Tuz bağımlılığı sizde de var mı

Reaksiyon skoru
72
Şekeri fazla aramam ama özellikle son 1 haftadır tuzlu şeyleri aşırı yemeye başladım. Bir tencere yemeğe 2 buçuk çay kaşığı tuz atıyorum aşağısı kesmiyor. Sabah tuzlu çorbanın yanına akşam tuz dolu cipsi tüketiyorum çok zevk alıyorum o tuz tadından sizde de böyle durum var mı şekere ilgi 0 tuza 100 😂

Şekeri fazla aramam ama özellikle son 1 haftadır tuzlu şeyleri aşırı yemeye başladım. Bir tencere yemeğe 2 buçuk çay kaşığı tuz atıyorum aşağısı kesmiyor. Sabah tuzlu çorbanın yanına akşam tuz dolu cipsi tüketiyorum çok zevk alıyorum o tuz tadından sizde de böyle durum var mı şekere ilgi 0 tuza 100 😂
Yapma kankam büyük sıkıntı

Çok zevkli usta yemesi. Genç yaştayım diye güveniyorum riskli yaşlara gelince bırakırım

ben de aramıyorum genelde ama mesela salçalı makarna vs. içine boca edesim geliyor

Kolesterol hastalığı sezdim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok zevkli usta yemesi. Genç yaştayım diye güveniyorum riskli yaşlara gelince bırakırım
Gencim diye aldanma sonradan çıkar acısı

İlerde kolesterol hastası olma ihtimaliniz var birde ailenizde yüksek tansiyon falan varsa tuz tüketimini azaltıp su tüketimini artırmanızı öneririm olmadı bir doktora görürnürsünüz

Son düzenleme:
Bir tencere yemeğe 2.5 çay kaşığı az zaten biz makarnaya 1-1.5 yemek kaşığı atıyoz bazen 2

Yav 2,5 kasık azki hem tuz dedigin şeyin saflığı dusukse hele 2,5 bazı yerlerde tam karardır tabi tansiyon hastalarına önermem
Tuzun saflıgı ve nekadar için nekadar kullanıldığı cok önemlidir

Son düzenleme:
Ben yemeğin tuzuna bakmadan tuz atarım en fazla. Bu kadar ileri seviye değil.

Bukadar tuz fazla ben Max sos yaparken 1 yada yarım kasık atıyom ( yemek kaşığı degil)
2 kasık cok geliyor yarım yada 1 kasık atınca tam kıvamında oluyor

Hadi bir tuz olsun 2 tuz olsun insanın heryeri tuz olurmu mesela ben cips için yapıyorsam sosu hic tuz kullanmıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,109
Üyeler
192,878
Son üye
Emru
Geri