Minecraft Server İçin PC Önerisi

yagizpe

80+
Reaksiyon skoru
27
Bütçe
20000
Sistemin amacı sadece 7/24 açık durarak Minecraft server hizmeti sağlamak. Şimdilik hedefim 100 kişiye hizmet sağlayabilecek yeterlilikte olması. Ben R5 5700X işlemci ve 2x16 RAM yeterli olur diye düşündüm ama sizlere sormak istedim. İkinci el ve 0 karışık parça parça kendim toplayacağım. Anakart, sıvı soğutma, PSU her şey için öneri yaparsanız sevinirim. Ekipman, monitör ve kasa önermenize gerek yok.

İlk önce pcye değil internete bakın , hızınız 1gbps kadar var mı , cgn havuzunda mısın , modemin ne kadar güçlü switch kullanacak mısın

Sistemin amacı sadece 7/24 açık durarak Minecraft server hizmeti sağlamak. Şimdilik hedefim 100 kişiye hizmet sağlayabilecek yeterlilikte olması. Ben R5 5700X işlemci ve 2x16 RAM yeterli olur diye düşündüm ama sizlere sormak istedim. İkinci el ve 0 karışık parça parça kendim toplayacağım. Anakart, sıvı soğutma, PSU her şey için öneri yaparsanız sevinirim. Ekipman, monitör ve kasa önermenize gerek yok.
İnternetten VPS kirala ihtiyacına uygun şekilde. Sistemi bir şekilde toplarsın da internet sıkıntı Türkiye’de ev sunucusu kurmak için.

Kendiniz sunucu kurmakla uğraşmayın VDS kiralayıp geçin

Kendiniz sunucu kurmakla uğraşmayın VDS kiralayıp geçin
İnternetten VPS kirala ihtiyacına uygun şekilde. Sistemi bir şekilde toplarsın da internet sıkıntı Türkiye’de ev sunucusu kurmak için.
Vds kiralamak istemiyorum çok fazla içime sinmiyor kendi evimi kullanmak varken kiracı olmak gibi hissettiriyor. Birde vds ile kurdum diyelim oranın ip si ile giriş yapılacak ama domain almış olsam yani oranın ip si xyz olsa ama domain yagizpe.com olsa vdsi kullanmayı bırakınca ip değişincs abc olunca domaini abc ye geçirsem insanlar girerken herhangi bir fark hissetmeyecek değil mi? Normal şekilde yagizpe.com adresi ile giriyor olmaları lazım doğru mu?

İlk önce pcye değil internete bakın , hızınız 1gbps kadar var mı , cgn havuzunda mısın , modemin ne kadar güçlü switch kullanacak mısın
1gbps download var ama upload eşit hızda değil maalesef onu çözerim ama bir şekilde 1000e 1000 geçerim. Cgn havuzu işinide statik ip alarak çözeceğim yıllık ücreti 2300tl
Modem gücünden kastınız nedir çok bilgi sahibi değilim bu konularda oradan buradan bakarak öğrenmeye çalışıyorum :)

Nasıl bir sistem toplamam gerekir ? Bütçeyi arttırabilirim gerekirse.

Ev interneti bu iş için müsait değil ilk ddos da down olacak sunucu
Elektrik kesintisi yoğun saatlerde internetin yavaşlaması vb ve gecikme bir çok sorun var evde barındırman pek mümkün değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1gbps download var ama upload eşit hızda değil maalesef onu çözerim ama bir şekilde 1000e 1000 geçerim. Cgn havuzu işinide statik ip alarak çözeceğim yıllık ücreti 2300tl
Modem gücünden kastınız nedir çok bilgi sahibi değilim bu konularda oradan buradan bakarak öğrenmeye çalışıyorum :)
10 Gbps tek makine ile evde internet kullanamaz hale getirirler

Yani modem ucuzundan değil baya yüksek bir şey olması lazım istiyorsan eski bir bilgisayara openwrt kurup onu router gibi de kullanabilirsin en kral modemden bile daha güçlü olur

Çok çekirdek ve çok ram olarak bakman lazım
Minecraft tek çekirdeğe bakıyor diye biliyorum

Nasıl bir sistem toplamam gerekir ? Bütçeyi arttırabilirim gerekirse.
Şuan en mantıklısı vds kiralamak

Son düzenleme:
selam kankam bu serverı ne için kuracaksın çok merak ettim. 100 kişi de az değil çünkü, ilgimi çeken bişey olura belki ben de arkaadaşlarımla gelebilirim

selam kankam bu serverı ne için kuracaksın çok merak ettim. 100 kişi de az değil çünkü, ilgimi çeken bişey olura belki ben de arkaadaşlarımla gelebilirim
Smp sunucusu kuracağım market sistemi vs. her şey olacak güzel bir ortam olacak yani yapabilirsem. DonutSMP tarzında zamanla büyüteceğim ilk olarak 100 kişilik bir kitle hedefim. Çok iyi olur gelirseniz kemik kitle oluşması lazım.

Ev interneti bu iş için müsait değil ilk ddos da down olacak sunucu
Elektrik kesintisi yoğun saatlerde internetin yavaşlaması vb ve gecikme bir çok sorun var evde barındırman pek mümkün değil

10 Gbps tek makine ile evde internet kullanamaz hale getirirler
Ddos protection şart zaten onuda hallederim çok pahalı hizmetlere gücüm yetmez ama ddos protection çok pahalı değil diye biliyorum. Yaşadığım bölgede en son ne zaman elektrik kesintisi oldu hatırlamıyorum bile belki gece olduysa olmuştur. Elektrik gitse bile sonuçta binlerce aktif oyuncum olmadığı için çok koymaz bana gelince devam ederim tekrar :) bu internet olayı için 1000 download 1000 upload yeterli olurmu normal şartlarda?

Yani modem ucuzundan değil baya yüksek bir şey olması lazım istiyorsan eski bir bilgisayara openwrt kurup onu router gibi de kullanabilirsin en kral modemden bile daha güçlü olur

Minecraft tek çekirdeğe bakıyor diye biliyorum

Şuan en mantıklısı vds kiralamak
Modem işinide çözerim. Belkide vds başlangıç için daha mantıklıdır sizin dediğiniz gibi iyice bir araştırıp karar vereceğim. Eğer yapabilirsem kendim kuracağım ama.

Çok çekirdek ve çok ram olarak bakman lazım
Tek çekirdek performansı daha önemli diye biliyorum mc için 64 gb ram alabilirim ddr4 çok zorlamaz. 32 ile başlarım ama büyük ihtimalle

Geri