Ryzen 7 7800X3D vs Ryzen 7 9700X

CPU

• RYZEN 7 7800X3D

Oylar: 82 65.6%
  • RYZEN 7 9700X

Oylar: 43 34.4%

• Oy kullanan toplam üye
    125
Neden 2-3k daha fazla vererek çok daha iyi bir işlemci almasın ? 9700x dediğin işlemci 7700x ile nerdeyse aynı olan bir işlemci.
Tamam da 1080p de evet daha iyi. Bu iyinin ne kadarını kullanabilecek. 600fps alsın diyelim ne fark edecek. Monitörü var mı o kadar yok. Ee primer kullanıcıya yansıyan bir fark olmayacak. Bu durumda diğer işler için daha iyi olan 9700x mantıklı oluyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: kevx
"Tokatlıyor=%1 fps değerlerinde %5-10 daha iyi." Tokatlamaya bakar mısınız ya kesinlikle gidip 4k daha fazla para verip 7800x3d almalısınız arkadaşlar.

Bu arkadaşın agresif yorumlarına aldanmayın. Tokatladığı falan yok, nerede tokatlıyor? Tekli-çoklu işlemlerde tokat yiyen 7800x3dnin ta kendisi. 7800x3d'nin %1 değerlerinde attığı fark tokat sayılıyorsa geri kalan her konuda 9700X yumruk, tekme, 9mm atıyor. Objektif olun ve ona göre yorum yapın. CS2 dahi artık en düşük ayarlarda oynanmıyor. En düşük fpsiniz 10-20 artacak diye böyle saçma kararlar verilmez. E-sporcuysanız bi zahmet gidip 9800x3d alın. 1. nesil 3d v-cache'in yerleşim probleminden bir de ısı sorunu yaşayacaksınız. Verdiğiniz paraya yazık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tekrar etmekte fayda var, attığı fark belli başlı oyunlarda geçerli sadece. Kimi oyunda da 9700X'in boost clock'unun(5.5ghz) 7800x3d'den (5.0ghz) fazla olmasının getirdiği artıyla, 3d v-cachein getirdiği artı birbirini nötrlüyor. Hem daha pahalı olup hemde üstünlük kurabildiği falan yok bu işlemcinin.
Burada yanlış bir bilgi yok, sonradan okuyan arkadaşlara bilgilendirme. Argüman sunarak tartışmak isteyenlerle memnuniyetle tartışmak isterim. Saygılar.

Şimdi daha önce 2k ile ilgili bir paylaşım yapmıştım ve açıklamayı tam okumayan ve ona göre degerlendiren arkadaşlar olmuştu. Şimdi de elimde olan 9700x işlemci x870e anakart 9070xt ekran kartı ve 6000mhz cl36 ramle beraber CS2 1080p düşük ayarlarda yapilan test sonucunu aşağıda paylaşıyorum ve 9700x 65w modunda her şey stok ayarlarda sadece xmp açık avg sonuçlar 840ile 866 arasinda değişiyor ve 3.4 sefer testi gerçekleştirdim sonuç bunlar. İşlemci almayi düşünen arkadaş başka yapmam istediği bir test varsa müsait zamanda yapabilirim.
O değerleri nasıl alıyorsun anakart b650m-r harici sistem ikiz sayılır benimkiyle ve ben 800 fps dust ile miragede oyuncu sayısı az ve bulunmadığı alanda nadiren alabiliyorum. Benim ortalamam 650 Ortalamalar arasında nasıl bu kadar fark olabilir.Artı bende PBO açık yeri gelince 138 watt çektiği de oluyor.

Tamam da 1080p de evet daha iyi. Bu iyinin ne kadarını kullanabilecek. 600fps alsın diyelim ne fark edecek. Monitörü var mı o kadar yok. Ee primer kullanıcıya yansıyan bir fark olmayacak. Bu durumda diğer işler için daha iyi olan 9700x mantıklı oluyor.
Olabilecek her şeyde 7800x3d daha mantıklı 1080p , 2k , 4k , 8k fark etmiyor. İş için işlemci alacak insan gidip te 9700x almaz zaten :D

Arkadaşlar adam demiş ki en fazla 240hz monitör alacağım.bu performansı iki işlemci de verir. Bunun için niye fazladan 2-3 k versin? Bu durumda proglamlaya da yardımcı olması amacıyla 9700x mantıklı. Mantıklı çözümler sunun adama fanboyluk yapmayın
Neden 2-3k daha fazla vererek çok daha iyi bir işlemci almasın ? 9700x dediğin işlemci 7700x ile nerdeyse aynı olan bir işlemci.
Konu hakikaten dallanıp budaklandı gerçekten bu konuyu okuyan kimsenin aklında en ufak soru işareti kalacağını sanmıyorum fakat aranızda bilen varsa söylerse sevinirim oyun dışındaki iş yüklerinde bu iki işlemcinin arasında dağlar kadar fark var mı ?

Konu hakikaten dallanıp budaklandı gerçekten bu konuyu okuyan kimsenin aklında en ufak soru işareti kalacağını sanmıyorum fakat aranızda bilen varsa söylerse sevinirim oyun dışındaki iş yüklerinde bu iki işlemcinin arasında dağlar kadar fark var mı ?
Yok dağlar kadar fark yok :D zaten iş için işlemci alacak insan gidip te 9700x almasın.

Olabilecek her şeyde 7800x3d daha mantıklı 1080p , 2k , 4k , 8k fark etmiyor. İş için işlemci alacak insan gidip te 9700x almaz zaten :D
Abi siz her oyuncuyu e-sporcu, her iş yapanı yüksek mimar falan sanıyorsunuz herhalde. İş yapacak adam 9700x almaz falan diyorsun neyi eksik bu işlemcinin anlamadım yani.Adam programlacı olucak ve bu işlemci ona hayli hali yeter.
Profesyonel oyuncuysanız gidip 7800x3dler de sürünmeyin de 9800x3d alın.

Hocam hangisini alırsan al üzülmessin. yazı tura at😅

Abi siz her oyuncuyu e-sporcu, her iş yapanı yüksek mimar falan sanıyorsunuz herhalde. İş yapacak adam 9700x almaz falan diyorsun neyi eksik bu işlemcinin anlamadım yani.Adam programlacı olucak ve bu işlemci ona hayli hali yeter.
Profesyonel oyuncuysanız gidip 7800x3dler de sürünmeyin de 9800x3d alın.
7800x3d almak için profesyonel oyuncu olmaya gerek yok :D , iş işlemcisi diyoruz bundan para kazanacak bir insan para kazanacağı şeye yatırım yapar profesyonellik ile ilgisi yok. 9700x şişirilmiş bir balon halbuki 7700x ile arasında fark bile yok nerdeyse.

7800x3d almak için profesyonel oyuncu olmaya gerek yok :D , iş işlemcisi diyoruz bundan para kazanacak bir insan para kazanacağı şeye yatırım yapar profesyonellik ile ilgisi yok. 9700x şişirilmiş bir balon halbuki 7700x ile arasında fark bile yok nerdeyse.
kardeşim ben doktorum profesyonel bi iş yapmayacağım yani bu işlemcilerle
5080-9800x3d var arada oyun falan tıklıyorum
9070xt-9700x var video cart curt işleri yapıyorum.
Yani şimdi bu iş için 9700x yetmez az mı kalır yani yatırım mı yapmam lazım. Bazen saçmalıyorsunuz fanboyluk yapacağım diye.

@Abdullah Hacıgül son çare bir de reisin fikrini alalım :D
AMD'nin 9700X işlemci satsın diye youtuberlara para bayılıp yatırdığı 105w içeriklerine aldanma 7800X3D bariz şekilde önde ama sen bu sistemi 2K için kullanacaksın muhtemelen o aşamada 9700Xde yeterli olur

O değerleri nasıl alıyorsun anakart b650m-r harici sistem ikiz sayılır benimkiyle ve ben 800 fps dust ile miragede oyuncu sayısı az ve bulunmadığı alanda nadiren alabiliyorum. Benim ortalamam 650 Ortalamalar arasında nasıl bu kadar fark olabilir.Artı bende PBO açık yeri gelince 138 watt çektiği de oluyor.
105watt bende açık değil sadece xmp açık ve sam acik ve dediğim gibi atölye de CS2 FPS BENCHMARK YAZİP İNDİRİP TEST EDEBİLİRSİNİZ sonra orda avg FPS bakabilirsiniz

kardeşim ben doktorum profesyonel bi iş yapmayacağım yani bu işlemcilerle
5080-9800x3d var arada oyun falan tıklıyorum
9070xt-9700x var video cart curt işleri yapıyorum.
Yani şimdi bu iş için 9700x yetmez az mı kalır yani yatırım mı yapmam lazım. Bazen saçmalıyorsunuz fanboyluk yapacağım diye.
Az kalır demiyorum 9700x'e kötü bir işlemci de demiyorum 7800x3d nin çok daha iyi bir işlemci olduğunu diyorum ve aradaki fiyat farkı nerdeyse yok diyorum.
AMD'nin 9700X işlemci satsın diye youtuberlara para bayılıp yatırdığı 105w içeriklerine aldanma 7800X3D bariz şekilde önde ama sen bu sistemi 2K için kullanacaksın muhtemelen o aşamada 9700Xde yeterli olur
Malum biri vardı hatta 9700x varken 7800x3d alana şaşarım falan diyordu XD feci koparıyorlar ya.

Az kalır demiyorum 9700x'e kötü bir işlemci de demiyorum 7800x3d nin çok daha iyi bir işlemci olduğunu diyorum ve aradaki fiyat farkı nerdeyse yok diyorum.

Malum biri vardı hatta 9700x varken 7800x3d alana şaşarım falan diyordu XD feci koparıyorlar ya.
Fan boyluk ile ne ilgisi var XD ikisi de amd işlemci zaten saçmalamışsın bir tık. Kendim de 7500f kullanıyorum yani kullandığım malı övme gibi bir amacım da olamaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,236
Üyeler
194,254
Son üye
Tarık60
Geri