darktower
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 3
- Reaksiyon skoru
- 700
FIFA genel olarak PC'de berbat çalışan bir oyun. NBA da benzer sorunları olan bir oyun. Eğer çok oynuyorsanız ve ekstra bütçe çıkarsa, ben bu oyunlar için konsol öneririm. FIFA ile her sene oyuncular uğraşıyor, EA çözer mi bilmiyorum. Ama FIFA gibi oyunların kitlesi tepki vermeyi beceremeyecek kadar bağımlılar. Futbol biraz sigara bağımlılığı gibi keza NBA her sene olumsuz inceleme alıyor yine de çok satıyor.hocam emek verdiğiniz bu yazı için teşekkürler ben daha çok fifa nba ve strateji oyunları oynuyorum birde tarkov o yüzden overkill olur mu diye düşündüm 5070 ti için hikayeli oyun oynarsamda 2k çok geri düşmez gibi duruyor ama bilgisiz olduğum için kestiremiyorum
Onun dışında Tarkov, Rust, Squad tarzı oyunlar oynuyorsan AMD kötü bir seçenek olmaz. Hikayeli oyun tarafında ise dediğim sebepler var. Tabii bu 5 senede tamamen piyasayı ele geçirir mi bilmiyorum. Ama geçirince de yeni AMD bir karta da yükseltebilirsiniz. Nvidia tarafında muadili nedir tam bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem. Yani alınabilir de, ama ben kesinlikle AMD tarafının RT, PT vb. dolayı konsol kitlesi gibi yükseltmeye itilecek bir dönemi daha kısa sürede yaşayacağını düşünüyorum.
Tam tersi forumda ezbere tarih verenler yerine 40-50K serisinin, daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Bu ömür kullanıcıya da bağlı, bu ülkede yaşamıyormuş gibi yorum yapan forumdaki bazı teknoloji severleri kenara bırakırsak, ben çocukken 10-15 yıllık sistemle bir sürü oyun oynadım yani. Keza 2013 aldığım dizüstüyü yıllarca kullandım. Her insan her oyunu ultra dayayım, aman bir ayar kıstım berbat gözüküyor demiyor.
Ayrıca Windows tarafı da VRAM tüketimleri, RT veya PT için yazılımsal geliştirmeler yapıyor. Steam'ın Linux tarafındaki atakları Windows'u sandığımızdan çok daha fazla korkuttu. Artık kötü anılıyorlar, Twitter vb. dalga konusu oluyorlar falan. Bu yüzden de bu sene özelinde başlayarak Windows'u iyice düzgün çalışan bir yazılıma çevirecekler. Bu yatırımları sadece Windows ile kısıstlı kalmıyor ekran kartı sürücüleri, oyun motorları falan da bu yatırımlardan fayda sağlıyor.
Keza Microsoft'un, Chromium Edge geçtikten sonra inanılmaz oranda tasarım, performans vb. gelişmesine katkısı sağladı. Steam, Discord veya bir sürü tarayıcı tabanlı uygulamanın gelişmesi de tesadüf değil. Microsoft Edge'de yakaladığı bu ivmeyi tüm Windows'a ve ona bağlı firmalara sağlamak istiyor. Tabii temeldeki sebep de çözülürsa Linux'a oyuncu kaybetmek istememesi.