Rx9070Xt Ve Kasaya Montajı Sorun Yaratır Mi ?

oktayxkaya

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,379
Kasa fazeonf1 modeli.

2 fan ekran karti tarafina 2 fan da kasa ustune taktim.

Ekran kartının ordaki fanlar gpuya cok yakin ve gpuya üflüyor. Bu yakinlik ve fan yönü sizce sıkıntı yaratır mi ?

Ekler

• VideoCapture_20260505-182608.webp
    VideoCapture_20260505-182608.webp
    163 KB · Hit: 49
Ekran kartın serinler

sıkıntı yaratmazda gereksiz olur

Fanlarin gpuya bakmasi sorun mu peki? Egzoz fan gibi mi kullanmaliydim ?

Fanlarin gpuya bakmasi sorun mu peki? Egzoz fan gibi mi kullanmaliydim ?
Kasanın altına takılan fan içeri hava alacak şekilde yerleştirilir hocam. Bir şey değiştirme hiçbir sorun yaşamazsın

Kasa fazeonf1 modeli.

2 fan ekran karti tarafina 2 fan da kasa ustune taktim.

Ekran kartının ordaki fanlar gpuya cok yakin ve gpuya üflüyor. Bu yakinlik ve fan yönü sizce sıkıntı yaratır mi ?
Gpu'ya yakın olması ve gpu'ya üflemesi sorun değil tam tersi artıdır çünkü hem soğuk hava çekiyor gpu ya hem de sıcak havayı tahliye etmesine yardımcı oluyor. Yaptığın şey gayet iyi.

Gpu'ya yakın olması ve gpu'ya üflemesi sorun değil tam tersi artıdır çünkü hem soğuk hava çekiyor gpu ya hem de sıcak havayı tahliye etmesine yardımcı oluyor. Yaptığın şey gayet iyi.
Bu 9070xtden fan sesi biraz fazla geliyor sanki. Ufakta bir bobin sesi var normal mi ya?

Alttaki fanların devri max'da çalışmadığı sürece sıkıntı yaratmaz. Eğer ki çok yüksek dönüşe sahipse, bu kadar dudak dudağa temas aralığında gpu fan yapraklarına vereceği yüksek hava basıncı, gpunun fanları uzun vadede servise şutlar bilginiz olsun. Alttaki fanları bios'dan silent moda alın ve eğer öyle kullanıyorsanız dokunmayın. Düşük hava basıncı her zaman güvenli alandır. Yetersiz hava üflese bile gpu fanları aralıklardan ihtiyaç duyacağı havayı çekecektir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,209,524
Üyeler
195,040
Son üye
UmutRTX2060
Geri