

birader sen ne değişik bir insansın, harbi üzüldüm haline. bak, son kez diyorum kimse bu kartlara 4K kartı demiyor ama adam 100 FPS oynamazsa 60 FPS oynar, keyfine bakar. sende bu yazdığımı anlayacak zeka var mı, ondan da emin değilim.
Hocam tüm forumu okudum. Heralde şuan alsam 5060ti ya da 5070 4k da dlss ve mfg ile 60 fps üstü güncel oyunlarda daha verecek değil mi? Murat parlal biraz kafamı karıştırdıda emin olayım dedim. @umix
bu frame gen bozuk diyolardı sanki (bu konuları tam bilmiyorum kusura bakmayın) düzeldimi o 4x de çamurlaşma oluyor diye bişeyler duymustum işte görüntü bozuluyor falan onun olayı ne gerçek mi

Daha dün arkadaşlarla toplanıp cyberpunk, gta ve rdr2 oynadık. hepsi akıcı ve 60 fps üstündeydi. o şahsın iddiasına göre teknolojileri açmadan oynamalıymışız. Yani bütün sermayesini yapay zekâya ayıran bir şirketin nimetlerini kapatin diye saçmalıyor. akşamüstü yazarsan video çekip atarım sana. test oyunlar: cypherpunk, gta5 ve rdr2
Hocam tabii yapay zekasız saçma olur. Pilavı yemek için kaşık varken bana el verilmiş. Onu kullanacağım. Kaşık üretim el bende doğuştan var. Demek gibi bir şey. Akşam hatırlarsam yazarım teşekkürler geri dönütünüz için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu frame gen bozuk diyolardı sanki (bu konuları tam bilmiyorum kusura bakmayın) düzeldimi o 4x de çamurlaşma oluyor diye bişeyler duymustum işte görüntü bozuluyor falan onun olayı ne gerçek mi
Hocam ben 11 yıldır 1050ri kullanıyorum. Ben de o işler yok, düzeldi mi düzelmedi mi. Sadece ne işe yarıyor o var bende. Ama heralde düzgündür. Bu kadar fazla olumlu yorum geliyorsa

• Beğen
Reaksiyonlar: umix
Hocam 4k 240hz oled monitöre ve 4060ti 8gb ekran kartına sahibim kesinlikle 4k oled öneririm oyunlarda da çözünürlük düşürüyorum beni hiçbir zaman rahatsız etmedi 32 inçte
Size de 4k için 27 yerine 32 inç öneririm

4070 var bende rustta sabit 60 alabiliyorum 4k da bildiğim kadarıyla çoğu oyunu 4kda o fpslerde oynatıyor.
Rust falan olabilir ama guncel AAA oyunlarda 4k da biraz zorlar o kart. Bende de 4070super var guncel AAA lerde 2kda ultra ayarlarda anca yetiyor. Yoksa orta sinif oyunlar degil konu.

Geri