Ryzen 5 7500F + RTX 5060 Sistem Toplama / 240Hz Rekabetçi Oyunlar İçin Uygun mu?

Zbab

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi ağırlıklı olarak CS, Valorant ve benzeri rekabetçi oyunlarda yüksek FPS almak amacıyla bir sistem özelleştirdim. 240Hz 0.3ms monitör kullanacağım. Parçaların uyumu ve bütçe dengesi hakkında tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Sistem Parçaları:

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz 6 Çekirdek AM5 (Tray)

Anakart: MSI PRO B650M-B DDR5 AM5 6800+(OC)MHz mATX

Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 5060 8GB Shadow 2X OC GDDR7

RAM: Kingston Beast 16GB (1x16) DDR5 5600MHz CL36

SSD: Kingston NV3 1TB Gen 4x4 NVMe (6000MB/4000MB)

İşlemci Soğutucu: Segotep Frozen Tower T6 (Hava Soğutucu)

Kasa & PSU: Segotep Axe 5 Siyah 650W ATX

Monitör: ASUS TUF Gaming VG279QM5A 27" 240Hz 0.3ms Fast IPS

Ekipmanlar: Razer Orochi V2 Mouse, Redragon K530 Pro Klavye, GamePower Ranger Kulaklık

Özellikle sormak istediklerim:

Bu işlemci ve ekran kartı ikilisi 240Hz monitörün hakkını rekabetçi oyunlarda tam olarak verir mi?

Segotep kasa ve PSU hakkında tecrübesi olan var mı?

16GB tek kanal RAM yerine 2x8 veya 2x16 yapmam FPS stabilitesi için çok fark eder mi?

İncehesap üzerinden "Test Et & Paketle" seçeneğiyle alacağım, yakın zamanda bu şekilde sistem alanların kargolama tecrübesi nasıl?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Eleştirilecek çok yönü var ama eleştirmeyeceğim. Sadece düşük ayarlada 400 fps alırsın. Kartın reflex teknolojisini açar kullanırsın. Ama vereceğin parayı da yazarsan daha mantıklı olur. Sürekli bileşen geçiyor elimden sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin. Rami ve anakartı beğenmedim bunu söylemeden edemeyeceğim

• Beğen
Reaksiyonlar: Zbab
CS2, Valorant istikrarlı yüksek FPS istiyorsan X3D bir işlemci lazım. Ama Valorant için 240 Hz için gerekli FPS'i alırsın. CS2 şu an tamamen düzelmeyi bekleyen sorunlu bir oyun ve 7500F 240 Hz için yeterli kalmıyor.

Anakartı da B650M-R alın.

Bellek olarak da bunu alabilirsin.

İşlemci soğutucusunda bu daha mantıklı olacaktır. İncehesap'dan hazır sistem toplamıyorsan o soğutucunun da stoğunu bulamadım.

Fiyatları piyasaya göre düşünüp yakın tutarak bu iki öneriye yükseltmeni öneririm.

Ayrıca SSD tarafında CS2, Valorant hatta çoğu hikayeli oyun için bile Gen4 şart değil. Gen3 hızları bile gayet yeterli, eğer bütçe kısmak istiyorsan Gen3 bir SSD'de alınabilir.

Gerçi en altta İncehesap demişsin. Eğer hazır sistem alacaksan sistemi atın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesela şu arkadaşa önerdiğim sistem de alınabilir. Fiyatı uygun, arkadaş önerdiğim anakartla birlikte alıp CS2 ve Valorant'da kullanırsınız. BF6, CoD gibi oyunlarda belki işlemci biraz sorun çıkarır, oynatır bu arada ama 9700X veya X3D bir işlemci fark yaratır. Mesela EFT falan oynama düşünceniz varsa, ileride X3D yükseltmesi düşünülerek ekstra anakartı X3D sorun yaratmayacak bir yükseltmeyle de alınabilir.

Son olarak ekipmanları İncehesap üzerinden almayın. Ayrı bütçe belirtin size forumda öneri yaparız.

Eleştirilecek çok yönü var ama eleştirmeyeceğim. Sadece düşük ayarlada 400 fps alırsın. Kartın reflex teknolojisini açar kullanırsın. Ama vereceğin parayı da yazarsan daha mantıklı olur. Sürekli bileşen geçiyor elimden sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin. Rami ve anakartı beğenmedim bunu söylemeden edemeyec

Tavsiyen için sağol hocam
60k bandında full setup bakıyorum
Kısa bir süre araştırma yapmanın ardından bu sistemin en mantıklısı olacağına karar verdim bana bu fiyat aralığında önerebileceğiniz neler var

CS2, Valorant istikrarlı yüksek FPS istiyorsan X3D bir işlemci lazım. Ama Valorant için 240 Hz için gerekli FPS'i alırsın. CS2 şu an tamamen düzelmeyi bekleyen sorunlu bir oyun ve 7500F 240 Hz için yeterli kalmıyor.

İşlemci soğutucusunda bu daha mantıklı olacaktır. İncehesap'dan hazır sistem toplamıyorsan o soğutucunun da stoğunu bulamadım.

Fiyatları piyasaya göre düşünüp yakın tutarak bu iki öneriye yükseltmeni öneririm.

Ayrıca SSD tarafında CS2, Valorant hatta çoğu hikayeli oyun için bile Gen4 şart değil. Gen3 hızları bile gayet yeterli, eğer bütçe kısmak istiyorsan Gen3 bir SSD'de alınabilir.

Mesela şu arkadaşa önerdiğim sistem de alınabilir. Fiyatı uygun, arkadaş önerdiğim anakartla birlikte alıp CS2 ve Valorant'da kullanırsınız. BF6, CoD gibi oyunlarda belki işlemci biraz sorun çıkarır, oynatır bu arada ama 9700X veya X3D bir işlemci fark yaratır. Mesela EFT falan oynama düşünceniz varsa, ileride X3D yükseltmesi düşünülerek ekstra anakartı X3D sorun yaratmayacak bir yükseltmeyle de alınabilir.

Son olarak ekipmanları İncehesap üzerinden almayın. Ayrı bütçe belirtin size forumda öneri yaparız.
Hocam Tüm önerilerin için çok teşekkür ederim
60-65k gibi bir fiyat aralığında full setup kurmayı hedefliyorum
Başka tavsiyelerde de bulunursan çok memnun olurum
Tavsiyelerin ardından sistemin son hali bu
şekilde oldu IMG_20260430_040702.webp
Eğer başka bir arkadaşa önerdiğini 40k'lık sistemi öneriyorsan
O sistemin üstüne klavye mouse kulaklık monitör önerisinde de bulursan çok iyi olur

Son düzenleme:

Tavsiyen için sağol hocam
60k bandında full setup bakıyorum
Kısa bir süre araştırma yapmanın ardından bu sistemin en mantıklısı olacağına karar verdim bana bu fiyat aralığında önerebileceğiniz neler var

Hocam Tüm önerilerin için çok teşekkür ederim
60-65k gibi bir fiyat aralığında full setup kurmayı hedefliyorum
Başka tavsiyelerde de bulunursan çok memnun olurum
Tavsiyelerin ardından sistemin son hali bu
şekilde olduAlıntıyı görüntüle
Eğer başka bir arkadaşa önerdiğini 40k'lık sistemi öneriyorsan
O sistemin üstüne klavye mouse kulaklık monitör önerisinde de bulursan çok iyi olur
Hocam sana birkaç tane seçenek sunacağım aralarından seçebilirsin ama atmadan önce şunu söyliyim senin attığın sistemde o soğutucu 7800x3D yi hayatta soğutmaz. İkinciside 27 inç 1080p monitör seçmişsin bence 24 inçte 1080p daha mantıklı bir tercih olur. 5K 6K ya çok güzel 1080p 24 inç monitörler var gereksiz para bayılıyosun monitöre. Pikselleri sayarsın sonra. Gelelim sistemlere şimdi bana göre 7800x3D yerine 7500x3D-9060XT 16GB gibi bir kombo bence daha iyi olur eğer hikayeli oyunda oynayacaksan. Ama benim hikayeliyle işim yok dediğini varsayaraktan şöyle bişey önerebilirim. https://www.gaming.gen.tr/urun/8226...oc-8gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
ÖZELLEŞTİRMELER:
İşlemci:
7800x3D
Soğutucu: Thermalright Frozen Magic 240
Kasa: XPG Valor Mesh 750w GOLD bu şekilde 56.600 TL oluyor. Eğer 24 inç 1080p bir monitör çekersen daha iyi olur. MSI 244F güzeldir baya, ama daha yüksek HZ istersen şu 4 monitörden birini seçebilirsin kararsız kalırsan bunlar arasında ekstra bir hangisini seçmeliyim tarzında bir konu açabilirsin.
1- https://www.incehesap.com/aoc-25g4s...dium=referral&utm_campaign=quickview&v=1.49.9
2- https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-25-10-24-5-0-5-ms-mprt-320hz-ips-gaming-monitor-67d4gac3tk-p-HBCV0000AHITCO?magaza=Hepsiburada&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.36.3
3- https://www.amazon.com.tr/dp/B0FDL4CKPY?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1
4- https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_asus-tuf-gaming-vg259qmr5a-245-inc-03-ms-310-hz-ips-led-monitor-1249946.html?utm_source=akakce psm&utm_medium=psm-other psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.39

DİPNOT: 7800x3D yerine 7500x3D seçersende bu monitörlerden maksimum verimi yine alırsın ekstra para vermek istemezsen 7500x3D de kal.

7500x3D de kalmaya karar verirsen 7500x3D seçip soğutucuyu da en üstteki Thermalright Refined 120SE olanı yapabilirsin 49.100 TL oluyor. Diğer ekipmanlarına bence çok güzel bütçe artıyor. Yerinde olsam 7500x3D alırdım çünkü alacağın 300 hz monitörü rahatça maksimum performansta o da kullandırtacak.

Bu sistemde özelleştirmeye gelin ve aşağıda yazdığım, görsellerde gösterdiğim şekilde özelleştirin.

Bu arada anakartı

İşlemciyi: Ryzen 5 7600X,
İşlemci soğutucusunu: Peerless Assassin 140 SE,
Anakartı: Asus B650M-R,
Belleği seçili olana bir tane daha ekleyin. Yani 32 GB olsun.
SSD'de iki tane 1 TB seçenek var birini seçin.

Son olarak Gameraider (Gamingen ürettirdiği marka) veya Asus ₺4500 civarı monitörlerini eklerseniz sistem ve monitör 61K ediyor.

2026-04-30_03-54.webp

2026-04-30_03-54_1.webp

2026-04-30_03-54_2.webp

2026-04-30_03-54_3.webp

2026-04-30_03-54_4.webp

Ayrıca GameRaider kendi faresi, klavyesi ve mouse padini de eklersen 66K civarı yapıyor. Kulaklığa ayrı bir bütçe çıkarıp H2002P stoğa geldiğinde alsan ₺67K civarı yapar.

Ama ben çok hakim değilim ve sana Technopat, Techolay gibi daha aktif forumlara da konu açmanı öneriyorum. Başka yerlere de danış.

yani fps oyunları genelde düşük ayarlarda oynanıyor bende r5 5600 ve 4060 var 240 hz monitörüm var ve rahatlıkla yetiyor seninki fazlasıyla yeter

bu anakartlarda -k -r -c ifadeleri neyi temsil ediyor örnek a620m-k daki k neyi temsil ediyor ne farkı var

Bu sistemde özelleştirmeye gelin ve aşağıda yazdığım, görsellerde gösterdiğim şekilde özelleştirin.

Bu arada anakartı

İşlemciyi: Ryzen 5 7600X,
İşlemci soğutucusunu: Peerless Assassin 140 SE,
Anakartı: Asus B650M-R,
Belleği seçili olana bir tane daha ekleyin. Yani 32 GB olsun.
SSD'de iki tane 1 TB seçenek var birini seçin.

Son olarak Gameraider (Gamingen ürettirdiği marka) veya Asus ₺4500 civarı monitörlerini eklerseniz sistem ve monitör 61K ediyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ayrıca GameRaider kendi faresi, klavyesi ve mouse padini de eklersen 66K civarı yapıyor. Kulaklığa ayrı bir bütçe çıkarıp H2002P stoğa geldiğinde alsan ₺67K civarı yapar.

Ama ben çok hakim değilim ve sana Technopat, Techolay gibi daha aktif forumlara da konu açmanı öneriyorum. Başka yerlere de danış.
Hocam adam monitör dahil 60 65k diyor bütçem. FPS oynıcam diyor 7600x önermişsin. 32 GB rami valorantta cs de napacak adam. Baya garip tavsiyeler.

O kadar uğraşmışsın emeğine sağlık ama önce konuyu tam okusaydın keşke

aceleniz yoksa yarin aksami bekleyin. incehesap 2 haftadir 7500f 5060ti16 sistemi 49kden veriyor. 9700x yapinca 56-57k civari yapiyordu. kalan paraya 240hz monitoru alirsiniz.

aceleniz yoksa yarin aksami bekleyin. incehesap 2 haftadir 7500f 5060ti16 sistemi 49kden veriyor. 9700x yapinca 56-57k civari yapiyordu. kalan paraya 240hz monitoru alirsiniz.
incehesapın 49a verdiği sistemi de özelleştirmek gerekiyor hocam a620 anakart segotep soğutucu segotep psu cl46 ram koyuyolar. Bunları özelleştirince zaten çıkıyor 56 57 ye.

Geri