Çözüldü✓ Rx 9070 xt güven sorunu

hocam emek verdiğiniz bu yazı için teşekkürler ben daha çok fifa nba ve strateji oyunları oynuyorum birde tarkov o yüzden overkill olur mu diye düşündüm 5070 ti için hikayeli oyun oynarsamda 2k çok geri düşmez gibi duruyor ama bilgisiz olduğum için kestiremiyorum
FIFA genel olarak PC'de berbat çalışan bir oyun. NBA da benzer sorunları olan bir oyun. Eğer çok oynuyorsanız ve ekstra bütçe çıkarsa, ben bu oyunlar için konsol öneririm. FIFA ile her sene oyuncular uğraşıyor, EA çözer mi bilmiyorum. Ama FIFA gibi oyunların kitlesi tepki vermeyi beceremeyecek kadar bağımlılar. Futbol biraz sigara bağımlılığı gibi keza NBA her sene olumsuz inceleme alıyor yine de çok satıyor.

Onun dışında Tarkov, Rust, Squad tarzı oyunlar oynuyorsan AMD kötü bir seçenek olmaz. Hikayeli oyun tarafında ise dediğim sebepler var. Tabii bu 5 senede tamamen piyasayı ele geçirir mi bilmiyorum. Ama geçirince de yeni AMD bir karta da yükseltebilirsiniz. Nvidia tarafında muadili nedir tam bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem. Yani alınabilir de, ama ben kesinlikle AMD tarafının RT, PT vb. dolayı konsol kitlesi gibi yükseltmeye itilecek bir dönemi daha kısa sürede yaşayacağını düşünüyorum.

Tam tersi forumda ezbere tarih verenler yerine 40-50K serisinin, daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Bu ömür kullanıcıya da bağlı, bu ülkede yaşamıyormuş gibi yorum yapan forumdaki bazı teknoloji severleri kenara bırakırsak, ben çocukken 10-15 yıllık sistemle bir sürü oyun oynadım yani. Keza 2013 aldığım dizüstüyü yıllarca kullandım. Her insan her oyunu ultra dayayım, aman bir ayar kıstım berbat gözüküyor demiyor.

Ayrıca Windows tarafı da VRAM tüketimleri, RT veya PT için yazılımsal geliştirmeler yapıyor. Steam'ın Linux tarafındaki atakları Windows'u sandığımızdan çok daha fazla korkuttu. Artık kötü anılıyorlar, Twitter vb. dalga konusu oluyorlar falan. Bu yüzden de bu sene özelinde başlayarak Windows'u iyice düzgün çalışan bir yazılıma çevirecekler. Bu yatırımları sadece Windows ile kısıstlı kalmıyor ekran kartı sürücüleri, oyun motorları falan da bu yatırımlardan fayda sağlıyor.

Keza Microsoft'un, Chromium Edge geçtikten sonra inanılmaz oranda tasarım, performans vb. gelişmesine katkısı sağladı. Steam, Discord veya bir sürü tarayıcı tabanlı uygulamanın gelişmesi de tesadüf değil. Microsoft Edge'de yakaladığı bu ivmeyi tüm Windows'a ve ona bağlı firmalara sağlamak istiyor. Tabii temeldeki sebep de çözülürsa Linux'a oyuncu kaybetmek istememesi.

İçine sinen kartı almak daha önemli 9070XT de 5070Ti`de zaten çok güçlü hatta 5070 bile güçlü. Günümüzde GPU`ların performansları çok arttı, oyunların optimizasyonları çöp olmasa 2080 ile devam ederdik.

Amd sorunlu 9070 bozuk diyenlerin 10 kişiden 8'inin sisteminde bir sorun kalan 2'sininde belki kartı donanım olarak arızalıdır. Amd adrenalin yazılımı sistemde yanlış giden bir şey varsa onada hata veriyor kullanıcılar ekran kartından sanıyor. 9070xt almış güç kaynağının ne olduğu belli değil veya windows şişmiş saçma sapan bilgisayara yük bindiren program dolu. Bilmediği ayarları kurcalamış sağdan soldan ne gördüyse sisteme uygulamış sonra neden oyunlar takılıyor sistem düzgün çalışmıyor diye gezerler. Ha sürücü sorunları var mı evet var nvidia tarafındada var bir güncelleme geliyor bir oyunu düzeltirken diğerini bozuyor o yüzden ikiside sorunsuz değil. Bunun haricinde ikisininde artısına eksisine bakarak siz karar vereceksiniz. Teknoloji olarak nvidia üstün dlss çok çok iyi durumda 1080pde bile görüntüsü cam gibi.Mfg 2x harici çok kullanılmasada sonuçta var olan bir özellik. Fsr 4 3'e göre epey gelişti kullanılır durumda şuan nvidia'ya göre hala geride olsada baya toparladı denebilir yazılımsal anlamda amd. Sonuç olarak bu kartlardan hangisini alırsanız alın 2k ultra ayarlarda yeri gelecek fsr-dlss kullanacaksınız 5 sene uzun zaman oyunların bu kadar hızlı geliştiği dönemde iki kartta tatmin etmeyebilir o süre zarfında. Bir diğer hurafe fps oyunu için amd hikayeli oyun için nvidia alınır yalanı veya amdnin saf güçte daha iyi olduğu falan yok 5070ti her anlamda 9070xtden üstün. 9070xt sadece denk denebilir ama daha iyi değil. Son bir not düşeyim amd kartlar CS2' de daha düşük fps veriyor nvidia'ya göre saçma bir şekilde. Bunları göz önünde bulundurarak kararı verin ikiside üzmez işinizi görür.
çok teşekkürler yorumun için
Evet güzel kasa ve kaliteli psu bizde aynı KASA VE PSU yu 5080 de kullandık Beyaz modelini 3 aydır bir sıkıntı yaşamadık PSU kaliteli sadece tam modüler değil. 9070xt alıp uzun yillar kullabilisiniz 2k için.
teşekkürler en azından psu konusunu dert etmicem
7900XT Nitro kullandım çok memnundum ama RTX 5000 Serisi çıktığında satıp biraz dişimi sıkıp RTX 5080 Galax aldım hocam.
AMD ekran kartları da kendini geliştirdi.
ikiside bana seviye atlatıcak zaten ama mantıklı iş yapmaya çalışıyorum paramı sokağa atmamak için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İçine sinen kartı almak daha önemli 9070XT de 5070Ti`de zaten çok güçlü hatta 5070 bile güçlü. Günümüzde GPU`ların performansları çok arttı, oyunların optimizasyonları çöp olmasa 2080 ile devam ederdik.
teşekkürler haklısın huzurda önemli tabi
FIFA genel olarak PC'de berbat çalışan bir oyun. NBA da benzer sorunları olan bir oyun. Eğer çok oynuyorsanız ve ekstra bütçe çıkarsa, ben bu oyunlar için konsol öneririm. FIFA ile her sene oyuncular uğraşıyor, EA çözer mi bilmiyorum. Ama FIFA gibi oyunların kitlesi tepki vermeyi beceremeyecek kadar bağımlılar. Futbol biraz sigara bağımlılığı gibi keza NBA her sene olumsuz inceleme alıyor yine de çok satıyor.

Onun dışında Tarkov, Rust, Squad tarzı oyunlar oynuyorsan AMD kötü bir seçenek olmaz. Hikayeli oyun tarafında ise dediğim sebepler var. Tabii bu 5 senede tamamen piyasayı ele geçirir mi bilmiyorum. Ama geçirince de yeni AMD bir karta da yükseltebilirsiniz. Nvidia tarafında muadili nedir tam bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem. Yani alınabilir de, ama ben kesinlikle AMD tarafının RT, PT vb. dolayı konsol kitlesi gibi yükseltmeye itilecek bir dönemi daha kısa sürede yaşayacağını düşünüyorum.

Tam tersi forumda ezbere tarih verenler yerine 40-50K serisinin, daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Bu ömür kullanıcıya da bağlı, bu ülkede yaşamıyormuş gibi yorum yapan forumdaki bazı teknoloji severleri kenara bırakırsak, ben çocukken 10-15 yıllık sistemle bir sürü oyun oynadım yani. Keza 2013 aldığım dizüstüyü yıllarca kullandım. Her insan her oyunu ultra dayayım, aman bir ayar kıstım berbat gözüküyor demiyor.

Ayrıca Windows tarafı da VRAM tüketimleri, RT veya PT için yazılımsal geliştirmeler yapıyor. Steam'ın Linux tarafındaki atakları Windows'u sandığımızdan çok daha fazla korkuttu. Artık kötü anılıyorlar, Twitter vb. dalga konusu oluyorlar falan. Bu yüzden de bu sene özelinde başlayarak Windows'u iyice düzgün çalışan bir yazılıma çevirecekler. Bu yatırımları sadece Windows ile kısıstlı kalmıyor ekran kartı sürücüleri, oyun motorları falan da bu yatırımlardan fayda sağlıyor.

Keza Microsoft'un, Chromium Edge geçtikten sonra inanılmaz oranda tasarım, performans vb. gelişmesine katkısı sağladı. Steam, Discord veya bir sürü tarayıcı tabanlı uygulamanın gelişmesi de tesadüf değil. Microsoft Edge'de yakaladığı bu ivmeyi tüm Windows'a ve ona bağlı firmalara sağlamak istiyor. Tabii temeldeki sebep de çözülürsa Linux'a oyuncu kaybetmek istememesi.
bende böyle düşünüyorum 5 sene bir şey değil aslında son 5 senede teknolojik devrim diyebiliceğimiz kaç oyun çıktı ki 5-6 sene performans vermek ekran kartları için normal olmalı fiyatların böyle uçtuğu dönemlerde artık

Geri