Nasıl spora başlarım?

NedoxBey

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
639
Merhabalar, okulumda baya güzel ve bedava bir spor salonu var bende başlamak istiyorum ama ne yapacagim hic bilmiyorum pt fln da yok nasıl başlarım? Utaniyorum insanlardan onu nasil yenerim?

öncelikle amacını belirlemen gerek. kilo vermek için falanmı yoksa normal kas kazanımı içinmi gideceksin? ona göre ufak basit bi programla başlayabilirsin. utanma konusuna gelince de tam olarak neden utanıyorsun? hareketleri vs bilmediğin içinse önce daha basit yapılanlardan başlayabilir yada internetteki birçok form videosuna bakabilirsin hareketlerin.

Merhabalar, okulumda baya güzel ve bedava bir spor salonu var bende başlamak istiyorum ama ne yapacagim hic bilmiyorum pt fln da yok nasıl başlarım? Utaniyorum insanlardan onu nasil yenerim?
Chatgpt ye sorabilirsin ya da bize sorabilirsin amacin nedir hangi spor internette bununla ilgili program hazirlayanlar var

Ben bir cok kez bench presste basarisiz oldum ilk basta utandim sporu biraktim sonra ise alistim suan hep tek basima benchpress calisiyorum dusursem bile kurtulma yontemlerini ogrendim kendim hallediyorum. En son basarisiz oldugumda 1 saniyelik dikkat dagildi kaldiramadim dinlendim 2 dakika agirlik arttirip yaptim. Utanilacak bir sey yok.
agirlik sonrasi core bolgesini calisiyorum bu hareketi yaparim sahsen cok severim ama salonda pek yapan olmayinca "ne yapiyor bu degisik" bakislari oluyor oysa oblikler icin harika harekettir.

öncelikle amacını belirlemen gerek. kilo vermek için falanmı yoksa normal kas kazanımı içinmi gideceksin? ona göre ufak basit bi programla başlayabilirsin. utanma konusuna gelince de tam olarak neden utanıyorsun? hareketleri vs bilmediğin içinse önce daha basit yapılanlardan başlayabilir yada internetteki birçok form videosuna bakabilirsin hareketlerin.
Ya şöyle, tam kilo vermek değil çünkü kısmen normal kilomdayım daha çok vücudu toplamak için.

Geri