Çözüldü✓ Sizce Intel 270K Plus Alınır mı?

tamam hocam inceleme yapacağız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ikinci parti ne zaman gelir peki beklesek zararımıza olmaz dimi şüphe ediyoruz :D
kutulu modelinin olması gereken fiyat 16-17 arası, tray modelinin de 15-16 arası olması lazım stoklarda olduğu senaryoda. 16500 liraya vatan'da kutulu versiyonu satıldı zaten yakın zamanda. gidip 20-21 bin lira vermeyin 270k plus islemciye. o butceye cikiyorsaniz gidin 9800x3d alın bence.

beyler yıllardır dostluğumu sürdürdüğüm arkadaşım var o kendine yeni sistem almak istiyor ekran kartı rtx 5080 olacak 2K oynuyor sizce 9800x3D mi alsın 270K plus alıp rahatlasın mı
Kullanım amacı önemli orada, ben şahsen oyundan ortalama üstü performans alsam yeter güçlü işlemci alacaksam ana amaç hızlı render alması ağır yazılımları rahat çalıştırması gibi işler ağırlıklı olur o yüzden 270K alır geçerim ama siz diyorsanız ki ben günlük kullanıcıyım bilgisayarı günlük işlerde ve oyunlarda kullanırım diğer işlere çok ağır şekilde girmem o yüzden bu kullanımda en iyi performans lazım o zaman 9800X3D almanız lazım.

neden mesela
bu videoları izledim de 270K plus bazı oyunlarda geçiyor gibi geldi Emre hocam yani benim için sorun yok fakat arkadaşım fazladan 9800x3D işlemcisine para vermek istemiyor ama kesin değerse oha dedirtecekse performansı veririm diyor ama 270K plustan çok memnun kaldı bir sürü video izlemiş :D
@AMYG @kyemre058
Mesela şu testi izleyip aradaki oyun performansı uçurumunu görmemek pek mümkün değil. Bu kanal güvenilir bu arada genelde referans alıyorum bunun kıyaslama videolarını.

Kullanım amacı önemli orada, ben şahsen oyundan ortalama üstü performans alsam yeter güçlü işlemci alacaksam ana amaç hızlı render alması ağır yazılımları rahat çalıştırması gibi işler ağırlıklı olur o yüzden 270K alır geçerim ama siz diyorsanız ki ben günlük kullanıcıyım bilgisayarı günlük işlerde ve oyunlarda kullanırım diğer işlere çok ağır şekilde girmem o yüzden bu kullanımda en iyi performans lazım o zaman 9800X3D almanız lazım.

Mesela şu testi izleyip aradaki oyun performansı uçurumunu görmemek pek mümkün değil. Bu kanal güvenilir bu arada genelde referans alıyorum bunun kıyaslama videolarını.
Valla ben 270k plus alacağıma gider 9700x alırdım heralde.

öncelikle tam olarak ihtiyacı nedir onu netleştirmesi lazım

1) oyun amaçlı kullanacağım (9800x3d)
2) ara sıra oyun + günlük kullanım ve iş amaçlı kullanacağım (270k Plus)

Ancak şunlarıda göz önünde bulundurması gerekir

9800x3d alırsa am5 platformu sayesinde uzun ömürlü yeni duyrulacak amd işlemcilere kolayca geçebilir
intel tarafında ise lga 1851 artık sona geldi bu yılın sonunda 16.nesil duyurulacak yeni sokete geçilecek

valla hocam genelde oyun oynuyor ama windows programları altta çalıştığı için ve discord filan derken onlar altta açık tutuyor hep ve genel olarak google'de sekmeler açıp takılmayı seviyor oyunlar oynarken müzik açıp chill takılıyor oynadığı oyunlar fps olarak pubg var cs2 var valo var apex var hikayelilerde rdr2 cyberpunk var yani kısaca var da var 2K oynayacağı için 9800x3D almasına değermi 270K plus çok daha mantıklı geldi bize çekirdeği olsun her şeyi olsun ama emin olamadık

@RevDeisDou @kevx siz ne demek istersiniz hocalarım ?

@kyemre058 @AMYG @SyFox
Hocam biraz geç gördüm kusura bakmayın. Eğer bütçe varsa, 270k ile 9800X3D arasında kaldıysa 9800X3D almalı kesinlikle. İntel'i düşünmeye dahi gerek yok. Ama gerekli mi derseniz bahsettiğiniz kullanım senaryosuna göre fazlasıyla yetecektir. 7800X3D ile de çok kaliteli bir deneyim yaşayacaktır. Karar tamamen bütçeye kalıyor. Bütçe problemi yoksa direkt 9800x3d alsın hayatına devam etsin işlemci olayını kapatmış olur.

Geri