Oled monitör için iz bırakmayan çizmeyen bez önerisi

Reaksiyon skoru
159
Dostlar pg27udcm monitörü kendi içinden çıkan bez silerken çiziyor aşırı kolay çizliliyor distile su al dediler onu aldım geriye bez kaldı kesinlikle çizmeyen bişey lazım

up apple de bin liraya bez var onumu almalı kazık yiyip :D

Marketlerden hangi bezi alırsan sal, minik farketmeyeceğin çizgiler bırakıyor maalesef. Bezi birkaç kullanım sonrasında değişmen gerekiyor.

Kılcal çizikler olmasın istiyorsan mikrofiber bez al, böyle elini hafifçe sürdüğünde bile eline takılan bez tipi. Gözlük bezlerini pek sevmiyorum temizlik konusunda. Mikrofiber bez gibi tutmuyorlar + tozu üzerinde biriktiriyorlar.

Silerken distile su/ %70 izopropil alkolü döktüğün yere elini sürme. İki bez kullan biri nemli diğeri kuru bez olsun. Temizlediğin yüzeylere elini sürmeden dairesel hareketlerle önce ekrandaki izlere uygula. Sonra hemen kuru bezle sil. İkisini de ekrana hafif bastırarak yap. Eğer sert bastırırsan veya çok ıslatırsan bezi, ekranda mavimsi bir iz/mikrofiberden noktacıklar oluşacak ve temizleme daha da zorlaşıyor.

O kadar şey denedim ki en sonda %70 izopropil alkol + mikrofiber bez kombosu biraz işe yaradı. Distile suyun faydasını pek göremedim.

Tüm temizliği monitör paneli soğuk iken yap bu arada.

Bir daha OLED alırsam mat kaplamalı veya QD parlak panel bakmayı düşünmüyorum. WOLED deneme bundan sonrası.

Bu kadar silmesi bela bir panel görmedim.

1777188696307.webp

Soldaki iki bez tipi büyük camlar için, sağdaki daha ince işler için diye biliyorum. En sağdaki tipten al bence ve birkaç kullanım sonrası (tüm yüzleriyle sildikten sonra) at çöpe çünkü nemlendirdiğin bezdeki alanlar zamanla kurumaya ve sertleşmeye başlıyor. Kuru bez olarak kullandığın da sıvıyı çektiğinden bazı yüzeyleri kuruyor, sertleşiyor. Bunlar da kılcal çiziğe sebep olabiliyor. Mat panelde bile yaşadım.

Neyse abartmış gibi de görünebilirim :kekw: ama benim bildiklerim bunlar. Herkes başka bir şey söylüyor.

Asus sözde distile sudan başka kullanmayın, panelin kaplaması bozulur diye ama servisi izopropil alkol ile temizliyor falan. Garip işler.

izopropil alkolü buradan aldım.

sprey şişesi de bundan aldım. istediğinden al, kalitesiz bir şey olmasın yeter. distile su kullanacaksan da sprey şişen olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,611
Üyeler
193,091
Son üye
kkosefatih
Geri