Oyunlarda "Dıııınn" Sesiyle Donma ve Kilitlenme Sorunu

Zyvei

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhabalar arkadaşlar,
Sistemimi daha dün topladım, henüz 2. günüm ve hevesim kursağımda kalsın istemiyorum. Sistemimde şöyle bir sorun var: Minecraft’ta shader açıkken veya yüksek grafikli bazı offline oyunlarda sorun yaşamıyorum ama CS:GO ve Valorant gibi oyunlara girdiğimde bir süre sonra ekran videodaki gibi takılıyor, hoparlörden yüksek bir "dııııııııın" sesi geliyor ve kasadan kapatmak zorunda kalıyorum.
Sistem Özelliklerim:
  • İşlemci: i5 2500K
  • Anakart: Z68 Serisi
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti
  • RAM: 16 GB (4x4 1333 MHz)
  • Depolama: 1 TB HDD (SSD yok, önümüzdeki ay kesin alacağım)
  • PSU: 300W
  • Yaptığım Kontroller:
    • Hard Disk Sentinel üzerinden baktığımda disklerden birinde "78 veri aktarımı hatası" (iletişim hatası), diğerinde ise 2 adet bad sector görünüyor.
    • HDD'den zaman zaman "takır tukur" sesler geliyor ama sağlıkları ve performansları 90'nın üzerinde.
    • FPS değerlerim gayet yüksek csgo'da yüksek ayarlarda 100 Fps kaymak gibi akıyor ama kilitlenme aniden oluyor kafası ne zaman eserse mavi ekran yemişim gibi oluyor ama değişik.
  • Örnek Video:

Sizce bu sorun 300W PSU'nun yetersiz kalmasından mı, HDD'deki bad sector/kablo arızasından mı yoksa başka bir donanımdan mı kaynaklıdır? SSD aldığımda bu sorun kesin çözülür mü? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bende de oluyordu aynı sorun bir kaç ay önce bakım yaptım termal macun değişimi falan ekran kartı sürücüsünü ddu ile kaldırıp yeniden temiz kurulum yaptım rami mi yeni tam alarak klonlayıp eski Rami yedek depolama yaptım sunan bir sıkıntı yok bunları deneyebilirsin trottlestop ya kullanabilirsin işlemci sınırlayıcı belki seninde işine yarayabilir her hangi bir tanesi ayrıca ramden de kaynaklana bilir ramleri test edebilirsin internette tam testi yazarsan çıkar nasıl yapılacağı inşallah sorunun çözülür kardeşim

Bende de oluyordu aynı sorun bir kaç ay önce bakım yaptım termal macun değişimi falan ekran kartı sürücüsünü ddu ile kaldırıp yeniden temiz kurulum yaptım rami mi yeni tam alarak klonlayıp eski Rami yedek depolama yaptım sunan bir sıkıntı yok bunları deneyebilirsin trottlestop ya kullanabilirsin işlemci sınırlayıcı belki seninde işine yarayabilir her hangi bir tanesi ayrıca ramden de kaynaklana bilir ramleri test edebilirsin internette tam testi yazarsan çıkar nasıl yapılacağı inşallah sorunun çözülür kardeşim
Teşekkür ederim yorumun için inşallah çözülebilir deneme yapıcağım

Ayrıca psu 300 watt sa o işlemci ve ekran kartı için fazla fazla yeter benim laptopta 4060 140 watt var sarj adaptörü 330 watt haydi haydi yetiyor

Ayrıca psu 300 watt sa o işlemci ve ekran kartı için fazla fazla yeter benim laptopta 4060 140 watt var sarj adaptörü 330 watt haydi haydi yetiyor
Basit bir şey de olsa bari ara ara ara yoruldum iyice onu bunu denemekten

Laptopla masaüstü bileşenlerinin tüketim değeri aynı değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

HDD ömrünü yitirmişse bir noktadan sonra takılıp sistemi kitliyor olabilir. Ramlerinde bir sıkıntı olabilir. İşlemcin ve ekran kartın yaklaşık 200 watt civarı güç çekiyor. PSU dandirik model ise 200 watt bile vermiyor olabilir.

psu yetersiz kalsa sistem kapanır bunu yapmaz ben hdd nin sorunlu olduğunu düşünüyorum ama emin değilim bi bilgisayarcıya götür.

CrystalDiskİnfo yazılımını kullanarak diskinin şağlığını öğren. Daha sonrasında ramleri teker teker takarak dene.

psu yetersiz kalsa sistem kapanır bunu yapmaz ben hdd nin sorunlu olduğunu düşünüyorum ama emin değilim bi bilgisayarcıya götür.
Yüksek ihtimal.

Laptopla masaüstü bileşenlerinin tüketim değeri aynı değil.

HDD ömrünü yitirmişse bir noktadan sonra takılıp sistemi kitliyor olabilir. Ramlerinde bir sıkıntı olabilir. İşlemcin ve ekran kartın yaklaşık 200 watt civarı güç çekiyor. PSU dandirik model ise 200 watt bile vermiyor olabilir.
CrystalDiskİnfo yazılımını kullanarak diskinin şağlığını öğren. Daha sonrasında ramleri teker teker takarak dene.

Yüksek ihtimal.
  • Şöyle göndereyim size zahmet bakın isterseniz

C Diski Windows burda kurulu
    1778001909592.webp

D Diski oyunlar burda

1778001986036.webp

Core Temp Değerleri Discord Opera Spotify Açıkken

1778002043825.webp

cmd'yi yönetici olarak çalıştrıp bu komutları girip sistemi yeniden başlatıp hata kodlarını tekrar kontrol eder misin?
chkdsk /f /r C:
chkdsk /f /r D:

Disklerin sata kablosunda veya bağlı kablolarında sıkıntı mı var acaba. Sata kablosu çok kalitesiz bir kablo mu?

cmd'yi yönetici olarak çalıştrıp bu komutları girip sistemi yeniden başlatıp hata kodlarını tekrar kontrol eder misin?
chkdsk /f /r C:
chkdsk /f /r D:

Disklerin sata kablosunda veya bağlı kablolarında sıkıntı mı var acaba. Sata kablosu çok kalitesiz bir kablo mu?
Cmd yapıp göndereceğim ne kadar uzun sürer bilmiyorum yani hepsi yeni diye biliyorum evde baya var yani çokta anlamadığım için kardeşim uğraşıyor o sistemi toparlayıp kurdu her şeyini bi sorun yoktu diye biliyorum

Cmd yapıp göndereceğim ne kadar uzun sürer bilmiyorum yani hepsi yeni diye biliyorum evde baya var yani çokta anlamadığım için kardeşim uğraşıyor o sistemi toparlayıp kurdu her şeyini bi sorun yoktu diye biliyorum
Disklerin üzerinde darbe var mı, Böyle bir şey gözlemlediniz mi?

Disklerin üzerinde darbe var mı, Böyle bir şey gözlemlediniz mi?
Yok diye biliyorum zaten kardeşimin pc takılıydı hepsi fazla olanları bana verdi benim sisteme takmıştı o böyle bir sorun yaşadı mı pek hatırlamıyorum ama yaşamadı diye biliyorum i7 işlemci 24 gb ram 400w psu takılıydı onda yani yakın gibi sistemlerimiz çok değişik bir sorun daha 2. günden hevesim kursağımda kaldı umarım bulunabilir bir yolu vardır

Geri