Zyvei
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Merhabalar arkadaşlar,
Sistemimi daha dün topladım, henüz 2. günüm ve hevesim kursağımda kalsın istemiyorum. Sistemimde şöyle bir sorun var: Minecraft’ta shader açıkken veya yüksek grafikli bazı offline oyunlarda sorun yaşamıyorum ama CS:GO ve Valorant gibi oyunlara girdiğimde bir süre sonra ekran videodaki gibi takılıyor, hoparlörden yüksek bir "dııııııııın" sesi geliyor ve kasadan kapatmak zorunda kalıyorum.
Sistem Özelliklerim:
Sistemimi daha dün topladım, henüz 2. günüm ve hevesim kursağımda kalsın istemiyorum. Sistemimde şöyle bir sorun var: Minecraft’ta shader açıkken veya yüksek grafikli bazı offline oyunlarda sorun yaşamıyorum ama CS:GO ve Valorant gibi oyunlara girdiğimde bir süre sonra ekran videodaki gibi takılıyor, hoparlörden yüksek bir "dııııııııın" sesi geliyor ve kasadan kapatmak zorunda kalıyorum.
Sistem Özelliklerim:
- İşlemci: i5 2500K
- Anakart: Z68 Serisi
- Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti
- RAM: 16 GB (4x4 1333 MHz)
- Depolama: 1 TB HDD (SSD yok, önümüzdeki ay kesin alacağım)
- PSU: 300W
- Yaptığım Kontroller:
- Hard Disk Sentinel üzerinden baktığımda disklerden birinde "78 veri aktarımı hatası" (iletişim hatası), diğerinde ise 2 adet bad sector görünüyor.
- HDD'den zaman zaman "takır tukur" sesler geliyor ama sağlıkları ve performansları 90'nın üzerinde.
- FPS değerlerim gayet yüksek csgo'da yüksek ayarlarda 100 Fps kaymak gibi akıyor ama kilitlenme aniden oluyor kafası ne zaman eserse mavi ekran yemişim gibi oluyor ama değişik.
- Örnek Video:
Sizce bu sorun 300W PSU'nun yetersiz kalmasından mı, HDD'deki bad sector/kablo arızasından mı yoksa başka bir donanımdan mı kaynaklıdır? SSD aldığımda bu sorun kesin çözülür mü? Yardımlarınızı bekliyorum.