/AÖF/ Askerlik Tecil Ediyor Mu?

Batwo0

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar 1 tanesi örgün olmak üzere toplam 2 tane önlisans bölümünden mezunum ve tecilim seneye bu zamanlarda bitecek. Bende KPSS hazırlandıgım için yksye başvurdum askerliği AÖF den ertelemek için. Şimdi ben AÖF den Lİsans bölümü yazarsam askerliği kesin tecil ediyor mu ? Kimisi etmiyor falan diyor kafam baya karıştı

"Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Bitirdiği okulun dengi veya daha alt seviyedeki bir öğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.

Çift anadal programına kayıtlı yükümlülerin bir programdan mezun olmaları halinde askerlik erteleme işlemleri diğer anadal programındaki öğrenciliğine göre yürütülür.

86 ncı veya 89 uncu maddelere tabi olduktan sonra okula kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.

Yurt dışında yükseköğretim kurumlarında öğrenim görenlerin askerlikleri, öğrenciliklerinin yetkili Türk makamlarınca tanınmasını müteakip yukarıdaki esaslara göre ertelenir.

Öğrencilerin okul kaydı, ilişik kesme, mezun olma gibi her türlü durum değişiklikleri okullarınca iki ay içerisinde kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine bildirilir.

29 yaşına kadar askerlikleri ertelenenler, seferberlik halinde lüzum ve ihtiyaca göre askere sevk edilirler."

Benimki 2. Üniversite olmuyor ben gecen sene mezun oldum ikisinden de sanırım bu şarta tabii olmuyorum . Sıfırdan yks girip lisans yazicaktim yukarida attiginiz yaziya göre de oluyo galiba
Güzel kardeşim sana attığım yazıda diyor ki dengi bir okula tekrar yazıldığında tekrar tecil edilmez yazıyor tecil edilmesi için Lisans'ın üstü bir eğitim modeline yerleşmen gerekiyor yani Yüksek Lisans kazanman gerekiyor Lisans eğitimini tamamlayıp askerliğini tecil ettirdin zaten sen tekrar aynı kolaylık sağlanmıyor daha ikinci cümlede bu yazıyor okumadın mı?

"Bitirdiği okulun dengi veya daha alt seviyedeki bir öğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez."

Merhabalar 1 tanesi örgün olmak üzere toplam 2 tane önlisans bölümünden mezunum ve tecilim seneye bu zamanlarda bitecek. Bende KPSS hazırlandıgım için yksye başvurdum askerliği AÖF den ertelemek için. Şimdi ben AÖF den Lİsans bölümü yazarsam askerliği kesin tecil ediyor mu ? Kimisi etmiyor falan diyor kafam baya karıştı
yaş kaç ? 2 tane önlisans okudun sanırım bi üstü lisans, evet daha önce lisans kaydın yoksa mezun olursun 29 yaşında kadar ben dgs ile girdim 4 sene tecil oldu

yaş kaç ? 2 tane önlisans okudun sanırım bi üstü lisans, evet daha önce lisans kaydın yoksa mezun olursun 29 yaşında kadar ben dgs ile girdim 4 sene tecil oldu
22 hocam 04luyum yks ile gireceğim

Evet bi üst kademe olacak lisansla ama artık AÖF tecil etmiyor falan dedi bi kaç kişi kafam karışmıştı
yok önlisansın tecil hakkını kullandın bi üstü lisans, lisans eğitime geçersen tecil olur 4+mezundan sonra verilen 2 sene toplam 6 ben de 2 yıllık turizm okudum dgs ile aöf yazdım lisansa geçtim tecil oldu dgs ile de geçiş yapabilirsin

yok önlisansın tecil hakkını kullandın bi üstü lisans, lisans eğitime geçersen tecil olur 4+mezundan sonra verilen 2 sene toplam 6 ben de 2 yıllık turizm okudum dgs ile aöf yazdım lisansa geçtim tecil oldu dgs ile de geçiş yapabilirsin
Halihazırda yks başvurmuştum dgs şart degil dimi

Etmez.

Geri