Oyunlarda /FPS/ Düşüklüğü.

SergOrman

80+
Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar selamlar.Amd Ryzen 5 7600x işlemci-9060 XT 16 Gb ekran kartı 16+16 olacak şekilde 5200 mhz ram
2 tb ssd 7000/7000 okuma ve 1 tb ssd mevcut.

Valorantta ekte görüldüğü gibi düşük FPS alıyorum ve rekabetçi oynarken daha düşük alıyorum.100-150 lere kadar düşüyor.

tüm driverlar güncel-windows güncel-bios güncel-güç planı ayarlı

video içerisinde oyun içi görüntü ayarları-işlemci sıcaklığı vs gösteriyorum.

bilgisi fikri önerisi olan herkezden yardım bekliyorum

5700x 7700xt sistem ile gölgeler kapalı minumum 320 fps alıyorum ve bu tür şeylerden dolayı ddr5 e gecmıyorum

yardımcı olabilecek ya da fikri olan kimse yok mudur ?

Oyun modunu açmanın bir faydası yok. Tam tersi stutter sorunları yaşattığı bolca senaryo var.

Bağlantıda önerdiğim şekilde genel güncelleme kontrolü ve ince ayar yapın. Sonra tekrar video kaydı alıp karşılaştırın.

Oyun modunu açmanın bir faydası yok. Tam tersi stutter sorunları yaşattığı bolca senaryo var.

Bağlantıda önerdiğim şekilde genel güncelleme kontrolü ve ince ayar yapın. Sonra tekrar video kaydı alıp karşılaştırın.

hocam selamlar.baştan sona inceledim ve neredeyse tek tek bir çoğunu yaptım.yine aynı sonuç desem yeridir.round başlamadan önce 450-600 arası seyreden fps round başladıktan sonra 150 lere kadar düşüyor ve oyun boyunca 200-250 arasında seyrediyor ama aşırı oynak ve çatışma-skill esnasında 100 lere kadar falan düşüyor fps.acaba ben mi bir yerde gözden bir şey kaçırıyorum bir şeyi yanlış ayarlıyorum kafayı yiyeceğim.

Oyun veya AMD ekran kartı sorunu da olabilir. Hem burada hem diğer forumlarda Valorant'da sorun yaşayanların ortak noktası genelde AMD ekran kartı. AMD ekran kartlarını en son HD6570 falan kullandım. O yüzden modern uygulama arayüzünden şunu şunu yap konusunda hiçbir tecrübem yok.

Oyun kaynaklı da olabilir. Ben RIOT'un eskisi kadar oyuna odaklandığını sanmıyorum. O hype kaybettiler, CS2 veya CoD kadar oynandığını bile sanmıyorum.

Oyun veya AMD ekran kartı sorunu da olabilir. Hem burada hem diğer forumlarda Valorant'da sorun yaşayanların ortak noktası genelde AMD ekran kartı. AMD ekran kartlarını en son HD6570 falan kullandım. O yüzden modern uygulama arayüzünden şunu şunu yap konusunda hiçbir tecrübem yok.

Oyun kaynaklı da olabilir. Ben RIOT'un eskisi kadar oyuna odaklandığını sanmıyorum. O hype kaybettiler, CS2 veya CoD kadar oynandığını bile sanmıyorum.
valla hocam nalet gelsin amd ekran kartına ya 3060 12 gb nvida varken daha mutluydum :) teşekkürler ilgin için.

Geri