RX 9070 XT & Ryzen 5 7500F Sistem Yorumu

İşlemcin nedir hocam sıkıntı yaşıyor musun
İşlemci de sorun yok ama işlemci yüklü oyunlarda 16gb ram var iken fps düşük oluyordu mesela Bf6 da 32 GB dan önce 80 e gerileyen fps şuan en en patlamalı kalabalık yerde 110 a düşüyor onun dışında hikayeli oyunlar da darbogaz yaşamadım ayrıca 750w ile sistem %60-70 yük ile kullanıyor gayet yeterli ama kaliteli psu almaya dikkat edin.

Güzel sistem hocam güle güle kullanın

Sistemdeki RAM tercihimi 32GB (16x2) 6000MHz CL30 DDR5 olarak güncelledim; Sahibinden üzerinden sıfır kutulu olarak 16.500 TL'ye buldum.

Ancak bir noktada çekincem var: Dark kasa ve Raijintek PSU markalarını daha önce pek duymadığım için güvenilirliği konusunda size danışmak istedim.
Hocam kasa markası farketmez kasa yani içinde birleştirdiğin bir ürün zevkine göre alabilirsin. PSU olarak Raijintek 850 Lite'ın fan kapatıp açma problemi var kronik bunlarda 15 dakikada bir bunu yapıyor rahatsız etmez diyorsanız içindeki bileşenler kalitesiz değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartına UV yapmayı unutmayın.

Hocam kasa markası farketmez kasa yani içinde birleştirdiğin bir ürün zevkine göre alabilirsin. PSU olarak Raijintek 850 Lite'ın fan kapatıp açma problemi var kronik bunlarda 15 dakikada bir bunu yapıyor rahatsız etmez diyorsanız içindeki bileşenler kalitesiz değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartına UV yapmayı unutmayın.
Kasa olarak kalsın o zaman psu olarak başka araştırayım tek kasada satıyor aldığım yer en azından güvenilir bir psu almış olurum öneriniz var mı psu 5 6 bandında olabilecek

Danışmak İstediğim Noktalar:

1. Darboğaz Meselesi: İzlediğim testlerde 2K'da bile 7500F ile 7800X3D arasında özellikle MOBA ve rekabetçi oyunlarda ciddi FPS farkı var. 7500F yerine bütçeyi çok uçurmadan (7800X3D'ye çıkmadan) hangi işlemciyi önerirsiniz?

2. RAM: 16GB yerine sarı siteden 32GB CL30 kit bakıyorum, bu sistemin hakkı 32GB mıdır?

3. Monitör Tavsiyesi: Bu sistemi tam performansıyla kullanabileceğim, renkleri üzmeyecek 2K Monitör önerileriniz nelerdir?
7500x3d o ikisinin arası, ram 2x16 daha doğru bi seçim olur bu aralar indirimler var takip et daha uyguna bulursun 9070xt 3132 lere çekiyorlar kasa psuya 16.500 bütçeyi 10klara çekip islemci ve ram tarafına kullanabilirsin ssd icin nv3 cek bi tane 6300₺ gecen mldnin ssd 5.5 düşmüştü kovalamak gerek ben de bu sekilde bi sistem toplamayı düsünüyorum yakın zamanda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,209,612
Üyeler
195,077
Son üye
Moris_
Geri