Çözüldü✓ Sistem Yardımı Özelikle Anakrt.

xora

80+
Reaksiyon skoru
3
r7 9800x3d 5080 ekran kartı ana bileşenleri olan 48 gb ramli bi sistem topluyorum burası için hangi anakartı tercih etmeliyim bilmiyorum. Giriş seviyesi istemiyorum ama rakam olarak çok uçuk bir anakartta tercih etmiyorum.
Özellikle beyaz sistem topluyorum ona uygun anakart önerileriniz nelerdir.
Kendi baktığım bu modeller var siz ne önerirsiniz?

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
3 tane gen5 ssd slotu geliyor ve vrm olarak biraz daha iyi
SSD olarak gen4 ssd kullanıcam zaten sadece fps oyunları oynadığım için gen5 yüksek okumalı ssdlerin benim için hiçbir anlamı yok.
Vramin fazla olması bana ne + katıcak x870 serisi yerine daha uygun olan b850 serisinemi bakmalıyım

SSD olarak gen4 ssd kullanıcam zaten sadece fps oyunları oynadığım için gen5 yüksek okumalı ssdlerin benim için hiçbir anlamı yok.
Vramin fazla olması bana ne + katıcak x870 serisi yerine daha uygun olan b850 serisinemi bakmalıyım
ilerde gen5 ucuzlarsa gen5 geçilebilir olur şuan kullanılmaz ama yakın zamanda gen5 geçiş dönemi olur ve bu fiyatta 3 adet gen5 büyük avantaj ilerde gen5 geçerim dersen al fiyat farkı değer geçmeyeceksen b650-a rog çek

https://www.incehesap.com/msi-b850-...referral&utm_campaign=urun-listeleme&v=1.27.9 Bu kartla farkı nedir hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde attığınız anakart beyaz mı değil mi anlayamadım
Beyaz değil hocam. Üstündeki yerler beyaz sadece. Anakart beyaz.

Hocam fark olarak çok fark var. Aşağıdan teyit edeyim dedim. Sizin attığınız anakartta
1- Bluetooth desteği olup olmadığı yazılmamış. Galiba yok.
2- 2 m2 ssd slotu var. Benim attığımda 3 tane m2 ssd slotu var.
3- Sizin attığınızda pci e 4.0 yazıyor. Benim attığım pci e 5.0 destekliyor. (bilgilere attığınız siteden baktım. Oradan yazan farkları yazdım.)

Yani 300 lira farka değil 500-700 lira farka bile değecek özellikler bunlar en azından benim için. İlla beyaz isterseniz bişey de diyemem.

Beyaz değil hocam. Üstündeki yerler beyaz sadece. Anakart beyaz.

Hocam fark olarak çok fark var. Aşağıdan teyit edeyim dedim. Sizin attığınız anakartta
1- Bluetooth desteği olup olmadığı yazılmamış. Galiba yok.
2- 2 m2 ssd slotu var. Benim attığımda 3 tane m2 ssd slotu var.
3- Sizin attığınızda pci e 4.0 yazıyor. Benim attığım pci e 5.0 destekliyor. (bilgilere attığınız siteden baktım. Oradan yazan farkları yazdım.)

Yani 300 lira farka değil 500-700 lira farka bile değecek özellikler bunlar en azından benim için. İlla beyaz isterseniz bişey de diyemem.
Hocam dediklerine katılmakla birlikte sadece beyaz bir kasa kurma hayalim olduğu için pas geçmek durumundayım
teşekkürler

beyaz alacaksanızda illa bunlara bakın. Bence attığınız alınmaz gibi.

bu 1.attığım özellikle

Bunun özellikleri yine her türlü attığınız anakarttan iyi anakart

Anakart Yapısı: ATX
RAM Tipi: DDR5
İşlemci Uyumu: AMD Uyumlu
Soket Tipi: AM5
Chipset: AMD B850
Maksimum RAM Kapasitesi: 256 GB
M2 Slot Sayısı: 3
USB Port Sayısı: 9
USB 2.0 Port Sayısı: 4

USB 3.2 Port Sayısı: 4
RAM Slot Sayısı: 4
SATA Versiyonu: 3
SATA Slot Sayısı: 4
Yonga Seti Çıkış Yılı: 2025
Genişlik: 24.4 cm
Uzunluk: 30.5 cm
HDMI: var
DisplayPort: var

PCIe 4.0: var
PCIe 5.0: var
Type-C: var
Type-A: var
M2 Destekli: var
Çoklu GPU: var
Bluetooth: var
BIOS Flashback: var

Karar yine de sizin ben almazdım attığınız anakartı iyi akşamlar.

beyaz alacaksanızda illa bunlara bakın. Bence attığınız alınmaz gibi.

bu 1.attığım özellikle

Bunun özellikleri yine her türlü attığınız anakarttan iyi anakart

Anakart Yapısı: ATX
RAM Tipi: DDR5
İşlemci Uyumu: AMD Uyumlu
Soket Tipi: AM5
Chipset: AMD B850
Maksimum RAM Kapasitesi: 256 GB
M2 Slot Sayısı: 3
USB Port Sayısı: 9
USB 2.0 Port Sayısı: 4

USB 3.2 Port Sayısı: 4
RAM Slot Sayısı: 4
SATA Versiyonu: 3
SATA Slot Sayısı: 4
Yonga Seti Çıkış Yılı: 2025
Genişlik: 24.4 cm
Uzunluk: 30.5 cm
HDMI: var
DisplayPort: var

PCIe 4.0: var
PCIe 5.0: var
Type-C: var
Type-A: var
M2 Destekli: var
Çoklu GPU: var
Bluetooth: var
BIOS Flashback: var

Karar yine de sizin ben almazdım attığınız anakartı iyi akşamlar.
Evet konuyu açarken şuanda paylaştığınız anakartın wifisiz modelini paylaşmıştım bende. Normalde çabuk karar veririm ama burda bazı arkadaşlar yok vram kötü yok birinde 3 birinde 2 gen5 ssd yeri falan var diyince aklım karıştı. Dedikleri pci5-4 farkına bakınca arada 1-2 fps oynadığını. gen5 ssd ile gen4 ssdi arasında 1 saniye fark olduğunu görünce gerçekten bu üst sınıf bileşenlere çıkmaya gerek var mı kararsız kaldım. Dediğim gibi oynıcağım en yüksek oyun gta6 çıktığında o olur. Onun dışında cs val battlefield warzone gibi oyunlar oynuyorum topladığım bilgisayarı en güncel haliyle toplamaya kalksam 3-4k bir şey değil bir üst segment olsun diye aldığım şeyler gün sonunda 130k ya topladığım sistemi 170k seviyelerine getirdi...

Evet konuyu açarken şuanda paylaştığınız anakartın wifisiz modelini paylaşmıştım bende. Normalde çabuk karar veririm ama burda bazı arkadaşlar yok vram kötü yok birinde 3 birinde 2 gen5 ssd yeri falan var diyince aklım karıştı. Dedikleri pci5-4 farkına bakınca arada 1-2 fps oynadığını. gen5 ssd ile gen4 ssdi arasında 1 saniye fark olduğunu görünce gerçekten bu üst sınıf bileşenlere çıkmaya gerek var mı kararsız kaldım. Dediğim gibi oynıcağım en yüksek oyun gta6 çıktığında o olur. Onun dışında cs val battlefield warzone gibi oyunlar oynuyorum topladığım bilgisayarı en güncel haliyle toplamaya kalksam 3-4k bir şey değil bir üst segment olsun diye aldığım şeyler gün sonunda 130k ya topladığım sistemi 170k seviyelerine getirdi...
Hocam pci e 4 ve 5 arasında oyuncular için elbette aman aman fark hiç yok ama 300-400 tl farkla pci e 5 alabilecekken (attıklarımdan bahsediyorum bugün ne yaşadınız bilmiyorum :D ) pci e 5 almamak saçma olur. M2 ssd slotunu da çoğu kişi 2 tane bile kullanmaz ama yine dediğim gibi 300-400 tl ye değecek farklar olduğu için önerdim.

Hocam size kendi çapımda bir sistem önerisi yapayım mı toplam 120-130k ya? (kasa,psu,soğutucu hariç onlara kaç k saydınız bilmiyorum.) Maksat fikriniz olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,982
Üyeler
192,850
Son üye
fwimner
Geri