Sizce hangisi? : iPad11 A16 | vs | Samsung Galaxy Tab S10 FE+

A16'nın yapıp M3 ya da M4'ün ekstradan yapabildiği bir şey söyleyebilir misin? Ortalama bir kullanıcı için büyük farklar değil.
Masaüstü işleri yapılamaz dostum ayrıca daha uzun ömürlü ve daha geniş kullanım amacı sağlıyor bunun yanında apple ın basic modellerinin hiç birinin suratına bakılmaz o fiyatlarla bence (2. Else olabilir). Zaten ben fikrimi söyledim arkadaş nasıl kullanacağını falan belirtmemiş tamamen kendi kişisel tercih edeceğim bir fikri kendisine belirttim tercih gün sonunda ona ait kendi kullanım amacına göre tartıp o bütçeye istediğini alabilir tabii ki.

Uzun vaadede kullanımsa amaç kesinlikle iPad a16 çok büyük renderlar alip grafik tasarım falan ugrasmiyorsan mi serisi de gereksiz çoğu oyunu da en üstte 60 FPS oynarsın

Masaüstü işleri yapılamaz dostum ayrıca daha uzun ömürlü ve daha geniş kullanım amacı sağlıyor bunun yanında apple ın basic modellerinin hiç birinin suratına bakılmaz o fiyatlarla bence (2. Else olabilir).
Masaüstü işini iPad Air M3/M4 de yapamıyor. Çoklu pencere ve klavye/fare desteği var diye bilgisayar gibi görmeyin. iPad Air + Magic Keyboard alıncaya kadar bütçeye göre MacBook Neo/M2/M4 alınması daha mantıklı.

Apple:

kalem çıkmıyor
uzun yıllar hiç kasma donma olmadan kullanım imkanı
kılıf + tablet 30 bin tl'ye varıyor
(şarj aletim var 20w onu kullanabilirim)

Samsung:

Galaxy AI var.
Kalem hediyeli
bir kaç yıl sonra kasma donma yapabilir (Apple kadar uzun yıllar kullanılamaz)
kılıf + tablet + şarj aleti tam 30 bin ediyor
bataryası çok daha büyük. hızlı şarj desteği daha yüksek
Apple serisi kasıyor bu arada, iPad 9 çıktığında aldım, iPad 10 çıkınca yavaşladı 11 çıkınca kullanılamayacak şekilde takılmaya başladı ben de gittim 11. nesili aldım o bile çok akıcı gelmiyor şuan.
yazılım yenilendikçe yavaşladı benim izlemime göre, iPad Air pro falan alınmayacaksa düz tablet pek önermiyorum o yüzden, ben ders çalışmak ve procreate kullanmak için almıştım işimi görüyor ama dizi izlemek falan gram zevkli değil. Bana + olarak Mac e ikinci ekran olarak bağlayabiliyorum o yüzden iyi

Masaüstü işini iPad Air M3/M4 de yapamıyor. Çoklu pencere ve klavye/fare desteği var diye bilgisayar gibi görmeyin. iPad Air + Magic Keyboard alıncaya kadar bütçeye göre MacBook Neo/M2/M4 alınması daha mantıklı.
Dostum M serileri zaten masaüstü işleri için çıkarılan bir işlemci gayet rahat render kurgu edit gibi işler yapılabiliyor. Sana bunların yapılamadığını kim söylediİ?

Bence aksine eğer Air 13" değilse düz model tercih edilmeli. Air 11" in pek bir esprisi yok bence.

Konu sahibine cevabım: Apple cihazlara sahipsen iPad, değilsen Samsung daha mantıklıdır ama ben olsam yine gider Apple alırdım. A16'nın ekran süresinden vesaire her şeyinden memnunum, oyun dahil tüm işimi görüyor. Çizim ve edit yapacağını pek sanmıyorum o yüzden Pencil Pro çok mühim değildir. O yüzden düz iPad ideal bir tercih. Bu arada nerden alıyorsun anlamadım da tablet 17.000, kılıf en kötü400-500'e çözersin, kalem de 4.000. 22.000'e falan geliyor. Ha bir de adaptörü ekle 800.

Edit: Şimdi gördüm, kalem kullanmayacakmışsın. O zaman MacBook Neo 512GB al (35.000TL). Hatta istiyorsan yaz ayını bekle, Apple resmi sitesinde öğrenci indirimi yapacağında yanına beleşten AirPods 4 ANC de çözersin. Sen öğrenci değilsen bile çevrende illaki vardır herhalde.
Macbook neo önermeyin insanlara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum M serileri zaten masaüstü işleri için çıkarılan bir işlemci gayet rahat render kurgu edit gibi işler yapılabiliyor. Sana bunların yapılamadığını kim söylediİ?
M serisi işlemci güçlü fakat iPad sonuç olarak bir tablet yazılımına sahip, bilgisayar ile yapılan çoğu şeyi dümenden yapabiliyor ama yapıyormuş gibi gösteriyorlar. Programlardaki çoğu şey eksik. Arkadaşın o amaçla aldığını düşünmüyorum ama o amaçla alacaksa bile bir editör için iPad uygun değil.

Son düzenleme:
Sen bu tablete sahip misin ve sahipsen edit yapıp render almayı denedin mi? 3 kere şarja takıyorsun, timelinea katmanlar sığmıyor, arayüz gün sonunda dokunmatik ekranlı bir iPadOS olduğu için ikonlar devasa çalışma alanı dar... Bir sürü bir sürü sayarım.

Öğrenci indiriminden faydalanabiliyorsan ve MacBook'u gündelik/ofis işinde kullanacaksan Neo 512GB mantıklı bir seçenek. Herkes 2022'de çıkan M2 256GB'ı tercih etmek istemeyebilir.

M serisi işlemci güçlü fakat iPad sonuç olarak bir tablet yazılımına sahip, bilgisayar ile yapılan çoğu şeyi dümenden yapabiliyor ama yapıyormuş gibi gösteriyorlar. Programlardaki çoğu şey eksik. Arkadaşın o amaçla aldığını düşünmüyorum ama o amaçla alacaksa bile bir editör için iPad uygun değil.
Kanka zaten kalkıp film kurgulamak için tabii ki uygun değil örnek vermek gerekirse motion graphics olur veya photoshop üzerinden katmanlı çalışma olur bu tarz işlerde gayet iş görür bir ürün zaten ben film kurgusu yapılır tarzında düşünerek söylemedim reklamcıyım ve çevremde kullanan insanlar var.

Artık öğrenci değilim maalesef :)
Çevrenizde var mı okuyan bir tanıdığınız? Onun belgesiyle de almak mümkün. Bu arada ben kalem + iPad yapacaksın sandım o yüzden kılıfı 500 saydım. Klavyeli alacağını ve kalem almayacağını sonra fark ettim. Bence iPad A16 idealdir ama tableti daha çok bilgisayar amaçlı istiyorsanız MacBooklara da göz atın.

Sen bu tablete sahip misin ve sahipsen edit yapıp render almayı denedin mi? 3 kere şarja takıyorsun, timelinea katmanlar sığmıyor, arayüz gün sonunda dokunmatik ekranlı bir iPadOS olduğu için ikonlar devasa çalışma alanı dar... Bir sürü bir sürü sayarım.

Öğrenci indiriminden faydalanabiliyorsan ve MacBook'u gündelik/ofis işinde kullanacaksan Neo 512GB mantıklı bir seçenek. Herkes 2022'de çıkan M2 256GB'ı tercih etmek istemeyebilir.
Zaten bu tarz bir kullanımda kalem şart dediğin gibi bu tarz sorunlar olsada fiyatına göre verdiği performans ipad'e göre bence okay. Şarj konusunda bir şey diyemem fakat şunu söyleyebilirim yapacağınız işin ağırlığına göre bu ürün değişir sosyal medya için kısa süreli 1-2 dakikalık motion graphic reklamlar için bence ideal veya kısa reels düzenlemeleri editlemeleri vs. Günü kurtarır.

ipad a18 çıkacak diyorlar yakın zamanda

Zaten bu tarz bir kullanımda kalem şart dediğin gibi bu tarz sorunlar olsada fiyatına göre verdiği performans ipad'e göre bence okay. Şarj konusunda bir şey diyemem fakat şunu söyleyebilirim yapacağınız işin ağırlığına göre bu ürün değişir sosyal medya için kısa süreli 1-2 dakikalık motion graphic reklamlar için bence ideal veya kısa reels düzenlemeleri editlemeleri vs. Günü kurtarır.
İşi bu olan bir insanın göz göre göre neredeyse aynı parayı verip iPad alması bana ilginç geliyor. Kalem kullanılmayacaksa ve x86 için yapılıp ARM'ye geçirilmiş programlar söz konusuysa yine laptop mantıklı bence.

ipad a18 çıkacak diyorlar yakın zamanda
Evet bu model de beklenebilir.

Geri