Tarlada çalışılır mı?

Adana sıcağında o paraya çekilecek çile değil.
O yüzden 2 ye kadar zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapacağınız işe bağlı epey yorulursun ama tarlada yorulmayan adamı calistirmazlar. Zor olur ama garanti temiz iş olur yani kimsenin kahrını tribini kolay kolay çekmezsin sabahları uyanmak zor olur. Yaşlardan ötürü fiyatı biraz düşük tutmuşlar 2 sene önce ben kayısı bahçesindeki işçilere günlük 2000 tl veriyordum.
O ücret ne toplandığına veya nerede topladığna göre değişir

Merhabalar,

Adana’da yaşıyorum ve kuzenimle bu yaz tarlada çalışmayı düşünüyoruz. Şartlar şöyle:
  • Evden alıp eve bırakacaklar.
  • Sabah 06.00 gibi servise biniyoruz, 07.00 gibi iş başlıyor.
  • Öğlen 14.00’e kadar çalışıyoruz.
  • Gün içinde yaklaşık 7 saat çalışma var, yarım saat civarı da yemek molası bulunuyormuş.
  • Günlük ücret şu an 1250 TL, ancak zam gelirse 1500 TL olabileceği söyleniyor (giden bir abla, her yaz zam geldiğini söylüyor).
Bu hafta sonu, cumartesi ve pazar günü kuzenimle deneme amaçlı gitmeyi düşünüyoruz.

Sizce değer mi, çalışılır mı? Ne kadar zorlanırız, nelere dikkat etmeliyiz?

Yaşlarımız: Ben 17, kuzenim 16.

Hocam bence tarlada Çalışmak enayiliktir yani eğer gidip tarlada ağır işte çalışacaksam onun yerine gider çobanlık yaparım

Şuan çoban maaşları ne kadar biliyor musunuz ?

Merhabalar,

Adana’da yaşıyorum ve kuzenimle bu yaz tarlada çalışmayı düşünüyoruz. Şartlar şöyle:
  • Evden alıp eve bırakacaklar.
  • Sabah 06.00 gibi servise biniyoruz, 07.00 gibi iş başlıyor.
  • Öğlen 14.00’e kadar çalışıyoruz.
  • Gün içinde yaklaşık 7 saat çalışma var, yarım saat civarı da yemek molası bulunuyormuş.
  • Günlük ücret şu an 1250 TL, ancak zam gelirse 1500 TL olabileceği söyleniyor (giden bir abla, her yaz zam geldiğini söylüyor).
Bu hafta sonu, cumartesi ve pazar günü kuzenimle deneme amaçlı gitmeyi düşünüyoruz.

Sizce değer mi, çalışılır mı? Ne kadar zorlanırız, nelere dikkat etmeliyiz?

Yaşlarımız: Ben 17, kuzenim 16.
zor iş ama yaşınıza göre iyi para, aylık 40-45k para cebinize girince tatlı geldiği için katlanırsınız :kekw:

Hocam, tarladaki ürünleri toplayıp çuvallara dolduracağız. Gideceğimiz tarla patates tarlası. Taşımayı yapmayacağız, yalnızca doldurma işi yapacağız.
Yani en azından bize öyle söylendi.
Anladım, söküm sonrası tarlada yoğun patates kalır, bunların çoğu 5 6cm aşağıda olduğu için çapa ister. Yüksek ihtimal külfotur ile girip onu hallederler siz sadece toplayıp 5er metre aralıklarla torbaları bağlayıp dik koyarsınız. Rölantide motor çok yavaş yürürkende arkada 2 3 kişi torbaları yol üstü sırayla römorka koyar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Parası iyi bu arada, bir kovboy şapkası çöz beyaz atlet ilede yüzünü kapla. Tişört yerine incecik ama kolunuda örten (özellikle omuzlar) kumaştan bir şey giy zaten tam yaz gelmedi halledersin

bursada da meşhur böyle bağ bahçe işleri. armut ve şeftali özellikle. şanslıysan nektari. sıcak bir yandan şeftalinin tozu tüyü bir yandan. burdaki yevmiyelerden haberim yok ama iş senin anlattığına göre çok daha zor. ben de ufakken harçlık çıkartmak için gitmiştim yaz tatillerinde. günlük 60 liraya dolu kovaları taşıyordum. inanılmaz yorucu ama inanılmaz trapez yapmıştım :D
Geçen sene bursada 1K günlük yevmiye ile şeftali, armut ve nektari vardı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,652
Üyeler
195,103
Son üye
SaintCommunity
Geri