Yardım Param güvende ile ürün satmak güvenli midir

5080 sattım geçen hafta paramgüvende ile sorun yaşamadım fakat her zmn kuşku oluyor..

bnm anlayamadığım sahibinden çok fazla komisyon olmasına rağmen hiçbir görevlisini yetkilendirmiyor bir görevli gelip kargoyu kontrol edip kendisi götürebilir
emin olun ben 8 yıldır kurumu aramaktan fikir vermekten akıl vermekten ben yoruldum ama inanın yaptıkları hiçbirşey yok sadece aracı kurum olarak komisyonunu alıyor kim kimi dolandırmış hiç umurlarında bile değil kısacası insanın mayası bozuksa ne kadar önlem alırsanız alın kesinlikle bir yolunu buluyorlar en basiti alıcıya iade hakkı veriyor ama size iade edilen ürünü teslim aldınız diyelim içini çaldı diyelim bomboş veya farklı bir şey gönderdi diyelim sadece kabul et butonu var siz onaylamıyorsunzu diyelim ürünüz çalındı veya zarar verildi değiştirildi e sistem otomatik süre sonunda onaylıyor okadar saçma bir uygulamaki adı üstüne param güvende satılan ürün güvende değil :) umarım açıklayıcı olabilmişimdir madem öyle sen karşı tarafa şöyle seçenek sun diyelim ürünün 30k 25 hesabına atsın kalan 5k param güvende aç niyetini belli eder o zaman

Param güvende ile bu tarz ürünler satmanızı önermem. Ekran kartımı satmıştım patpatla defalarca sarıp sarmaladım öncesinde herhangi bir probleminin olmadığının videosunu kırığının çıkığının olmadığını görsellerle kendimde tutup kayda aldım. Kargo alıcıya ulaştı alıcı aldı ve fanın bir tanesinde kırık var dedi.

O kadar iyi ambalajladığım ürün ya kargoda hasar gördü ya da alan kişi yanlışlıkla zarar verdi. Haliyle iade etmek istedi. Hemen sahibinden'i arayıp ne yapacağımı sorduğumda bana herhangi bir şey yapamadıklarını sadece sizin işlemlerinize aracı kurum olduğunu söyleyip aradan çekildiler. Yasal sürece başvurabilirsiniz vs. dediler. Bu da aslında uzun bir süreç alıcı ile anlaşıp bir şekilde problemi çözdüm ama param güvende konusunda midem bulandı.

Hem alıcı hem de satıcı için video kayıtları alınmalı kargo görevlisinin yanında açılmalı vs. bir çok şeye dikkat edilmeli.

Param güvende ile böyle şeyler satmayın, bi sıkıntı çıkarsa baş ağrıtır.

Onlarca ürün sattım 1 defa pg yapmadım satıcıyı korumaz herkesten komisyon alır türlü türlü şeytanlıklar var asla vermem

elimde 8 tb ssd bulunuyor fiyatı 22.500 normalde elden satmak istiyorsum fakat bugun biri param güvende ile satış istedi eğer 3-4 bin olsa satardım ama biraz yüksek miktar olunca tereddüt ediyorum elden satışın daha güvenli olacağını düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz param güvende hakkında
Bi ara paramgüvende ile bir şey satmıştım hocam.
Alıcı ilk olarak üründe sorun olduğunu belirtti ben biraz ters yapınca şaka yaptım diyerek olayı kapatmıştı.

Her zaman sıkıntı yaşanabilir ama yıllardır hem ürün alırken hem ürün satarken param güvende kullanırım bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım.
Biraz alıcıya bağlı bir durum gibi.

Sattığın ürün bencede elden satılması gerekilen bir ürün. Yada param güvende ile satma olsun bitsin. Ayrıca sahibinden satmak yerine forumda hazır başlık açıkken ihtiyacı olana uygun bir fiyata ver gitsin. Burdan yanlış yapan olmaz diye düşünüyorum

sen göndermeden önce bir videolu kanıt cekersin calişir durumda sonrasında arizali derse hiç sorgulamadan alıcıya tamam diyip polise gidip elinde çalişir durumda olduğu anki kanıtların olduğunu beyaan edersin sonrasında güzel bir dava açarsın illaki o para sana gelir ya araci şirket tarafından yada alıcının yalanı ortaya cikar ama sıkıntı işler ben olsam elden verirdim tehlikeli

elimde 8 tb ssd bulunuyor fiyatı 22.500 normalde elden satmak istiyorsum fakat bugun biri param güvende ile satış istedi eğer 3-4 bin olsa satardım ama biraz yüksek miktar olunca tereddüt ediyorum elden satışın daha güvenli olacağını düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz param güvende hakkında
Hocam %100 güvenilir diyemem forumda bir abimiz vardı başı çok çok kötü yanan ama ben soru yaşamadım 1000tllik satışta

hiç bir şekilde satma kardeşim. site sadece alıcıyı koruyor satıcıyı değil. alıcı ürünü alır geri iade eder kutuyu bi açmışsın içi boş, sonra aradın sari siteyi durumu anlattın alacagın cvp bu: bizi ilgilendirmiyor biz sadece aracıyız dava acın vs vs sonra ugraş dur kaç sene.

5080 sattım geçen hafta paramgüvende ile sorun yaşamadım fakat her zmn kuşku oluyor..
Dolapta kontrolcüsü arızalı ama bellek yongası %97 sağlıklı olan SSD yi kargo ücreti fiyatına sattım. Adam içindeki bellek yongasını söküp içine farklı sandisk 480lik bozuk bellek yonga takıp yollamış. Benim bir kaybım yok zaten işime yaramıyordu. Bu sana örnek olsun. Alan kişi profesyonel olarak elektronik işinden anlıyorsa. 200 TL nin hesabını yapabiliyor. İşime yararsa okey olmazsa iade şansımı denerim diyen çok fazla. Elinde sıcak hava tabancası varsa kritik yongayı söker yerine elindeki yongayı takar iade eder hiç bir şey yapamazsın. Bu platformun açığı değil karşındakinin ahlaksız olması ile alakalı. Parayı yollasın yada elden alsın uğraşmayın.

Son düzenleme:
Geri