Toplayacağım R7 9800X3D sistemde parçalar uyumlu mu?

aEray_

80+
Reaksiyon skoru
1
RTX 3080 sistemim var, ama işlemcim çok eski (i7 6700k). Bu yüzden sistemi yavaş yavaş yükselteceğim fakat ekran kartımı bu nesilde değiştirmeyeceğim 6000 serisini bekliyorum. Power Supply 1000 watt ve 80+ platinum olduğu için değiştirmek istemiyorum fakat 6000 serisinde veya şu anda güç kablolarında bir farklılık var mı değiştirmem gerekir mi bilmiyorum, bunu da 7-8 yıl önce falan almıştım sanırım. Yavaş yavaş geçiş yapıyorum, bu ram'i ucuza bulduğum için almıştım zaten diğer parçaları da yavaş yavaş alacağım, herhangi bir öneriniz var mı?

İşlemci soğutucu için Arctic Freezer III almayı düşünüyorum çünkü soğutma anlamında en üst sıralarda genelde, bir de VRM fanı olduğu için anakarttaki bileşenler ve ram'ler de daha soğuk kalıyor sanırım.

İşlemci kesin 9800X3D düşünüyorum değiştirmem muhtemelen.

Anakartı da bu segmentte kablo girişleri arkada kalan ve orta-üst segment sayılabilecek bir anakart olduğu için seçtim, dediğim gibi önerilere açığım.

İşlemci : 9800x3d
Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI 7 ICE
Ram : G Skill 64 GB CL30 6000 MHz
Kasa : NZXT H9 Flow RGB+
Ekran Kartı: Palit RTX 3080
PSU : Corsair HX1000, düşündüklerim bunlar.

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    121.1 KB · Hit: 22
RTX 3080 sistemim var, ama işlemcim çok eski (i7 6700k). Bu yüzden sistemi yavaş yavaş yükselteceğim fakat ekran kartımı bu nesilde değiştirmeyeceğim 6000 serisini bekliyorum. Power Supply 1000 watt ve 80+ platinum olduğu için değiştirmek istemiyorum fakat 6000 serisinde veya şu anda güç kablolarında bir farklılık var mı değiştirmem gerekir mi bilmiyorum, bunu da 7-8 yıl önce falan almıştım sanırım. Yavaş yavaş geçiş yapıyorum, bu ram'i ucuza bulduğum için almıştım zaten diğer parçaları da yavaş yavaş alacağım, herhangi bir öneriniz var mı?

İşlemci soğutucu için Arctic Freezer III almayı düşünüyorum çünkü soğutma anlamında en üst sıralarda genelde, bir de VRM fanı olduğu için anakarttaki bileşenler ve ram'ler de daha soğuk kalıyor sanırım.

İşlemci kesin 9800X3D düşünüyorum değiştirmem muhtemelen.

Anakartı da bu segmentte kablo girişleri arkada kalan ve orta-üst segment sayılabilecek bir anakart olduğu için seçtim, dediğim gibi önerilere açığım.

İşlemci : 9800x3d
Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI 7 ICE
Ram : G Skill 64 GB CL30 6000 MHz
Kasa : NZXT H9 Flow RGB+
Ekran Kartı: Palit RTX 3080
PSU : Corsair HX1000, düşündüklerim bu
bence mantıklı ama 9800x3d alırsan ekran kartı darboğaz yapabilir bence fhd de bunun yerine render yapmıyorsan ekran kartını ve 32 gb ramini satip 5070 ti fln alabilirsin karar sana kalmış

bence mantıklı ama 9800x3d alırsan ekran kartı darboğaz yapabilir bence fhd de bunun yerine render yapmıyorsan ekran kartını ve 32 gb ramini satip 5070 ti fln alabilirsin karar sana kalmış

Darboğaz yapacağını biliyorum fakat 2K'da 1-2 yıl daha idare edip 6000 serisine geçmek istiyorum. Bence şu anda 5070 Ti'a geçmekten daha iyi olur.

Benim kendi yorumum olacak ama ürünlerin fiyatların normalinden yüksek eğer bunları alıcaksan alma!!!! Direk 5070ti veya 5080li sistemleri alabilecek bütçe çıkıyor. Dediğim gibi bu benim düşüncem. Fiyatlar normalinden bir tık yüksek.

Böyle bi sistem toplayıp 3080 de kalmak kötü olur. Ben 3080 den 5070 e geçmiş biri olarak 5070 in bile 3080 den güçlü olduğunu deneyimledim rahatlıkla. Bütçe sorunu yoksa böyle sisteme 5070 ti ve üstü yakışacaktır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı darboğazı zaten istenen bişeydir ki? Kullanım %90 üzerinde olmalı hep. Ekran kartı işlemciden zayıf kalabilir bunda sıkıntı yok. İşlemci düşük kalırsa sıkıntı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,164
Üyeler
196,904
Son üye
0Atilla9
Geri