Çözüldü✓ Upgrade İçin Yardımcı Olabilir Misin?

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
50000
Arkadaşlar, malum ülkede yaşıyoruz; ekonomik durum biraz sıkıntılı. Elimde şu an oldukça zayıf sayılabilecek bir sistem var, fakat ufak ufak harcamalar yaparak yükseltmek istiyorum. Yeterli bilgiye sahip olmadığım için kafam oldukça karışık. Bu işlerle uğraşmış, deneyimli birinin yardımcı olmasını gerçekten çok isterim.

Mevcut sistemim:

• AMD Ryzen 3 1200
  • 8 GB DDR4 RAM
  • A320M-K Pro anakart
  • RX 560 ekran kartı
  • 1 TB M.2 SSD
  • Power supply kaç watt bilmiyorum
Toplamda 50.000 TL civarı bir bütçe ayırabilirim; ancak bunu tek seferde karşılamam mümkün değil. Bu yüzden süreci iki aya bölerek ilerlemek benim için daha mantıklı görünüyor.

Sizden ricam, nasıl bir yükseltme yolu izlemem gerektiği konusunda yardımcı olmanız. Örneğin; ilk 25.000 TL ile power supply, anakart ve işlemciyi aradan çıkarıp, mevcut SSD, RAM ve ekran kartıyla bir süre idare edip; sonraki ay kalan parçaları mı tamamlamalıyım? Yoksa farklı bir strateji mi izlemeliyim?

Tüm önerilere açığım. Şimdiden zaman ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar, malum ülkede yaşıyoruz; ekonomik durum biraz sıkıntılı. Elimde şu an oldukça zayıf sayılabilecek bir sistem var, fakat ufak ufak harcamalar yaparak yükseltmek istiyorum. Yeterli bilgiye sahip olmadığım için kafam oldukça karışık. Bu işlerle uğraşmış, deneyimli birinin yardımcı olmasını gerçekten çok isterim.

Mevcut sistemim:

• AMD Ryzen 3 1200
  • 8 GB DDR4 RAM
  • A320M-K Pro anakart
  • RX 560 ekran kartı
  • 1 TB M.2 SSD
Toplamda 50.000 TL civarı bir bütçe ayırabilirim; ancak bunu tek seferde karşılamam mümkün değil. Bu yüzden süreci iki aya bölerek ilerlemek benim için daha mantıklı görünüyor.

Sizden ricam, nasıl bir yükseltme yolu izlemem gerektiği konusunda yardımcı olmanız. Örneğin; ilk 25.000 TL ile power supply, anakart ve işlemciyi aradan çıkarıp, mevcut SSD, RAM ve ekran kartıyla bir süre idare edip; sonraki ay kalan parçaları mı tamamlamalıyım? Yoksa farklı bir strateji mi izlemeliyim?

Tüm önerilere açığım. Şimdiden zaman ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
İlk etapta anakart, işlemci, RAM üçlüsünü değiştir. Sonraki etapta da PSU ve ekran kartını değiştir. Bu iki etabı tam tersi sırayla da yapabilirsin ama başka şekilde yapma.

Ben senin yerinde olsam (amd kartlarla aran iyi diye düşünerek) m2 yi tutar Pcyi makul fiyattan sallardım 9060xt 16gb sistem bakardım

Mevcut sistemim:

• AMD Ryzen 3 1200
  • 8 GB DDR4 RAM
  • A320M-K Pro anakart
  • RX 560 ekran kartı
  • 1 TB M.2 SSD

bu sisteme yapacagın en büyük hediye sistemi satmaktır bu sistemde güncelleyebilcieginiz bir ürün yok hadi illa güncelleyecegim diyorsan

bu sisteme ryzen 3600 alman gerek bios güncellemesini yapıp

ram eldekini satıp 32 alabilrisiniz vatan pc de ara ara indirim oluyor çok iyi fiyata 32 düşürebiliyorsun ora kovalanabilir

ekran kartı satılıp sıfır 5060 alınabilir

ssd iyi 1 tb

psu kaç watt bilmedigim için her psu nun çalıştırabilicegi bir kart önerdim

Mevcut sistemim:

• AMD Ryzen 3 1200
  • 8 GB DDR4 RAM
  • A320M-K Pro anakart
  • RX 560 ekran kartı
  • 1 TB M.2 SSD

Alternatif öneri: bunu taksitle al sistemini komple sat.

İlk etapta anakart, işlemci, RAM üçlüsünü değiştir. Sonraki etapta da PSU ve ekran kartını değiştir. Bu iki etabı tam tersi sırayla da yapabilirsin ama başka şekilde yapma.
Çok teşekkür ederim cevap için peki sence hangi parçaları almalıyım sadece lol ve valorant oynuyorum anakartım ne olmalı ddr4 mü ddr5 mi zamanın varsa bilgi verebilir misin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alternatif öneri: bunu taksitle al sistemini komple sat.
Çok teşekkür ederim sizce sistemi bu forumda satabilir miyim ve satmaya çalışsam ne kadarlık bir ederi olur son olarak bunu cevaplayabilir misiniz

Sadece ve sadece bunlar mı Kesinsen nokta atışı öneri vericem

sadece lol valo oynuyorsan 7800x3d ve rx6700xt gibi bir sistem alabilirsin . hazır sistem olarak da 7500f 9060xtli bir sistem olur

Çok teşekkür ederim cevap için peki sence hangi parçaları almalıyım sadece lol ve valorant oynuyorum anakartım ne olmalı ddr4 mü ddr5 mi zamanın varsa bilgi verebilir misin

Çok teşekkür ederim sizce sistemi bu forumda satabilir miyim ve satmaya çalışsam ne kadarlık bir ederi olur son olarak bunu cevaplayabilir misiniz
Tek tek alırsan da önereceğim sistem attığım hazır sisteme yakın olur onu referans alabilirsin yaklaşık olarak. Hazır elinde DDR4 altyapısı yokken DDR5 geçmek daha mantıklı bence zaten bütçen de yetiyor DDR5 kurmaya.

Sistemi satarsan M2 SSD yi kendine saklayıp kalanını ortalama olarak 5K ya verebilirsin. İlan verirsen fiyata pazarlık payını da ekle.

Sadece ve sadece bunlar mı Kesinsen nokta atışı öneri vericem
Nokta atışı önerini sabırsızlıkla bekliyorum parçalar hakkında pek bilgim yok yazdığınız ama araştırıyorum şu an chatgpt eşliğinde

sadece lol valo oynuyorsan 7800x3d ve rx6700xt gibi bir sistem alabilirsin . hazır sistem olarak da 7500f 9060xtli bir sistem olur
Oynuyorum ama gerçekten 244 hz monitöre sahibim fps olarak 243 e bile düşmesini istemiyorum ve bence 50.000 tl gibi bir bütçe bu oyunlar için 244 sabit fps almak için yeterli yine de siz çok daha hakimsiniz konuya

Tek tek alırsan da önereceğim sistem attığım hazır sisteme yakın olur onu referans alabilirsin yaklaşık olarak. Hazır elinde DDR4 altyapısı yokken DDR5 geçmek daha mantıklı bence zaten bütçen de yetiyor DDR5 kurmaya.

Sistemi satarsan M2 SSD yi kendine saklayıp kalanını ortalama olarak 5K ya verebilirsin. İlan verirsen fiyata pazarlık payını da ekle.
cevaplar için çok teşekkür ederim kafamda yavaş yavaş bir şeyler oturmaya başladı

Nokta atışı önerini sabırsızlıkla bekliyorum parçalar hakkında pek bilgim yok yazdığınız ama araştırıyorum şu an chatgpt eşliğinde

Oynuyorum ama gerçekten 244 hz monitöre sahibim fps olarak 243 e bile düşmesini istemiyorum ve bence 50.000 tl gibi bir bütçe bu oyunlar için 244 sabit fps almak için yeterli yine de siz çok daha hakimsiniz konuya

cevaplar için çok teşekkür ederim kafamda yavaş yavaş bir şeyler oturmaya başladı
lolde hiçbir bilgisayarda sabit 244 fps alamıyorsun maalesef oyun kötü . valoda alırsın ikisi ile de 300 sabit tercih senin . youtubedan bakabirsin uyumlarındaki fpslerine

Gpt ile yorulma ben sana anlatayım yine de sorarsın.
7500x3d sadece l3 cache lazım diye alıyoruz. 7800x3d ye ihtiyacımız yok sadece bu oyunlar için
Nvidia kart alıyoruz reflex vb teknolojiler için
Ram piyasadaki en mantıklılardan
Ssd çer çöp koycaz sende var çünkü
Anakartı B650m-r yapıp 2 slot ssd girişi kazanacaz
Kalanları kozmetik gerekirse 2.el sat kendi kasanı kullan sisteme 600w bile yetiyor.

Not kasa sana kalmış seçebilirsin bu kasa fanları renklendirilmiyo

Gpt ile yorulma ben sana anlatayım yine de sorarsın.
7500x3d sadece l3 cache lazım diye alıyoruz. 7800x3d ye ihtiyacımız yok sadece bu oyunlar için
Nvidia kart alıyoruz reflex vb teknolojiler için
Ram piyasadaki en mantıklılardan
Ssd çer çöp koycaz sende var çünkü
Anakartı B650m-r yapıp 2 slot ssd girişi kazanacaz
Kalanları kozmetik gerekirse 2.el sat kendi kasanı kullan sisteme 600w bile yetiyor.

Not kasa sana kalmış seçebilirsin bu kasa fanları renklendirilmiyo
Çok güzel bilgilendirdin ellerine sağlık çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için peki bu sistem içerisindeki parçaları tek tek satın alıp akvaryum kasa içerisine montajlayabilir miyim sıvı soğutma vs ekleyerek

Geri