Sizce hangisi? : iPad11 A16 | vs | Samsung Galaxy Tab S10 FE+

TheHectoR

80+
Reaksiyon skoru
42
Arkadaşlar merhaba. Yeni tablet almak istiyorum. Klavyeli kılıf şeklinde kullanmak istiyorum. Kalem olup olmaması çok önemli değil benim için.

Samsung Galaxy Tab S10 FE+ & Klavye : 24-25 bin tl civarı (Galaxy AI için kullanabilirim) (hem s10fe hem s10fe+ için 8GB ve 12GB şeklinde 2 adet RAM seçeneği mevcut)

iPad11 A16 & Magic Keyboard : 30500 tl (iphone 13 üm var onunla birlikte de kullanabilirim)

düşünüp vazgeçtiklerim:
Lenovo IdeaTab Pro & Klavye : 20500 tl civarı. Lenovo markasının yazılımına sorunlu diyorlar. bilmiyorum. tavsiye eder misiniz.
(Honor Pad v9 da vardı aklımda ama ondan klavyeli kılıf çıkmıyormuş ve internette düzgün bir şey bulamadım.)

Benim için ;

Şarjı uzun süre dayansın, hemen bitmesin.
Hızlı şarj desteği olsun.
Tablet akıcı olsun yani kasma, donma gibi sorunları olmasın.

Sizce hangi kombo daha iyi ? alternatif önerilere açığım.

Son düzenleme:
Apple ekosistemi iyidir. Bütçe varsa ipad.

Apple:

kalem çıkmıyor
uzun yıllar hiç kasma donma olmadan kullanım imkanı
kılıf + tablet 30 bin tl'ye varıyor
(şarj aletim var 20w onu kullanabilirim)

Samsung:

Galaxy AI var.
Kalem hediyeli
bir kaç yıl sonra kasma donma yapabilir (Apple kadar uzun yıllar kullanılamaz)
kılıf + tablet + şarj aleti tam 30 bin ediyor
bataryası çok daha büyük. hızlı şarj desteği daha yüksek

İpad eğer air M serili modelse, düz ipad ise Samsung tercih edin.

Son düzenleme:
Sanırım Samsung tercih edeceğim. Özellikle Galaxy ai den dolayı. Ama samsungun bir çok tableti var. FE modelini çok önermiyorlar ai özellikleri kısıtlı diye. S10 ultra veya S11 falan öneriyorlar.

Arkadaşlar merhaba. Yeni tablet almak istiyorum. Klavyeli kılıf şeklinde kullanmak istiyorum. Kalem olup olmaması çok önemli değil benim için.

Samsung Galaxy Tab S10 FE+ & Klavye : 24-25 bin tl civarı (Galaxy AI için kullanabilirim) (hem s10fe hem s10fe+ için 8GB ve 12GB şeklinde 2 adet RAM seçeneği mevcut)

iPad11 A16 & Magic Keyboard : 30500 tl (iphone 13 üm var onunla birlikte de kullanabilirim)

düşünüp vazgeçtiklerim:
Lenovo IdeaTab Pro & Klavye : 20500 tl civarı. Lenovo markasının yazılımına sorunlu diyorlar. bilmiyorum. tavsiye eder misiniz.
(Honor Pad v9 da vardı aklımda ama ondan klavyeli kılıf çıkmıyormuş ve internette düzgün bir şey bulamadım.)

Benim için ;

Şarjı uzun süre dayansın, hemen bitmesin.
Hızlı şarj desteği olsun.
Tablet akıcı olsun yani kasma, donma gibi sorunları olmasın.

Sizce hangi kombo daha iyi ? alternatif önerilere açığım.
Cihazı ne için alıyorsun onu anlamadım, kalem önemli değil diyorsun ki bence tablet almak için en önemli sebep o. Klavyeli kullanım için laptop daha mantıklı.

İpad eğer air M serili değilse düz ipad ise Samsung tercih edin.
Bence aksine eğer Air 13" değilse düz model tercih edilmeli. Air 11" in pek bir esprisi yok bence.

Konu sahibine cevabım: Apple cihazlara sahipsen iPad, değilsen Samsung daha mantıklıdır ama ben olsam yine gider Apple alırdım. A16'nın ekran süresinden vesaire her şeyinden memnunum, oyun dahil tüm işimi görüyor. Çizim ve edit yapacağını pek sanmıyorum o yüzden Pencil Pro çok mühim değildir. O yüzden düz iPad ideal bir tercih. Bu arada nerden alıyorsun anlamadım da tablet 17.000, kılıf en kötü400-500'e çözersin, kalem de 4.000. 22.000'e falan geliyor. Ha bir de adaptörü ekle 800.

Edit: Şimdi gördüm, kalem kullanmayacakmışsın. O zaman MacBook Neo 512GB al (35.000TL). Hatta istiyorsan yaz ayını bekle, Apple resmi sitesinde öğrenci indirimi yapacağında yanına beleşten AirPods 4 ANC de çözersin. Sen öğrenci değilsen bile çevrende illaki vardır herhalde.

Son düzenleme:
Bence aksine eğer Air 13" değilse düz model tercih edilmeli. Air 11" in pek bir esprisi yok bence.

Konu sahibine cevabım: Apple cihazlara sahipsen iPad, değilsen Samsung daha mantıklıdır ama ben olsam yine gider Apple alırdım. A16'nın ekran süresinden vesaire her şeyinden memnunum, oyun dahil tüm işimi görüyor. Çizim ve edit yapacağını pek sanmıyorum o yüzden Pencil Pro çok mühim değildir. O yüzden düz iPad ideal bir tercih. Bu arada nerden alıyorsun anlamadım da tablet 17.000, kılıf en kötü400-500'e çözersin, kalem de 4.000. 22.000'e falan geliyor. Ha bir de adaptörü ekle 800.
Hocam dalga geçiyorsanız komik geçmiyorsanız değil. İpad Air de M işlemciler var bunlar A bionic işlemcilerden kat ve kat daha güçlü işlemciler.

Hocam dalga geçiyorsanız komik geçmiyorsanız değil. İpad Air de M işlemciler var bunlar A bionic işlemcilerden kat ve kat daha güçlü işlemciler.
A16'nın yapıp M3 ya da M4'ün ekstradan yapabildiği bir şey söyleyebilir misin? Ortalama bir kullanıcı için büyük farklar değil.

A16'nın yapıp M3 ya da M4'ün ekstradan yapabildiği bir şey söyleyebilir misin? Ortalama bir kullanıcı için büyük farklar değil.
Bilgisayar oyunları oynatıyor bilgisayar seviyesindeki bazı tasarım, kurgu yazılımlarını çalıştırıyor falan M işlemcinin farkı o yoksa basit işlerde hepsi aynı.

Bilgisayar oyunları oynatıyor bilgisayar seviyesindeki bazı tasarım, kurgu yazılımlarını çalıştırıyor falan M işlemcinin farkı o yoksa basit işlerde hepsi aynı.
Bunları ben de biliyorum da arkadaş zaten bunları yapacak olsa konuyu iPad A16 mı yoksa bla bla mı diye açmak yerine MacBook Neo/Air mi yoksa şu Lenovo/Asus laptop mu falan diye açardı. O yüzden A16'nın gün sonunda eksik kaldığı bir nokta yok.

Geri