ARKADAŞLAR ACİL SORUM VAR CPU VE RAM İLE ALAKALI

daishee

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar ram gelmeden sistemi toparladım sistemimdeki parçalar sırasıyla şöyle ;
Msi b840 gaming plus anakart
Ryzen 5 9500f
Msi mpg d240 sıvı sogutma
Sisteme ram takmadım daha fakat cpu takılı cpu kontrol ışığının kırmızı olması normal bir durum mu çözemedim ne yapmam gerekiyor biosu flash bios kısmından güncelledim.

Ekler

• IMG_6514.webp
    IMG_6514.webp
    735.1 KB · Hit: 44
RAM takılı olmadığı için yapıyor muhtemelen veya CPU tam oturmadı
Sıvı sogutma takarken biraz bastırdık cpu nun çengeli kapalıyken pin bükülmesi ihtimali var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama ram takılı olmadıgı için de olabilir korkuyorum şuan cpu kırmızı yanması normal gelmedi bana

Sıvı sogutma takarken biraz bastırdık cpu nun çengeli kapalıyken pin bükülmesi ihtimali var mı?

Ama ram takılı olmadıgı için de olabilir korkuyorum şuan cpu kırmızı yanması normal gelmedi bana
pin bükülmesi olmaz kapalıyken rami takıp denemeni tavsiye ederim

Ramler olmadığı için işlemci belleklere ulaşamıyor o yüzden kendi içinde testi tamamlayamadığı için yanabiliyor.
İşlemciyi tam oturttuydan ve o mandal ile baskı yapıp kapattıysan yamulma ihtimali çok düşük CPUDA pin yok anakartta var.

Beklemek istemiyorsan Arkadaşlarında RAM rica edip denemen en mantıklısı olur

Soğutucuyu takarken haddinden fazla sıkmamaya dikkat edin , özellikle işlemci üzerindeki vidaları.
Baktın dönmüyor bırak sonrasında zorlama

BİOS sürümünden bile kaynaklanabiliyor , bios sürümü eskiyse işlemciyi tanımayabiliyor.
Ramleri taktıktan sonra bu sorun devam ederse BİOS güncelle

Ramler olmadığı için işlemci belleklere ulaşamıyor o yüzden kendi içinde testi tamamlayamadığı için yanabiliyor.
İşlemciyi tam oturttuydan ve o mandal ile baskı yapıp kapattıysan yamulma ihtimali çok düşük CPUDA pin yok anakartta var.

Beklemek istemiyorsan Arkadaşlarında RAM rica edip denemen en mantıklısı olur

Soğutucuyu takarken haddinden fazla sıkmamaya dikkat edin , özellikle işlemci üzerindeki vidaları.
Baktın dönmüyor bırak sonrasında zorlama
Teşekkürler ram elime ulaşınca test edeceğim

BİOS sürümünden bile kaynaklanabiliyor , bios sürümü eskiyse işlemciyi tanımayabiliyor.
Ramleri taktıktan sonra bu sorun devam ederse BİOS güncelle
Hocam dediğiniz gibi ramlerden dolayıymış ışıklar söndü fakat harddisk eski pcden kalma windows kuruluydu yeni pcye taktıgımda windowsa girmiyor secure boottan dolayı mıdır eski pcmde windows 11 desteklemiyordu bypass edip kurmuştum

şuanki durum böyle format atıcam sanırım windowsa giremiyorum

Ekler

• IMG_E7075391-A013-4353-95DB-6B07B90DE43F.webp
    IMG_E7075391-A013-4353-95DB-6B07B90DE43F.webp
    975.6 KB · Hit: 11
  • IMG_6665.webp
    IMG_6665.webp
    346.4 KB · Hit: 13
Son düzenleme:
Hocam dediğiniz gibi ramlerden dolayıymış ışıklar söndü fakat harddisk eski pcden kalma windows kuruluydu yeni pcye taktıgımda windowsa girmiyor secure boottan dolayı mıdır eski pcmde windows 11 desteklemiyordu bypass edip kurmuştum

şuanki durum böyle format atıcam sanırım windowsa giremiyorum
sarı boot ışığı diskte işletim sistemi başlatılamıyor demek

USB ile format atıp denesen en doğrusu olur , %90 çözülür

Secureboot uyumlu değil şuan muhtemelen o yüzden açmıyor sistemi

sarı boot ışığı diskte işletim sistemi başlatılamıyor demek

USB ile format atıp denesen en doğrusu olur , %90 çözülür

Secureboot uyumlu değil şuan muhtemelen o yüzden açmıyor sistemi
Hocam windowsu falan kurdum fakat tekrar bi problem başıma geldi sıvı sogutma ekranlı benim msi mpg d240 modeli beyaz ışık yanıp sönüyor ekran gelmiyor ve usb çıkma takma sesi geliyor windowstan jusb portlarını falan sök tak yaptım sata kablolarını çıkarıp taktım yinede düzeltemedim

Hocam windowsu falan kurdum fakat tekrar bi problem başıma geldi sıvı sogutma ekranlı benim msi mpg d240 modeli beyaz ışık yanıp sönüyor ekran gelmiyor ve usb çıkma takma sesi geliyor windowstan jusb portlarını falan sök tak yaptım sata kablolarını çıkarıp taktım yinede düzeltemedim
Aygıt yöneticisinde
ACPI\MBAD0002

bilinmeyen bu gözüktü sonra gitti

Aygıt yöneticisinde
ACPI\MBAD0002

bilinmeyen bu gözüktü sonra gitti
windows düzeldi mi ?
msi center kur pc yeniden başlat

Geri