Çözüldü✓ INNO3D RTX 5070 Ti fan dönmeme ve ekran gidip gelme sorunları

Reaksiyon skoru
1
29 Mart 2026 tarihinde n11 sitesi üzerinden Inno3D 5070Ti ekran kartı satın aldım. İlk başlarda herhangi bir sorun yok gibiydi. Fakat bugün bir şey fark ettim. Ekran kartı 3 fanlı model olmasına rağmen sadece iki fanı dönüyordu. Inno3D TunelT ve MSI Afterburner programından fanları manuel olarak %100'e ayarladığımda bunu net bir şekilde gördüm. Bu duruma ek olarak SteelSeries GG programını açtığımda ekran 1-2 saniyeliğine kararıyor ve ekran geliyor. Ardından tekrar 1-2 saniyeliğine gidip ekran geliyor. Uygulama üzerinde gezinirken de sürekli ekran gidip geliyor. Ağır oyunlarda denedim (GOW Ragnarok, RDR2 vb.) böyle bir sorun olmuyor. Sizce bu durumlar karşısında ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Güç kaynağım 1000W 80+ Gold sertifikalı.

funmarka sok bir oraya göre fan açıp kapayacak otomatik zaten 1 fan dönmüyorsa kesin garantiye yollaman gerekiyor görüntü kesilme durumuda başka ekran kartı dene pcde sıkıntı yoksa tabi kablo değiş hdmı dene dp dene portları değiş monitör değiş yine aynı oluyorsa ekran kartındaki vramlerde okuma yazma hatası vardır güçteyken çalışır normal kullanımda o hatalı olan vrame gelince ekran gider nvdia sürücüsü durumu kurtarır ekran yeniden gelir diye biliyorum ama garantisi var kartın ve kartda üst segment bir kart direkt sorunları belirttiğin şekilde yolla garantiye değişim talep et inno 3d türkiyede servisi yok diye biliyorum distiribitörlü o da bir firmaya vermiştir onlar da onarmak isterse daha fazla bozmadan tabi onarır ama direkt olarak değişim talep etmen tercihim öyle şansın varsa yoksa yaparlarsa iyi yapmazlarsa yeniden yolla yine olmazsa yeniden yolla sonra tüketici heyete başvur dava aç paranı al

funmarka sok bir oraya göre fan açıp kapayacak otomatik zaten 1 fan dönmüyorsa kesin garantiye yollaman gerekiyor görüntü kesilme durumuda başka ekran kartı dene pcde sıkıntı yoksa tabi kablo değiş hdmı dene dp dene portları değiş monitör değiş yine aynı oluyorsa ekran kartındaki vramlerde okuma yazma hatası vardır güçteyken çalışır normal kullanımda o hatalı olan vrame gelince ekran gider nvdia sürücüsü durumu kurtarır ekran yeniden gelir diye biliyorum ama garantisi var kartın ve kartda üst segment bir kart direkt sorunları belirttiğin şekilde yolla garantiye değişim talep et inno 3d türkiyede servisi yok diye biliyorum distiribitörlü o da bir firmaya vermiştir onlar da onarmak isterse daha fazla bozmadan tabi onarır ama direkt olarak değişim talep etmen tercihim öyle şansın varsa yoksa yaparlarsa iyi yapmazlarsa yeniden yolla yine olmazsa yeniden yolla sonra tüketici heyete başvur dava aç paranı al
Furmark testini gerçekleştirdim. Ekran kartı sıcaklığı 77 dereceye çıktı. Fan0 ve fan1 kullanımı %65lerde gözüküyordu. Rpm değeri fan1'de gözüküyordu ve fan0'da 0 rpm değeri gözüküyor. Görüntü kesilme durumunu da DDU ile sürücüyü kaldırıp 591.86 sürümünü kurarak düzelttim. Kartı değişim için göndereceğim. Yardımınız için teşekkür ederim.

Satıcı ile iletişime geçerek iade işlemi başlattım. Ekran kartı satıcıya ulaştıktan 1 gün sonra ürünün hatalı olduğu anlaşıldı ve iade işlemini onayladı.
Ekstra Bilgi: Ekran kartının programlarda 2 fan gözükmesini sebebi 2 adet fanın tek soketle, diğer fanın ayrı bir soketle bağlantı yapılmasından dolayı. Aslında 2 fanı tek fanmış gibi görüyor sistem.

Geri