Ansızın Siyah Ekran ve %100 Fanlar

Brixerhun

80+
Reaksiyon skoru
1
Uzun bir süredir bu sorunu yaşıyorum. Oyun oynarken aniden ekran siyah oluyor "Display port sinyal yok" diyor ve fanlar %100 yani güvenli moda geçiyor. Birkaç çözüm yöntemi denedim 1 ay kadar sorunsuz çalışıyor sonra yine oluyor. Yaşayıp da çözen var mı?

Sistem :
Nvidia RTX 5070 Tİ
İntel İ9-10900KF
32GB RAM
1000W Asus Power
Asus 4K 32" OLED Monitör
Rog Strix Z-590E Gaming Wifi

Son düzenleme:
başlığı görünce direk watmann diye girecektim 5070ti çıktı. bir çok neden olabilir ama şuan tahmini işlemci anakart gibi duruyor. anakartın modeli nedir?

başlığı görünce direk watmann diye girecektim 5070ti çıktı. bir çok neden olabilir ama şuan tahmini işlemci anakart gibi duruyor. anakartın modeli nedir?
Aynen öyle bende aha bir rx500 serisi mağduru daha diye giriyordum konuya xd.
Uzun bir süredir bu sorunu yaşıyorum. Oyun oynarken aniden ekran siyah oluyor "Display port sinyal yok" diyor ve fanlar %100 yani güvenli moda geçiyor. Birkaç çözüm yöntemi denedim 1 ay kadar sorunsuz çalışıyor sonra yine oluyor. Yaşayıp da çözen var mı?

Sistem :
Nvidia RTX 5070 Tİ
İntel İ9-10900KF
32GB RAM
1000W Asus Power
Asus 4K 32" OLED Monitör
Nvidia 5000 serisi çıktığında sürücülerde çok yaygın bir sorundu bu ancak çözmüşlerdi sürücüler güncel midir ?

Kusura bakmayın unutmuşum yazmayı :). Belirttim üstte.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen öyle bende aha bir rx500 serisi mağduru daha diye giriyordum konuya xd.

Nvidia 5000 serisi çıktığında sürücülerde çok yaygın bir sorundu bu ancak çözmüşlerdi sürücüler güncel midir ?
Evet sürücüleri tek tek denetledim hepsi güncel.

Kusura bakmayın unutmuşum yazmayı :). Belirttim üstte.

Evet sürücüleri tek tek denetledim hepsi güncel.
Denediğin çözümler neydi ? bana işlemci gibi geldi sorun.

Denediğin çözümler neydi ? bana işlemci gibi geldi sorun.
DDU ile yeniden kurulum, psu kablolarını değiştirdim, ekran kartı kablolarını değiştirdim, bilgisayar üzerinden bazı ayarları değiştirdim, sıcaklıklar düşükken bir süre bekledim. Birkaç şey daha denemiştim ama hatırlamıyorum, genel olarak bunlar.

DDU ile yeniden kurulum, psu kablolarını değiştirdim, ekran kartı kablolarını değiştirdim, bilgisayar üzerinden bazı ayarları değiştirdim, sıcaklıklar düşükken bir süre bekledim. Birkaç şey daha denemiştim ama hatırlamıyorum, genel olarak bunlar.
Psu kablosu değiştirmek çok sağlıklı bir şey değil hocam eğer orjinal kablo değilse dikkat edin , işlemci bozulmuş olabilir gibime geliyor.

Psu kablosu değiştirmek çok sağlıklı bir şey değil hocam eğer orjinal kablo değilse dikkat edin , işlemci bozulmuş olabilir gibime geliyor.
Çünkü sistemdeki diğer bütün parçalar high-end üst seviye parçalar bozulma ihtimalleri çok düşük bir ihtimal ramler de olabilir. MEMTEST64 ile bir bakın isterseniz.

Çünkü sistemdeki diğer bütün parçalar high-end üst seviye parçalar bozulma ihtimalleri çok düşük bir ihtimal ramler de olabilir. MEMTEST64 ile bir bakın isterseniz.
Kabloyu orjinal taktım geri zaten sorun düzelmeyince. MEMTEST64'ü bilgisayara geçince deneyip bilgilendireceğim teşekkürler.

Sistem :
Nvidia RTX 5070 Tİ
İntel İ9-10900KF
32GB RAM
1000W Asus Power
Asus 4K 32" OLED Monitör
Rog Strix Z-590E Gaming Wifi

Sıfır aldıysan Teknik servise verebilirsin 2.rl aldıysan aldığında temiz olduğuna ne kadar eminsin ?

Geri