RX580 8 gb i7 4790 GTA V Anlık Drop

ispogue

80+
Reaksiyon skoru
0
Başlıktan anlayacağınız gibi anlık drop sorunlarım var aşağıda videoda da bariz şekilde belli, sistemi de aşağıya bırakıyorum. Stranded Deep ve The Forest tarzı oyunları ultra ayarlarda denediğimde hiç bir şekilde takılma kasma vs olmadı 70-90 fps arasında rahatlıkla oynayabildim gerçekçi çözümlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Nitro RX580 8 GB
i7 4790
8 GB Ram

Not: GTX 750 ve i3 4160 sistemim vardı yeni anakart almamak için i7 4790 tercih ettim RX580 ekran kartı için darboğazdan ötürü ayarlarımın hepsi very high'da lowa çeksem bile aynı şeyi yaşıyorum arada hiç bi fark yok, GTA 5 ssd'ye kurulu önce hdd idi acaba onda mı sorun var diye ssd kurup denedim sonuç halen aynı şekilde. Rage MP giriyorum very high ayarlarda 20 gb cache olan bir sunucu 60-90 fps arasında fps görüyorum boş alanda denizde vs 100-120 fps kadar çıkabiliyor fpsten yana sorunum yok yani gayet iyi akıcı ancak anlık takılma sorunundan oynama hevesim kaçtı diyebilirim.

- pil seçeneği yüksek performansta
- grafik ayarları kısmından gta 5 yüksek performans seçili
- amd ekran kartı driver en günceli
- yeni format attım ve o şekilde denedim eski ekran kartı driverden kaynaklanamaz
Video link:

Stranded Deep ve The Forest aşırı eski ve ada konseptinde geçen, görselliği çok da detaylı olmayan oyunlar. GTA V gibi bir sürü detayı olan açık dünya değiller.

Büyük ihtimalle işlemci, bellek veya ekran kartı yetmiyor. Videoda %70 yakın CPU tüketiyor. Üstüne böyle bir sistemde modlu sunucu girmek istiyorsun. Modlu sunucular Fivem vb. için 32 GB bellek şart. Modlu olduklarından bellek tüketimleri ekstra fazla, eğer 16 GB bellek ile oynarsan oyun yarı yarıya FPS kısacak ve stutter yaşayacaksın.

Ama bu sistemle GTA V istikrarlı oynaman zor. Bellek yükseltirsen düz multisi oynanır gibi onun dışında Rage MP oynayarak bu sistemle kendine eziyet etme. Bu sisteme bir yolla 32 GB bellek (takma galiba DDR3 bulsan bile ya sahte ya da kazık olur) taksan da Rage MP vb. istikrarlı oynaman çok zor.

Kendine uygun fiyatlı bir AM4 sistem ayarlamaya bak.

Ayrıca Enhanced sürümü çok daha istikrarlı çalışıyor. Yine de bence işlemci yetersiz.

Ram lazım hocam 8GB drop attırır artık oyunlar 32GB istiyor günümüzde en kötü 16GB ram yapman lazım drop yememek için.
16GB derken de 2x8 yani dual channel bütün olay. İstersen 8GB da da dropsuz 4x2 modül takarsan oynarsın FPS in tek slot a göre daha yüksek olur.

Son düzenleme:
Anakart ne?
Ram kullanımı ne alemde ram aşımı manyak drop yapar.
Artırmak için bütçeniz yoksa özelden yazın hızlandırılmış gereksiz uygulamalar kaldırılmış iso önereyim sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.

Ram yetmiyor sorun belli.

Başlıktan anlayacağınız gibi anlık drop sorunlarım var aşağıda videoda da bariz şekilde belli, sistemi de aşağıya bırakıyorum. Stranded Deep ve The Forest tarzı oyunları ultra ayarlarda denediğimde hiç bir şekilde takılma kasma vs olmadı 70-90 fps arasında rahatlıkla oynayabildim gerçekçi çözümlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Nitro RX580 8 GB
i7 4790
8 GB Ram

Not: GTX 750 ve i3 4160 sistemim vardı yeni anakart almamak için i7 4790 tercih ettim RX580 ekran kartı için darboğazdan ötürü ayarlarımın hepsi very high'da lowa çeksem bile aynı şeyi yaşıyorum arada hiç bi fark yok, GTA 5 ssd'ye kurulu önce hdd idi acaba onda mı sorun var diye ssd kurup denedim sonuç halen aynı şekilde. Rage MP giriyorum very high ayarlarda 20 gb cache olan bir sunucu 60-90 fps arasında fps görüyorum boş alanda denizde vs 100-120 fps kadar çıkabiliyor fpsten yana sorunum yok yani gayet iyi akıcı ancak anlık takılma sorunundan oynama hevesim kaçtı diyebilirim.

- pil seçeneği yüksek performansta
- grafik ayarları kısmından gta 5 yüksek performans seçili
- amd ekran kartı driver en günceli
- yeni format attım ve o şekilde denedim eski ekran kartı driverden kaynaklanamaz
Video link:
8GB RAM artık CS Valorant seviyesindeki oyunları bile akıcı oynatmıyor. GTA Online zaten düzgün çalışmaz 8GB ile hatta hikaye moduna bile yetmeyebilir.

Sorunun tamamen ramden kaynaklı olduğuna hem fikir miyiz? Zaten sorununun neyin yetersiz kalmasından dolayı konuyu açtım teşekkürler ilginiz için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,069
Üyeler
193,243
Son üye
CeLqe
Geri