Ryzen 5 7500F + RTX 5060 Sistem Toplama / 240Hz Rekabetçi Oyunlar İçin Uygun mu?

Zbab

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi ağırlıklı olarak CS, Valorant ve benzeri rekabetçi oyunlarda yüksek FPS almak amacıyla bir sistem özelleştirdim. 240Hz 0.3ms monitör kullanacağım. Parçaların uyumu ve bütçe dengesi hakkında tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Sistem Parçaları:

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz 6 Çekirdek AM5 (Tray)

Anakart: MSI PRO B650M-B DDR5 AM5 6800+(OC)MHz mATX

Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 5060 8GB Shadow 2X OC GDDR7

RAM: Kingston Beast 16GB (1x16) DDR5 5600MHz CL36

SSD: Kingston NV3 1TB Gen 4x4 NVMe (6000MB/4000MB)

İşlemci Soğutucu: Segotep Frozen Tower T6 (Hava Soğutucu)

Kasa & PSU: Segotep Axe 5 Siyah 650W ATX

Monitör: ASUS TUF Gaming VG279QM5A 27" 240Hz 0.3ms Fast IPS

Ekipmanlar: Razer Orochi V2 Mouse, Redragon K530 Pro Klavye, GamePower Ranger Kulaklık

Özellikle sormak istediklerim:

Bu işlemci ve ekran kartı ikilisi 240Hz monitörün hakkını rekabetçi oyunlarda tam olarak verir mi?

Segotep kasa ve PSU hakkında tecrübesi olan var mı?

16GB tek kanal RAM yerine 2x8 veya 2x16 yapmam FPS stabilitesi için çok fark eder mi?

İncehesap üzerinden "Test Et & Paketle" seçeneğiyle alacağım, yakın zamanda bu şekilde sistem alanların kargolama tecrübesi nasıl?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Hocam adam monitör dahil 60 65k diyor bütçem. FPS oynıcam diyor 7600x önermişsin. 32 GB rami valorantta cs de napacak adam. Baya garip tavsiyeler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O kadar uğraşmışsın emeğine sağlık ama önce konuyu tam okusaydın keşke
rust oynarken gerekir

incehesapın 49a verdiği sistemi de özelleştirmek gerekiyor hocam a620 anakart segotep soğutucu segotep psu cl46 ram koyuyolar. Bunları özelleştirince zaten çıkıyor 56 57 ye.
incehesapta fp bir sistem bulmak imkansız gibi bişe ya

Hocam adam monitör dahil 60 65k diyor bütçem. FPS oynıcam diyor 7600x önermişsin. 32 GB rami valorantta cs de napacak adam. Baya garip tavsiyeler.

O kadar uğraşmışsın emeğine sağlık ama önce konuyu tam okusaydın keşke
Konuyu okudum laf sokmak için laf sokma ki en altta belirttim. Daha aktif forumlara da sor diye. CS2'de dediğim gibi testlerde 15 GB kaynak tüketiyor. Böyle alsın ileride işlemciyi duruma göre yükseltir ki 7600X 38 MB önbelleği, alacağı 200 Hz monitöre yetecek. Zaten 66K monitör, çevre birimleri ile oluyor.

Hatta mesajı senden önce yazdıydım, bilerek atmadım. Sonra ise bellekli bir seçenek olarak attım, aklında bulunsun diye. Yoksa 9070 XT'li bile sistem var. Ama işte bellek olayını halen umursamayan insanlar var. CS2 sadece işlemci odaklı bir oyun değil artık, gayet bellek tüketiyor. Bunu azaltacaklarını da hiç sanmıyorum. Doku odaklı görsellik veren oyunların sorunlarından biri bu.

Son düzenleme:
Konuyu okudum laf sokmak için laf sokma ki en altta belirttim. Daha aktif forumlara da sor diye. CS2'de dediğim gibi testlerde 15 GB kaynak tüketiyor. Böyle alsın ileride işlemciyi duruma göre yükseltir ki 7600X 38 MB önbelleği, alacağı 200 Hz monitöre yetecek. Zaten 66K monitör, çevre birimleri ile oluyor.

Hatta mesajı senden önce yazdıydım, bilerek atmadım. Sonra ise bellekli bir seçenek olarak attım, aklında bulunsun diye. Yoksa 9070 XT'li bile sistem var. Ama işte bellek olayını halen umursamayan insanlar var. CS2 sadece işlemci odaklı bir oyun değil artık, gayet bellek tüketiyor. Bunu azaltacaklarını da hiç sanmıyorum. Doku odaklı görsellik veren oyunların sorunlarından biri bu.
Bellek tüketiyor fakat çoğu insan düşük grafik ayarlarıyla oynadığı için güvenli seviyelerde kalıyor. Bütçesinin çok sınırlı olduğunu göz önüne alırsak 32 olarak yükseltme yapmayı daha ileri zamanlara bırakması iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,188
Üyeler
194,194
Son üye
kaurai
Geri