2k dlaa da yüksek fps alan bir sistem varsa 4k da besler. 4070 ti super kullanıyorum ben rahat yetiyor. Ultra grafik ve Path racing takıntım yok. 2k da grafiği pek etkilemeyen ama fps yi bitiren ayarları yüksek-orta yapıyorum. Gerisi yine Max. DLSS de performans modunda çok rahat oynatıyor. 2k DLAA ultra ayarlardan hem daha iyi gözüküyor, hem de daha fazla FPS veriyor. FG bile kullanmıyorum.
5070 ve üstü yeteri kadar uzun ömürlü olur. Ancak 5060 ti yıllar sonra çıkacak oyunları 60 fps üstü yüksek ayarlarda oynatamaz muhtemelen.
Yine de ileriye dönük olsun deniyorsa alınabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
2k dlaa da yüksek fps alan bir sistem varsa 4k da besler. 4070 ti super kullanıyorum ben rahat yetiyor. Ultra grafik ve Path racing takıntım yok. 2k da grafiği pek etkilemeyen ama fps yi bitiren ayarları yüksek-orta yapıyorum. Gerisi yine Max. DLSS de performans modunda çok rahat oynatıyor. 2k DLAA ultra ayarlardan hem daha iyi gözüküyor, hem de daha fazla FPS veriyor. FG bile kullanmıyorum.
5070 ve üstü yeteri kadar uzun ömürlü olur. Ancak 5060 ti yıllar sonra çıkacak oyunları 60 fps üstü yüksek ayarlarda oynatamaz muhtemelen.
Şu anki oyunları oynarsınız ama 5 sene götürmez öyle söyleyeyim.
Hem 2k, hem de 4k kullanıyorum 4k daha ideal.
4K DLSS Performans > 2k DLAA
Ayrıca aşağı yukarı aynı FPS yi alıyorsun. Görüntü anlamında 4k dlss performans çok daha iyi.
2k da DLSS 4.5 çözmüyor. Azaltıyor ancak kesinlikle çözmüyor. Rdr2 yi bizzat hem 2k, hem de 4k kıyasladım normal oyunlardaki farktan daha fazla fark var. 2k da Rdr2 bulanık. Bir cyberpunk bakın 2k da cam gibi neredeyse Rdr2 bulanık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
4k da çok ciddi fark var Rdr2 de, aşırı düzeyde var.
TAA ya göre bence dlss 4.5 ile güzel netlik yakalanıyor. 4k denemedim ama dediğim gibi stock halinden çok daha iyi. Manuel şekilde preset L ile de deneyin test etmediyseniz.
TAA ya göre bence dlss 4.5 ile güzel netlik yakalanıyor. 4k denemedim ama dediğim gibi stock halinden çok daha iyi. Manuel şekilde preset L ile de deneyin test etmediyseniz.
Evet, TAA ya göre dlss 4.5 daha iyi. Hem dlaa, hem preset m, hem de preset L denedim. Bulanıklık sorunu hala var. Ancak oynanmaz düzeyde değil. 4k da ciddi fark var bu oyunda.
Keskinliği artırmak isterseniz preset L yerine direkt DLAA kullanmanız daha mantıklı olur. Çözünürlüğü düşürmez, sadece kenar yumuşatma yı iyileştirir. Bu yüzden dlss olarak en iyisi bu ayar. Ama 4k da ihtiyaç duymadım bulanıklık olmuyor çünkü. Videodaki gibi yaparsanız oyunda olmayan ultra kalite DLSS seçeneği açılır. Ayrıca ben buna ek olarak DLDSR ile sanal 4k ya upscale yapıyordum. Gerçek 4k kadar olmasa da 2k dan daha iyi oluyordu.
Hocam belki dlss + fg ile 60fps üstünü bulursunuz. Daha üstünün geleceğini sanmıyorum. Eğer yanlış biliyorsam arkadaşlar yanlışımı düzeltirse güzel olur.