Bi vrm türküsü tutturmuşsunuz gidiyor. Firmalar rakamlarla göz boyayıp gereksiz yüksek vrm koyup iteliyorlar.
Senin anakarttan devam edelim. 2x7+2+1 80A dr mos varmış. Hesaplayalım. 14x80x1,3(çekirdek gerilimini ortalama bişey aldım)
Anakart 1456w besleyebiliyor. Hızarşıtma yaptın hadi uçtun kaçtın işlemci 300w çekti diyelim. 75w da pci e hattında ekran kartına verdi diyelim ssd ram ıvır zıvır topla 400-450w hadi çok zorladın 500w yapar. Herşeyi fazla fazla yazdım. Senin vrm ler boşta yatıyor. Boşuna vrm si iyi diye 14bin lik anakart almışsın. O çöp dediğin x870 lerde bile 7-8 tane faz rahat rahat yetiyor. 8 katmanlı pcb falan yazmışsın. Oradan da pazarlama oyunlarına kanmışsın.
Alıntıyı görüntüle
Sanki 8 katman olunca ne oldu!! Al TUF GAMING B850-PLUS WIFI bellek desteği. Double side bellek olunca 6000 üstü yok. Single da 8000 yapmış. İyide o çöp dediğiniz x870lerde single da 8000 yapıyor. Fazladan katmanlar pek işe yaramıyor galiba.
Alıntıyı görüntüle
Herkes kingpin rekor denemesi yapacak sanki!!! Aşırı yüksek vrm li anakart lazım ya herkese çok bilmişler onları öneriyor. Ezbere tavsiye vermeye devam edin.
Dünyada işlemci yakmasıyla adı çıkan anakartı yazıp x870 anakartları kötülemen 10 numara olmuş. Biraz daha araştır belki başka işlemci yakan anakart bulursan onu da kötülersin.
Bu da benim 6 katmanlı dandik b650m anakartım. Şu senin über anakartı da görelim. Tweak falan yok ha!!! Sadece biosdan ram profili seçildi.
Alıntıyı görüntüle
Senin anakart fi tarihinde 9binmiş. Şimdi 14bin
Alıntıyı görüntüle