Çözüldü✓ 9700x ile 7800x3d Arasında Kaldım Sizce hangisini Almalıyım?

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
75000
Konuyu guncelledim. 9700x ile 7800x3d arasında kaldım şuanda. Ekran kartı 5060ti 16gb marka belli değil. PSU 750w MSI güzel bir model bakacağım. SSD Gen4 kioxsia dram kontrolcülü uygun bir ürün düşünüyorum. Anakartta gigabyte biosu ve f/o oluşu çok işime yarayacak ama donanımsal olarak Asus da düşünüyorum aklımı çeliyor. Ram konusunda 6000mhz cl30 kaliteli bir ram marka düşünüyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Kullanım amacı Emülatör çoklu hesap ve arka planda rekabetçi oyunlar.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. 7500f ile 7800x3d arasında gidip geliyorum. Gönlüm x3d'den yana ama fiyat yüksek geliyor şuan ama kaza geçirdiğim için düzenli gelirim yok. Emülatör de çoklu hesap açma hedefindeyim. Ama bunu yaparken bir yandan da rekabetçi oyun ile kafa dağıtmak istiyorum. Tecrübesi olan Emülatörcü arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Kasa PSU seçeceğim daha. Bir de Asus kalitesi diye bir şey var evet yazılım olarak da kullanışlı fakat ille de bütçeyi zorlayıp almalı mıyız çünkü fiyat çok artıyor Asus'da. Daha bir sürü ıvır zıvır var çıkamadım işin içinden. Fotoğrafdaki fiyatlar yanlış biliyorum. Gemini piyasaya hakim değil belli ki.
Hocam 32 Ram 5060 8GB bir kartla çok gereksiz olacaktır. Çoklu hesap dediğiniz durum ne kadar ram yiyor bilmiyorum tabi ihtiyaçsa olabilir. Ama eğer 32 ram ihtiyaç değilde rahat edeyim kafasındaysa 16 ya düşüp 5060Ti 16GB almanız bence daha iyi olacaktır. Birde 11.000 TL Gen 5 SSD hemde 1TB hiç gerek yok. Gen 4ün en iyi ssdleri 8000 civarı orta segment 6000. Buralardan ufak ufak tasarruf etmeniz 7800x3D alırken elinizi rahatlatacaktır. Parça seçimi biraz yanlış olmuş sanki herhangi bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Hocam 32 Ram 5060 8GB bir kartla çok gereksiz olacaktır. Çoklu hesap dediğiniz durum ne kadar ram yiyor bilmiyorum tabi ihtiyaçsa olabilir. Ama eğer 32 ram ihtiyaç değilde rahat edeyim kafasındaysa 16 ya düşüp 5060Ti 16GB almanız bence daha iyi olacaktır. Birde 11.000 TL Gen 5 SSD hemde 1TB hiç gerek yok. Gen 4ün en iyi ssdleri 8000 civarı orta segment 6000. Buralardan ufak ufak tasarruf etmeniz 7800x3D alırken elinizi rahatlatacaktır. Parça seçimi biraz yanlış olmuş sanki herhangi bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.
Hocam 15 senedir yavaş PC kullanan biri olarak artık travma oldu o yüzden SSD özellikle gen5 istedim gen4 fiyatları çok yakın diye. Ekran kartı 5060ti gaming gen sitesi 29600TL diye not aldım sağolasın. Ram ilk etapta düşürüp sonra eklemek daha mantıklı o zaman. PSU konusunda kaliteli bir ürün önerebilir misiniz bildiğiniz

Hocam 15 senedir yavaş PC kullanan biri olarak artık travma oldu o yüzden SSD özellikle gen5 istedim gen4 fiyatları çok yakın diye. Ekran kartı 5060ti gaming gen sitesi 29600TL diye not aldım sağolasın. Ram ilk etapta düşürüp sonra eklemek daha mantıklı o zaman. PSU konusunda kaliteli bir ürün önerebilir misiniz bildiğiniz
Hocam ne 29.600ü bunu alıp geçebilirsin 6 9 taksit mis gibi kart. https://www.hepsiburada.com/gigabyt...=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.37
Büyük bir dosya yazarken sıradan gen 5 ler gen 4e dönüşüyor hocam. Demek istediğim DRAMLİ bir gen 4 sıradan bir gen 5ten çok daha iyi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sınırlı bütçelerde şu güç kaynağı alınabilir https://www.akakce.com/power-supply...-erv850g-ahg-mac-850-w-fiyati,1448031552.html

Gen 4 ssd alınca PC'in daha yavaş olmayacak bu arada.

Bu ekran kartını gördüm fakat ekran kartı için kesinlikle Asus önerisi aldım. Hem kalite hem yazılım konusunda çok iyi dediler. SSD konusunu düşünmekteyim öneriniz için teşekkür ederim

Bu ekran kartını gördüm fakat ekran kartı için kesinlikle Asus önerisi aldım. Hem kalite hem yazılım konusunda çok iyi dediler. SSD konusunu düşünmekteyim öneriniz için teşekkür ederim
Hocam o öneriyi kim yaptı Allah aşkına? Belli ki Asus fanboy bir arkadaştan tavsiye almışsın aynı karta 2500 lira niye fazla veresin?

Yazılım konusunda tüm markalar başarılı Asus daha iyi diye bir şey yok. Kaldı ki armory create denilen uygulama hakkında internette o kadar fazla şikayet konusu varki redditte falan. Kim diyor çok merak ettim en iyisi Asus diye. Model bazlı bakın bazı şeylere.

7500x3d de düsünebilirsin fp mi bilmiyorum bilenler daha iyi yorumlar

Birde hepsiburada satıcılı 6-9 taksit muhteşem bir firsat. Gaming gecesinde falan bile bu fiyatlara düşüyor anca.

7500x3d de düsünebilirsin fp mi bilmiyorum bilenler daha iyi yorumlar
4k fiyat farkı ile arasında iki fark var. Bu iki çekirdek daha düşük ve 65w TDP değerine sahip. Fazladan iki çekirdek almalı mıyım bunu düşünüp duruyorum işte. TDP değerinin düşük olması da cezbediyor.

Hocam o öneriyi kim yaptı Allah aşkına? Belli ki Asus fanboy bir arkadaştan tavsiye almışsın aynı karta 2500 lira niye fazla veresin?

Yazılım konusunda tüm markalar başarılı Asus daha iyi diye bir şey yok. Kaldı ki armory create denilen uygulama hakkında internette o kadar fazla şikayet konusu varki redditte falan. Kim diyor çok merak ettim en iyisi Asus diye. Model bazlı bakın bazı şeylere.
Hocam resmen aydınlatıyorsunuz. Peki anakart Asus önerir misiniz bios kolaylığı açısından şuan anakart b650 bakıyorum fakat rakamlar her yerde farklı neden çözemedim. Hatta wifi modeli bile daha ucuz bazı yerlerde.

4k fiyat farkı ile arasında iki fark var. Bu iki çekirdek daha düşük ve 65w TDP değerine sahip. Fazladan iki çekirdek almalı mıyım bunu düşünüp duruyorum işte. TDP değerinin düşük olması da cezbediyor.
Bende 5700x3d var bu bile hala canavar gibi 7500x3d bence işini fazla fazla görür

Hocam resmen aydınlatıyorsunuz. Peki anakart Asus önerir misiniz bios kolaylığı açısından şuan anakart b650 bakıyorum fakat rakamlar her yerde farklı neden çözemedim. Hatta wifi modeli bile daha ucuz bazı yerlerde.
Hocam Asus,MSI,Gigabyte ve Asrock doğal olarak daha güven veriyor BIOS konusunda. Asrock'ın son zamanlarda x3D işlemcileri yaktığına dair bir sürü reddit konusu olduğu için güvende hissetmek amacıyla eleyebiliriz. Kalan 3 markadan hiçbiri üzmez ama özellikle Asus istiyorsanız seçtiğiniz bütçelerde şu daha iyi bir seçenek olabilir https://www.akakce.com/anakart/en-u...us-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66156160.html Gen 5 SSD desteği mevcut. PCI 4.0 desteği var fakat PCI 3.0 4.0 veya 5.0 olması bir FPS kaybı yaşatmıyor endişelenecek bir durum yok yani.
Asusa gerek yok MSI veya Gigabyte da olur derseniz;
- https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-ax-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,625844114.html (Wifisiz modeli de var 7000 TL)
- https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-a-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1050178204.html (Bu model B850 Tomahawklarla birebir aynı model sadece Gen 5 SSD desteği yok.)

Hocam bu arada 2x16 rame 4500 TL yazmışsınız da en azından 20 bin TL civarı o ramler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,099
Üyeler
193,252
Son üye
M_odem
Geri