Feminizm Eşitlik mi Dominasyon mu?

şuan üniversitede derste işliyorlar iddialari kadin-erkek esitligi saglamak (!). Merak ediyorum gorusleriniz nedir?
Çok tatsız olaylar var, Gördüğüm bir olay var mesela, pek paylaşmama taraftayım ana sunu diyim:
Akademik camiada dahi, Maalesef radikalleşmiş insanlar çok.
Kadın hakları bence, Annen ne düşünüyorsa onu uygulamaktır. Hele ki erkeksen.
Zira bir Erkek Annesi, İstisnalar hariç, Erkekleri aşalamaz, ama kendi Cinsiyetini de ezdirmez tabiiki.
İşin itidalli yolu budur, orta yolu budur. Safezone budur, bana göre.
Bırakın Kadında ( Annem Bayan demeyi tercih ediyor ) Erkek'te işini yapsın, engel olmayın, Dünya daha düzgün bir alan olsun.

Eşitlik kavramının gerçekliğine pek inanmıyorum ideal insan tanımı gibi bir şey bu eşitlik kavramı sadecebir itopya insanlar hiçbir zaman eşit olmyacaklar bence ki bahsettiğiniz iki kategori çok geniş erkekler ve kadınlar eşitlik kavramını ele aldığımız bağlamı çok daraltsak mesala aynı odada çalışan ayni işi yapan iki insan bile eşit olmayacaklardır bu yüzden bence insanlar arası eşitiği değil adaleti sağlamaya çalışmalıyız büyük çapta buda bir hayal ama en azından biraz daha gerçekçi bence
+eşit olabileceğimiz iddiası da söylenen en büyük yalanlardan birisidir bence. Farklılıklarımızı görüp iyi olduğumuz şeyleri yapmaktansa/üstlenmektense eşit olacağız diye saçma sapan triplere girmenin bir anlamı yok. İnsanı insan yapan bu eşitsizlik, çeşitlik ve farklılıktır.

şuan üniversitede derste işliyorlar iddialari kadin-erkek esitligi saglamak (!). Merak ediyorum gorusleriniz nedir?
Tolga turanın bir videosu vardı yeni attı ve erkeklik ile kadınlık arasındaki tarihsel dönüşümü güzelce anlatıyordu bence o video buradaki çoğu şeyi açıklıyor .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,973
Üyeler
191,194
Son üye
Blckmamba
Geri