Msü Sınavım Hakkında Ve Bazı Düşüncelerim

Reaksiyon skoru
80
Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık birkaç hafta önce 18 yaşıma girdim. Bu sene MSÜ tercihi yapmadım; puanım 300 civarındaydı ancak gözlerimdeki rahatsızlık sebebiyle giriş puanlarına dahi bakmadım. Bu seneyi bir anlamda es geçtim fakat YKS açısından da herhangi bir beklentim yok. Kesinlikle sivil hayatın bana göre olmadığına inanıyorum.

Konuyu babamla paylaştım; sınavdan pek ümidimin olmadığını, hayatımı bir asker olarak geçirmek istediğimi ve kendimi Türk Silahlı Kuvvetlerine adamayı hedeflediğimi belirttim. Kendisinin de gençlik hayali olmasından kaynaklı olarak bu kararımı büyük bir sevinçle karşıladı. Ağustos ayının sonuna bir göz çizdirme operasyonu için randevumuzu aldık.

İşin özüne gelirsek; ben bu hayatta belli başarıları olan, ailemde sevilen, arkadaş çevremde saygı gören bir Anadolu evladıyım. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı her gün derin bir üzüntü duyuyorum. Kendimde, tıpkı İttihatçılarda olduğu gibi büyük bir vatan aşkı olduğuna inanıyorum; bu aşkı kız arkadaşımdan, akrabalarımdan, hatta annem ve babamdan bile ön planda tutuyorum. Sadede gelecek olursak; ben bu dünyada her bireyin bir iz bırakması gerektiğini düşünüyorum. Bu iz görünür ya da görünmez olsun, önemli olan vatan aşkıyla yanıp tutuşmak ve bu uğurda harekete geçmektir. Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

her türk asker doğuyor,ama bugün insanımız tabanca bile taşıyamıyor,bugün gençlik meclisine başvuru yapıp ön görüşmeye çağırılarak bu sorunu çözmeye çalışmak için ilk adımımı attım,orta avrupada tek derdi kaldırım taşı hangi renk diye tartışanlara kıyasla bizim daha çok sorunumuz var,bugün türkiyede,özellikle üçüncü dünya savaşı yaklaşırken,profesyonel ordu kadar malesef düzensiz ordu direnişine de ihtiyaç duyacağız

her türk asker doğuyor,ama bugün insanımız tabanca bile taşıyamıyor,bugün gençlik meclisine başvuru yapıp ön görüşmeye çağırılarak bu sorunu çözmeye çalışmak için ilk adımımı attım,orta avrupada tek derdi kaldırım taşı hangi renk diye tartışanlara kıyasla bizim daha çok sorunumuz var,bugün türkiyede,özellikle üçüncü dünya savaşı yaklaşırken,profesyonel ordu kadar malesef düzensiz ordu direnişine de ihtiyaç duyacağız
son derece doğru bi tutum elimizden sivil imkanlarla herhangibirşey gelemediği kanatindeyim en azından ordumuz için elit bir asker olmalıyım vatan sağolsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,108
Üyeler
194,837
Son üye
zaferss
Geri