3.Defa Mezuna Kalmak?

eger bu kadar kez kaldiysan mentalin weak gibi geldi mentalini duzeltene kadar basarili olman zor yine bir yerlerde patlayacaksindir
Hocam kaldım ama hiç kafa yormadım derslere mental olarakda sıkıntım yok çünkü ben ders çalışmadım yada kendimi yıpratmadım ama şuan çalışıyorum gelirse hemşirelik yazicam ama gelmezse ne yapsam bilemiyorum.mezuna kalmasan pişman olursam diye düşünüyorum kalsam bü seferde 19 yaşındayım sınavdan sonra 20 olucam .uniye 21 yaşında gidicem gidersem.yas olarak geç olucak yani nebliyim içimden şunları düşündükçe bu garip oluyorum kalsam bu dert kalmasam bu dert

Her yanılgının bir bedeli var ve mutlaka ödenir. Öyle veya böyle bir şekilde o bedeli ödersin. Bazı yanılgıların bedeli çok ağır olur. Tüm hayatın bundan etkilenir ve sonradan düzeltme şansın da olmaz. Hayat Su gibi akıp gider.

Her yanılgının bir bedeli var ve mutlaka ödenir. Öyle veya böyle bir şekilde o bedeli ödersin. Bazı yanılgıların bedeli çok ağır olur. Tüm hayatın bundan etkilenir ve sonradan düzeltme şansın da olmaz. Hayat Su gibi akıp gider.
Hocam çok güzel sözler ama ne dediğinizi tam anlamadım

2024 yılında mezun oldum.12. sınıfta ders kitabının yuzunu acmadım o yuzden mezuna kaldım. Gecen sene yaparım ederım diyordum taki bilgisayar alana kadar oynamaya bir başladım kafamı kaldırdığımda sınava 1 ay kalmıştı. Son ay calıştım 0 matematikle say 250k sıralama yaptım. Bu senede gene calısmadım. MSÜ falan girerim diyordum kilo veremem diye sınavına girmedim. Neyse şu an derse geri başladım = 1 hafta oldu= istedigim bolum 165k hemsirelik 70 TYT 35 AYT lazım eger gelmezse yenıden mezuna kalınır mı sizce? Aklım çok karışık ailemle konustum (ailemin maddi durumu iyi, ayrıca hem annem hem babam melek gibi insanlar ne yaparsam yapayım arkamdalar yoksa iflahım kayardı su ana kadar). Babam diyor ki sansını dene istersen yeniden mezuna kal ama bu son sene olsun ya da olmuyorsa şansını zorlama. Askere git gel sana dukkan açarız ya da orada uzmanlıga kalırsın diyor (şunları yazarken kedimden nasıl utandım bir bilseniz. Resmen babamı kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Kendisini kırmak istemiyorum) ben de diyorum eger hemsirelik gelmezse muhendislik yazayım oradayken bir kere daha hazırlanayım ya da vakıf yazayım. Devlete GANO ile yatay geciş yaparım diyorum. Bu konuda ne düşünüyosunuz? Sizce ne yapmalıyım?
Seneye çalışacak mısın hayır, o zaman? Gerçekleri yüzüne vuralım 12 1. 2. Mezun 3 yıldır ne yapıyorsun? Zaten ailenin durumu iyi olmasa çalışıyor olurdun. O zaman babanı dinle diyeceğim. Hemşireliği sen aslında hedeflemiyorsun şu an kral. Kendine sor ki ben hemşirelik mi istiyorum yoksa bir yıl daha maceraya mı atılıyorum?

2024 te bende mezun oldum bu benim 3.girişim 2.mezunluk yılım senle aynıyız , yapma etme düşünme hele ki AKLINDAN BİLE GEÇİRME ilk yıl 120 den 2. yıl 70 civarı bıraktım ve emin ol ki ben şunu yapacam böyle yaapcam diye bir şey yok gitgide aşırı stres oluyorsun kaldıramıyorsun sonrada toparlayamıyorsun ders yaparken bile strese girip odaklanamıyorsun , hedef 165 yapılabilir netlerin rahat geldiği konular var özellikle onlara yüklenip tyt fen ayt fen netini yükseltebilirsin ezbere dayalı yapsan bile . benim taş gibi kafa yapım var herşeye dayanabilirim ama mezunluk baskıcı bir aile ile olmuyor ama seninkiler biraz daha dost canlısı bir aile tabi sana kalmış bir şey fakat bu güzel yılları evde heba etmek kadar acı bir şey yok

Hedefim PC mühendisliğiydi ama artık mesleğin kendisi ölüm döşeğinde olduğu için bu sene mezuna kalıp tıpa çalışmaya karar verdim. Mezuna kalmayı dezavantaj olarak görmeyin derim

Hedefim PC mühendisliğiydi ama artık mesleğin kendisi ölüm döşeğinde olduğu için bu sene mezuna kalıp tıpa çalışmaya karar verdim. Mezuna kalmayı dezavantaj olarak görmeyin derim
aynı şekil hocam bende o hedefle çalıştım bizimkilerin izin vermemesi meslekte çöküşte olduğundan diş tıp alanı daha iyi geldi

BIOS güncellemesi yaparken elektriklerin kesilme ihtimalini düşünmek, gerçek bir adrenalin testidir.

2024 te bende mezun oldum bu benim 3.girişim 2.mezunluk yılım senle aynıyız , yapma etme düşünme hele ki AKLINDAN BİLE GEÇİRME ilk yıl 120 den 2. yıl 70 civarı bıraktım ve emin ol ki ben şunu yapacam böyle yaapcam diye bir şey yok gitgide aşırı stres oluyorsun kaldıramıyorsun sonrada toparlayamıyorsun ders yaparken bile strese girip odaklanamıyorsun , hedef 165 yapılabilir netlerin rahat geldiği konular var özellikle onlara yüklenip tyt fen ayt fen netini yükseltebilirsin ezbere dayalı yapsan bile . benim taş gibi kafa yapım var herşeye dayanabilirim ama mezunluk baskıcı bir aile ile olmuyor ama seninkiler biraz daha dost canlısı bir aile tabi sana kalmış bir şey fakat bu güzel yılları evde heba etmek kadar acı bir şey yok
hocam ne yapsam yani bilmiyorum. aklımda 40 tane tilki dolaşıyor.dedigin gibi ailem baskı falan yapmıyolar ama babam kalıcaksan son senen olsun yasın geçiyo diyor. olmuyosa zorlama kafanı yorma ya sana dukkan acalım yada en kotu uzman cavuş olursun diyor.o oyle diyince benimde aklım karıştı kalsam bidert kalmasam bu seferde ileride pişman olurum diye cekınıyorum.

hocam ne yapsam yani bilmiyorum. aklımda 40 tane tilki dolaşıyor.dedigin gibi ailem baskı falan yapmıyolar ama babam kalıcaksan son senen olsun yasın geçiyo diyor. olmuyosa zorlama kafanı yorma ya sana dukkan acalım yada en kotu uzman cavuş olursun diyor.o oyle diyince benimde aklım karıştı kalsam bidert kalmasam bu seferde ileride pişman olurum diye cekınıyorum.
şu kalan 50 gün eliden geleni yap on yılın gibi olmadıysada en azından denedin *az kalmış olsada* içinde kalmasın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,230
Üyeler
193,302
Son üye
enes4856
Geri