DDR4 ucuz yollu güçlü işlemci var mı?

Ddr4 te 5600 candır. En f/p islemcidir bir cok ekran kartiyla ve farkli çözünürlüklerde kullanmisligim var üzmez.

Madem bi güncelleme yapacaksın elindeki işlemciyi satıp ryzen7 5700x al arkana yaslan bi daha işlemci derdine düşme ram da çok iyi daha sonrasında bütçene göre bir de ekran kartı güncellemesi yaparsın.
(Eğer fps oyunları cs,valo gibi oynuyorsan güçlü işlemci önceliğin olması lazım…)

Hazır 32GB RAM de almışken bol çekirdekli yüksek performans verecek ama fiyatı da acıtmayacak bir öneriniz var mıdır? Şuan i3 9100F var Z390 anakart da var yanında bu anakarta uyumsuz bir işlemci olacaksa onu da dahil ederek düşünürseniz daha iyi olur.
Para çıkarsa 5600 mantıklı olur

DDR4 de 5600 falan boş iş, performanslı da değil kimse kusura bakmasın. Multiplayer oyunlarda yoğun sahnelerde 3080 i bile besleyemeyen daha doğrusu online oyunların CPU sömüren herhangi bir kısmında hiç bir ekran kartını sağlıklı besleyemeyen bir CPU.

Yıllardır 5600 kullanıyorum, yakın zamanda 14600KF ye geçtim dünya varmış. Kıyaslama açısından şöyle söyliyim RTX4080 var 4K da Redsec oynuyorum 5600 varken şehirde 70-80fps kanser oluyordum, şuan 14600KF ile şehirde 125-130fps altına düşmüyor, akıcılık inanılmaz arttı. Tek o da değil tabi %1 ve %0.1 fps ler de uçtu.

2.elde 8K ya 14600KF, 4K ya da B760-P DDR4 II aldım totalde 12K ya şu piyasada alıp alınabilecek en iyi ikili.

5600 alıp da eziyet çekmeyin, paranıza yazık.

Geri