%100 GPU Kullanımında FPS Drop.

Reaksiyon skoru
91
Arkadaşlar The Last of Us Part 1 oyununu laptoptan oynarken gpu kullanım yüzdesi %100 olmasına rağmen felaket bir fps drop yiyorum, gpu kullanımı %99 olduğunda bir sıkıntı olmuyor %100 e yükseldiği gibi fps 30 lara 20 lere düşüyor. Laptopumda Rtx5070 ve 13. nesil i7 işlemci var bu donanımla normalde fps drop yemem lazım ne yapmam gerekiyor rica etsem yardımcı olur musunuz.

FPS sabitlemeyi denedin mi hocam ?

Arkadaşlar The Last of Us Part 1 oyununu laptoptan oynarken gpu kullanım yüzdesi %100 olmasına rağmen felaket bir fps drop yiyorum, gpu kullanımı %99 olduğunda bir sıkıntı olmuyor %100 e yükseldiği gibi fps 30 lara 20 lere düşüyor. Laptopumda Rtx5070 ve 13. nesil i7 işlemci var bu donanımla normalde fps drop yemem lazım ne yapmam gerekiyor rica etsem yardımcı olur musunuz.
Kartın gücü yetmiyor. FPS'i sabitle düzelir. Olmazsa grafikleri bi tık düşür.

Isı artıyorsa drop yemeniz mümkün, hikayeli oyunları ihtiyacınız kadar FPS sabitleyip oynayın hocam. Atıyorum FPS sabitlemeden ekran kartı full yükte 160 FPS veriyor olsun, siz 120'ye sabitleyince ekran kartı kullanımı %80-90 civarına düşebilir, bu da hatrı sayılır derecede sıcaklık düşürür. Bu işinize yaramazsa başka bir şey düşünürüz.

Geri